Теми статей
Обрати теми

Розрахунок відпускних інженеру з охорони праці, який веде викладацьку роботу

Редакція ББ
Відповідь на запитання

РОЗРАХУНОК ВІДПУСКНИХ ІНЖЕНЕРУ З ОХОРОНИ ПРАЦІ, ЯКИЙ ВЕДЕ ВИКЛАДАЦЬКУ РОБОТУ

 

Неля СИНЬКО, начальник відділу організації заробітної плати та вдосконалення законодавства з оплати праці Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати і умов праці Міністерства праці та соціальної політики України

 

У професійно-технічному ліцеї на повну ставку працює інженер з охорони праці. Крім того, він додатково веде викладацьку роботу в розмірі 240 годин на рік, яка оплачується в порядку, передбаченому для викладачів (згідно з тарифікацією). Відпустка надається тривалістю, установленою за основною посадою (як інженеру з охорони праці), тобто 24 календарні дні.

Чи слід ураховувати при розрахунку середньої заробітної плати для виплати відпускних оплату праці за виконання викладацької роботи?

(Луганська обл.)

 

Так

, у цьому випадку сума заробітної плати за виконання викладацької роботи враховується при розрахунку середньої заробітної плати для оплати часу відпустки.

Середню заробітну плату для оплати часу відпусток обчислюють згідно з

Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвердженим постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100 (далі — Порядок № 100).

Нарахування виплат за час щорічної відпустки здійснюється шляхом ділення сумарного заробітку за останні перед наданням відпустки 12 місяців або за менший фактично відпрацьований період на відповідну кількість календарних днів року або меншого відпрацьованого періоду (за винятком святкових та неробочих днів, установлених законодавством). Отриманий результат помножується на число календарних днів відпустки.

При визначенні сумарного заробітку за розрахунковий період

ураховуються виплати, наведені в п. 3 Порядку № 100, і не враховуються виплати, перелічені в п. 4 Порядку № 100.

Згідно з

п. 3 Порядку № 100 при обчисленні середньої заробітної плати в усіх випадках її збереження включаються: основна заробітна плата; доплати та надбавки, виробничі премії та премії за економію конкретних видів палива, електроенергії та теплової енергії; винагороди за підсумками річної роботи та вислугу років тощо.

Відповідно до

п. 8 Переліку робіт, які не є сумісництвом, затвердженого спільним наказом Мінпраці, Мінфіну, Мін’юсту України «Про затвердження Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ та організацій» від 28.06.93 р. № 43 (далі — Положення № 43), педагогічна робота керівних та інших працівників навчальних закладів не є сумісництвом.

Крім того, згідно з

п. 91 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівникам освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102, працівники освіти можуть вести викладацьку роботу, але в середньому не більше 2 годин (12 годин на тиждень, 480 годин на рік), якщо вони на основному місці роботи отримують повний оклад. За години викладацької роботи оплата здійснюється понад основний оклад у порядку, передбаченому для викладачів (за тарифікацією).

Оскільки цю виплату не передбачено жодним з

підпунктів п. 4 Порядку № 100, то при розрахунку середнього заробітку інженеру з охорони праці, який веде викладацьку роботу, ураховується заробітна плата, отримана ним за основним місцем роботи (інженер з охорони праці), та оплата праці за додаткову педагогічну роботу на підставі п. 10 Положення № 43.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі