Теми статей
Обрати теми

Доплата за ведення військового обліку

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ДОПЛАТА ЗА ВЕДЕННЯ ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ

 

Алла ЛИТВИН, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці — начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері Міністерства праці та соціальної політики України

 

Я працюю секретарем сільської ради. Після підвищення посадового окладу на 50 % згідно з постановою КМУ від 27.05.2009 р. № 504 бухгалтерія перестала виплачувати мені доплату за ведення військового обліку військовозобов’язаних та призовників, установлену відповідно до Положення про військовий облік військовозобов’язаних та призовників, затвердженого постановою КМУ від 09.06.94 р. № 377. Чи правильно це?

(Тернопільська обл.)

 

Згідно з

Положенням про військовий облік військовозобов’язаних та призовників, затвердженим постановою КМУ від 09.06.94 р. № 377 (далі — Положення № 377), персонально-первинний облік військовозобов’язаних та призовників у сільській місцевості, селищах та містах, де немає військових комісаріатів, покладається на органи місцевого самоврядування та проводиться ними.

Для ведення військового обліку та бронювання кадрів у виконкомах сільських, селищних і міських рад, де немає військових комісаріатів, формується військово-обліковий персонал виходячи з відповідної норми навантаження на одного працівника. За наявності на обліку від 500 до 1000 військовозобов’язаних та призовників — один працівник, від 1000 до 2000 військовозобов’язаних та призовників — два, на кожних наступних 1000 осіб — по одному такому працівнику. Зазначені працівники утримуються за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів.

За наявності на обліку у виконкомі місцевої ради менше 500 військовозобов’язаних та призовників обов’язок щодо ведення військового обліку військовозобов’язаних та призовників

покладається на одного з працівників управління (відділу) кадрів виконкому місцевої ради, якою встановлюється доплата в розмірі до 50 % посадового окладу.

Якщо наказом голови сільської ради обов’язки з ведення військового обліку покладено на секретаря сільської ради, то йому встановлюється доплата на підставі

Положення № 377. Конкретний розмір доплати визначається головою сільської ради. Доплата за ведення військового обліку є самостійною виплатою, що встановлюється незалежно від виплати інших надбавок та доплат. Доплата за ведення військового обліку виплачується в межах фонду оплати праці.

Згідно з

постановою КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268» від 27.05.2009 р. № 504 (далі — постанова № 504) збільшено на 50 % посадові оклади керівних працівників та фахівців апарату сільських і селищних рад та їх виконавчих органів, затверджені додатком 54 до постанови КМУ «Про впорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 р. № 268, і знято надбавку за високі досягнення в праці та за виконання особливо важливої роботи .

З набуттям чинності

постановою № 504 відбулося підвищення посадових окладів працівників з одночасною зміною структури заробітної плати, коли з числа надбавок було виключено надбавку за високі досягнення в праці та виконання особливо важливої роботи.

На порядок установлення доплати за ведення військового обліку

постанова № 504 не вплинула. Таку доплату, як і раніше, має бути встановлено працівникам, відповідальним за облік військовозобов’язаних і призовників за наказом голови сільської або селищної ради в межах фонду оплати праці.

Водночас якщо у зв’язку з прийняттям

постанови № 504 для виплати доплати за ведення військового обліку не вистачає фонду оплати праці, то таку доплату може бути знято за наказом голови сільської ради.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі