Теми статей
Обрати теми

Про внесення змін до наказу Міністерства праці України від 02.10.96 р. № 77

Редакція ББ
Наказ від 06.04.2009 р. № 129

Міністерство праці та соціальної політики України

Про внесення змін до наказу Міністерства праці України від 02.10.96 р. № 77

Наказ від 06.04.2009 р. № 129

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30.04.2009 р. за № 398/16414

 

Відповідно до підпункту 13 пункту 4 Положення про Міністерство праці та соціальної політики України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02.11.2006 р. № 1543, та з метою впорядкування умов оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів,

наказую:

1. Доповнити пункт 1 наказу Міністерства праці України від 02.10.96 р. № 77 «Про умови оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11.10.96 р. за № 593/1618 (із змінами), абзацом такого змісту:

«Установити, що розміри місячних окладів (тарифних ставок), зазначені у додатках 1 — 3, для робітників, у яких місячні оклади (тарифні ставки) менші, ніж розмір мінімальної заробітної плати, місячні оклади (тарифні ставки) у штатних розписах установлюються на рівні мінімальної заробітної плати.».

2. Зміни, затверджені цим наказом, застосовуються з 1 квітня 2009 року.

Міністр Л. Денісова

ПОГОДЖЕНО:

Заступник Міністра фінансів України В. Матвійчук

В. о. президента Всеукраїнської асоціації роботодавців В. Биковець

Генеральний директор Федерації роботодавців України В. Грищенко

Президент Спілки орендарів і підприємців України В. Хмільовський

 

Коментар редакції

 

З 1 КВІТНЯ ОКЛАДИ РОБІТНИКІВ, ЗАЙНЯТИХ ОБСЛУГОВУВАННЯМ ОРГАНІВ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ,
 ЯКІ МЕНШЕ МІНІМАЛЬНОЇ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ, ПОВИННІ ВСТАНОВЛЮВАТИСЯ НА ЇЇ РІВНІ

Наказом

, що коментується, унесено зміни до наказу Мінпраці від 02.10.96 р. № 77, які стосуються порядку встановлення місячних окладів робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів.

Нагадаємо, що на початку 2008 року

наказом Мінпраці від 23.01.2008 р. № 11 схеми місячних окладів робітників було викладено в новій редакції, згідно з якою на тлі зміни протягом року мінімальної заробітної плати оклади робітників змінювалися чотири рази.

У 2009 році подібних змін не вносилося, хоча протягом 2009 року, як і в минулому, розмір мінзарплати змінюється кілька разів. Так, із 1 квітня 2009 року мінімальна заробітна плата зросла і склала 625 грн., а деякі оклади робітників, оплата праці яких регулюється

наказом Мінпраці від 02.10.96 р. № 77, залишилися на рівні 605 грн.

Протягом 2009 року мінімальна заробітна плата збільшуватиметься ще тричі: з 1 липня — 630 грн., з 1 жовтня — 650 грн., з 1 грудня — 669 грн. на місяць.

У зв’язку з цим нагадаємо, що

Законом України «Про оплату праці» від 24.03.95 р. № 108/95-ВР установлено: оплата праці за виконану працівником місячну, погодинну норму праці (обсяг робіт) не може здійснюватися нижче мінімальної зарплати.

Мінпраці вирішило це питання так: розміри місячних окладів (тарифних ставок) робітників, у яких місячні оклади (тарифні ставки) менші, ніж розмір мінімальної заробітної плати,

у штатних розписах установлюються на рівні мінімальної заробітної плати. Тепер кожного разу зі збільшенням мінімальної заробітної плати місячні окладів робітників повинні переглядатися: ті оклади, які менше мінімальної заробітної плати, у штатних розписах необхідно встановлювати на її рівні.

Зміни застосовуються з 1 квітня 2009 року

. Це означає, що з 1 квітня 2009 року необхідно переглянути оклади працівників та оклади, які менше мінімальної заробітної плати, установити на рівні 625 грн. У зв’язку з цим робітникам, яким за квітень заробітну плату нараховано за старими окладами, заробітну плату за квітень слід донарахувати.

Суми донарахованого доходу слід відобразити у складі фонду оплати праці

поточного місяця. Нагадаємо: донарахування заробітної плати за попередні періоди не спричинить перерахунок виплачених допомог по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах. Згідно з Порядком розрахунку середньої заробітної плати (доходу) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затвердженим постановою КМУ від 26.09.2001 р. № 1266, до розрахунку середньої заробітної плати для виплати такої допомоги включається сума заробітної плати, з якої в розрахунковому періоді сплачено страхові внески до ФССТВП.

Крім того, слід переглянути порядок проведення індексації заробітної плати. Якщо у зв’язку з установленням нового окладу заробітна плата конкретного працівника у квітні 2009 року зросла і сума підвищення перекрила суму можливої індексації, то квітень 2009 року слід вважати базовим. У такому разі зарплата за квітень — травень не індексується. В інших випадках індексація продовжується в загальному порядку.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі