Теми статей
Обрати теми

Оплата праці працівників дитячого будинку-інтернату

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ОПЛАТА ПРАЦІ ПРАЦІВНИКІВ ДИТЯЧОГО БУДИНКУ-ІНТЕРНАТУ

 

Алла ЛИТВИН, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці, начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері Міністерства праці та соціальної політики України

 

1. Дитячий будинок-інтернат здійснює свою діяльність відповідно до Типового положення про дитячий будинок-інтернат, затвердженого наказом Мінпраці від 02.04.2008 р. № 173, та підпорядкований Головному управлінню праці та соціального захисту населення. Чи є педагогічними посади таких працівників будинку-інтернату:

— директор;

— заступник директора з навчально-виховної роботи;

— інструктор з праці;

— культорганізатор;

— практичний психолог?

Чи має їм виплачуватися надбавка за вислугу років?

2. Відповідно до якого нормативного документа та в якому розмірі педагогічним працівникам дитячого будинку-інтернату необхідно встановлювати підвищення посадового окладу за роботу в такій установі?

(м. Харків)

 

Відповідно до

постанови КМУ «Про затвердження переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників» від 14.06.2000 р. № 963 посади культорганізатора, інструктора з праці, практичного психолога належить до педагогічних. Посада директора дитячого будинку-інтернату не належить до педагогічних посад.

Постановою КМУ від 31.01.2001 р. № 78

затверджено Порядок виплати надбавок за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів та установ освіти.

Дія цього

Порядку поширюється на працівників, які обіймають посади відповідно до переліку, затвердженого постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963, і на яких поширюються умови оплати праці працівників навчальних закладів та установ освіти.

Згідно з

Типовим положенням про дитячий будинок-інтернат, затвердженим наказом Мінпраці від 02.04.2008 р. № 173, дитячий будинок-інтернат є соціально-медичною установою для постійного проживання дітей віком від 4 до 18 років зі створеним за необхідності молодіжним відділенням для молоді віком від 18 до 35 років, що входить як структурний підрозділ до складу будинку-інтернату, з вадами фізичного та розумового розвитку та психічними розладами, які потребують стороннього догляду, побутового та медичного обслуговування, освітніх і реабілітаційних послуг.

Умови оплати праці працівників установ соціального захисту населення

затверджено спільним наказом Мінпраці та Міністерства охорони здоров’я України від 05.10.2005 р. № 308/519. Посадовий оклад керівника установи визначається виходячи з тарифних розрядів, передбачених пп. 2.1 — 2.2 Умов № 308/519 залежно від групи оплати праці керівних працівників.

Відповідно до

п. 1.4 розділу 1 Умов № 308/519 оплата праці керівників, фахівців, технічних службовців і робочих закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту, посади яких не передбачено цими Умовами, зокрема педагогічних працівників, здійснюється відповідно до умов оплати праці аналогічних категорій працівників відповідних галузей економіки.

На сьогодні умови оплати праці педагогічних працівників визначено

наказом Міносвіти від 26.09.2005 р. № 557, а також Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102 (зі змінами, унесеними наказом МОН від 11.06.2007 р. № 471).

Згідно з

п. 28 Інструкції № 102 посадові оклади педагогічних працівників та помічників вихователів у дитячих будинках-інтернатах з контингентом дітей, які вимагають корекції фізичного та розумового розвитку або тривалого лікування, підвищуються на 30 %.

Наказом Мінпраці «Про затвердження норм часу і норм чисельності працівників будинків-інтернатів (усіх типів) та стаціонарних відділень територіальних центрів соціального обслуговування пенсіонерів і самотніх непрацездатних громадян системи праці та соціального захисту населення» від 01.10.2008 р. № 411 не передбачено посади заступника директора з навчально-виховної роботи*.

* Згідно з п. 1.11 наказу Мінпраці від 01.10.2008 р. № 411 під час складання штатного розпису керівнику установи надається право

за необхідності проводити зміни (заміни) у штатному розписі в межах нормативного фонду фінансування за погодженням з органом вищого рівня та за наявності розрахунку їх необхідності.Прим. ред.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі