Теми статей
Обрати теми

Штатний розпис дитячого оздоровчого табору

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ШТАТНИЙ РОЗПИС ДИТЯЧОГО ОЗДОРОВЧОГО ТАБОРУ

 

Тетяна РЯБУХА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

На балансі відділу освіти знаходиться дитячий оздоровчий табір з кількістю 120 дітей в одну зміну з цілодобовим перебуванням дітей. Відповідно до п. 4.4 Рекомендацій щодо формування штатних розписів позашкільних навчальних закладів системи Міністерства освіти і науки України, визначених у листі Міністерства освіти і науки України від 01.09.2008 р. № 1/9-548, для оздоровчого табору визначені 1 ставка шеф-кухаря, 1 ставка кухаря та 1 ставка підсобного робітника. У нашій установі при п’ятиразовому харчуванні виходячи з наведених штатних нормативів працівники харчоблоку повинні працювати 14 годин на добу 21 день підряд без вихідних. Чи правильні такі штатні нормативи? Що мається на увазі під зміною при розрахунку штатної чисельності — зміна протягом дня чи зміна табірного потоку? Хто повинен складати меню з урахуванням п’ятиразового харчування та цілодобового перебування дітей у таборі?

(Луганська обл.)

 

Основні засади державної політики у сфері оздоровлення та відпочинку дітей визначає

Закон України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» від 04.09.2008 р. № 375-VI (далі — Закон № 375), який набрав чинності 01.01.2009 р.

Відповідно до

ст. 5 Закону № 375 уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері оздоровлення та відпочинку дітей є центральний орган виконавчої влади у справах сім’ї, молоді та спорту.

Згідно зі

ст. 21 Закону № 375 штатний розпис дитячого закладу оздоровлення та відпочинку державної чи комунальної форми власності встановлюється на підставі типових штатних нормативів дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, затверджених центральним органом виконавчої влади у справах сім’ї, молоді та спорту за погодженням з відповідними центральними органами виконавчої влади у сфері фінансів та праці.

Законом № 375

передбачена розробка низки нормативно-правових актів, які стануть основою для впровадження нових підходів до системи оздоровлення та відпочинку дітей, у тому числі й типових штатних нормативів дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Нещодавно

наказом Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту від 16.04.2009 р. № 1254 були затверджені Типові штатні нормативи дитячих закладів оздоровлення та відпочинку (далі — Типові штатні нормативи № 1254) (наведено на с. 8 цього номера), які поширюються на дитячі заклади оздоровлення та відпочинку державної та комунальної форм власності з цілодобовим перебуванням.

Нагадаємо, що раніше

Міністерство освіти і науки України в листі від 01.09.2008 р. № 1/9-548 (далі — лист № 548) надало Рекомендації щодо формування штатних розписів позашкільних навчальних закладів системи Міністерства освіти і науки України (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2008, № 38, с. 4) (далі — Рекомендації). До речі, відповідно до Переліку типів позашкільних навчальних закладів, затвердженого постановою КМУ від 06.05.2001 р. № 433, оздоровчі заклади для дітей та молоді: дитячо-юнацькі табори (містечка, комплекси): оздоровчі, заміські, профільні, праці та відпочинку, санаторного типу, з денним перебуванням; туристські бази належать до позашкільних навчальних закладів.

Виходячи з

листа № 548 видно, що кількість посад працівників позашкільних навчальних закладів значно збільшена порівняно з попередніми типовими штатами, що пов’язано з новим підходом до системи освіти взагалі і, зокрема, до позашкільної освіти.

Звернемо вашу увагу на те, що в

листі № 548 надано лише Рекомендації щодо формування штатних розписів, які мають рекомендаційний характер, а не обов’язковий до виконання, тим паче доведені ці Рекомендації листом, який не має статусу нормативно-правового акта.

Тому під час складання штатних розписів дитячих закладів оздоровлення та відпочинку в першу чергу слід керуватися

Типовими штатними нормативами № 1254.

Як визначено в

п. 1.2 Типових штатних нормативів № 1254 , штатний розпис дитячого оздоровчого табору повинен складатися відповідно до вимог цих нормативів, а також з урахуванням специфіки, обсягів і конкретних умов функціонування закладу. Тому при складанні штатного розпису слід ураховувати всі особливості діяльності саме вашої організації, викладені вами в запитанні.

Слід звернути увагу на те, що відповідно до

п. 1.5 Типових штатних нормативів № 1254 у разі виробничої необхідності керівникам закладів надається право змінювати штати окремих структурних підрозділів або вводити посади, не передбачені штатними нормативами для даного закладу, за рахунок посад інших структурних підрозділів у межах фонду оплати праці, доведеного лімітними довідками на відповідний період. Заміна посад працівників може здійснюватися лише в межах однієї категорії (педагогічного, господарсько-обслуговуючого тощо) персоналу.

Нагадаємо, що відповідно до

п. 28 Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ, затвердженого постановою КМУ від 28.02.2002 р. № 228 (далі — Порядок № 228), чисельність працівників установи, що пропонується до затвердження за штатним розписом, повинна бути приведена у відповідність з визначеним фондом оплати праці.

Крім того,

ст. 64 Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» від 26.12.2008 р. № 835-VI визначено, що керівники бюджетних установ утримують чисельність працівників та здійснюють фактичні видатки на заробітну плату, включаючи видатки на премії та інші види заохочень чи винагород, матеріальну допомогу, лише в межах фонду оплати праці, затвердженого для бюджетних установ у кошторисах або планах використання бюджетних коштів.

Тепер розглянемо поняття «зміна».

Під зміною як у

Рекомендаціях , так і в Типових штатних нормативах № 1254, розуміється зміна табірного потоку. Відповідно до ст. 1 Закону № 375 зміни бувають оздоровчі, профільні та тематичні.

Оздоровча зміна

— це період перебування дитини в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку не менше 21 дня, протягом якого дитина отримує послуги з оздоровлення та відпочинку.

Профільна зміна

(туристична, спортивна, додаткової освіти: юних біологів, математиків, екологів тощо) — це період перебування дитини в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку, протягом якого дитина, крім послуг з оздоровлення та відпочинку, отримує комплекс послуг, спрямованих на розвиток певних здібностей та інтересів.

Тематична зміна

— це оздоровча або відпочинкова зміна, протягом якої дитина, крім послуг з оздоровлення та відпочинку, отримує комплекс додаткових послуг, спрямованих на розвиток її здібностей та інтересів за напрямами позашкільної освіти, фізичної культури та спорту, соціальної реабілітації, соціального захисту тощо за спеціальною програмою.

Під час визначення фактичної кількості кухарів, кухонних робітників та офіціантів (

п. 1 розд. V Типових штатних нормативів № 1254) під зміною слід розуміти зміну протягом дня.

Далі зазначимо щодо харчування дітей у таборі.

Як визначено в

п.п. 8.4 Державних санітарних правил і норм «Улаштування, утримання і організація режиму діяльності дитячих оздоровчих закладів» ДСанПіН 5.5.5.23-99, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 26.04.99 р. № 23 , у заміських дитячих оздоровчих таборах рекомендується 5-разове харчування з інтервалами не більше 4 годин. Тому обраний вами режим харчування дітей повністю відповідає нормативам.

Складати щоденні меню-розклади відповідно до

п. 23 Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 01.06.2005 р. № 242/329, повинні медичний працівник та завідувач виробництва харчоблоку, їдальні оздоровчого закладу на підставі примірних двотижневих меню. Підписує меню-розклад керівник закладу.

У своїй діяльності дитячий оздоровчий заклад має керуватися

Типовим положенням про дитячий заклад оздоровлення та відпочинку, затвердженим постановою КМУ від 28.04.2009 р. № 422 (наведено на с. 4 цього номера).

Відповідно до п. 23 цього Типового положення режим дня з урахуванням типу закладу затверджує директор дитячого оздоровчого закладу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі