Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ПРІОРИТЕТНІ ВИДИ ОПЛАЧУВАНИХ ГРОМАДСЬКИХ РОБІТ

Постановою КМУ від 03.09.2009 р. № 1006

унесено доповнення до абзацу першого п. 8 Положення про порядок організації та проведення оплачуваних громадських робіт, затвердженого постановою КМУ від 10.09.2008 р. № 839.

Нагадаємо, що згідно із зазначеним

пунктом Радмін АРК, обласні, Київська та Севастопольська міські, районні, районні в м. Києві та Севастополі держадміністрації й органи місцевого самоврядування щороку відповідно до територіальних програм зайнятості населення приймають рішення про організацію та проведення оплачуваних громадських робіт для осіб, які не мають роботи; зайнятих трудовою діяльністю осіб, які побажали працювати у вільний від основної роботи час; учнівської та студентської молоді, яка виявила бажання працювати у вільний від навчання час; пенсіонерів, інвалідів. Такі роботи організовуються на підприємствах, в установах та організаціях комунальної форми власності, а також за договорами — в інших роботодавців, визначаються їх види. Відповідна інформація доводиться до держслужби зайнятості та роботодавців, у яких планується організація таких робіт.

Доповненнями встановлено пріоритетні види оплачуваних громадських робіт, що організуються. Це —

упорядження меморіалів, пам’ятників, братських могил та інших місць поховання загиблих захисників Вітчизни, а також утримання в належному стані цвинтарів, особливо в сільській місцевості.

Постанова № 1006

набере чинності з дня офіційного опублікування.

 

НОРМАТИВИ МІНІМАЛЬНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СІЛ, СЕЛИЩ ТА МІСТ КІОСКАМИ З ПРОДАЖУ ДРУКОВАНИХ ЗАСОБІВ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ (ПРЕСИ)

Кабмін

розпорядженням від 23.09.2009 р. № 1140-р з метою задоволення інформаційних потреб фізичних та юридичних осіб доручив Радміну АРК, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям вжити заходів стосовно дотримання нормативів мінімального забезпечення сіл, селищ та міст кіосками з продажу друкованих засобів масової інформації (преси), які визначено в додатку до вказаного розпорядження. Мінімальна кількість кіосків залежить від чисельності населення відповідних населених пунктів.

Розпорядження № 1140-р

набрало чинності 23.09.2009 р.

 

НОВИЙ СТАНДАРТ АДМІНПОСЛУГИ З ЛІЦЕНЗУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У СФЕРІ НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ

Мінпраці

наказом від 27.08.2009 р. № 325 затвердило Стандарт адміністративної послуги з ліцензування професійної діяльності у сфері надання соціальних послуг.

Стандарт

затверджено на виконання п.п. 4 п. 2 постанови КМУ «Про заходи щодо впорядкування державних, у тому числі адміністративних послуг» від 17.07.2009 р. № 737 і відповідно до наказу Мінекономіки «Про затвердження Методичних рекомендацій з розроблення стандартів надання адміністративних послуг» від 12.07.2007 р. № 219.

Стандартом

визначено, що адмінпослуга надається:

1) фізичним особам — підприємцям, які здійснюють професійну діяльність у сфері надання соціальних послуг на всій території України;

2) юридичним особам, які зареєстровані в установленому законодавством порядку незалежно від їх організаційно-правової форми й форми власності та здійснюють професійну діяльність у сфері надання соціальних послуг на всій території України та не мають на меті отримання прибутку, крім органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

 

ДОЗВОЛИ У СФЕРІ ОХОРОНИ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ ТЕПЕР ВИДАЮТЬСЯ БЕЗКОШТОВНО

Кабмін

постановою «Деякі питання видачі документів дозвільного характеру» від 19.08.2009 р. № 987 заборонив справляти плату за видачу документів дозвільного характеру, передбачених Законом України «Про охорону культурної спадщини» від 08.06.2000 р. № 1805-III.

Зазначеним

Законом передбачено видачу дозволів, зокрема, на:

— переміщення (перенесення) пам’яток національного та місцевого значення;

— проведення робіт на пам’ятках національного та місцевого значення, їх територіях та в зонах охорони, на археологічних територіях, що охороняються, в історичних ареалах населених місць;

— проведення археологічних розкопок, інших земельних робіт тощо.

Відповідні зміни внесено до постанови КМУ «Деякі питання надання державних платних (адміністративних) послуг, видачі документів дозвільного характеру» від 01.07.2009 р. № 724.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі