Теми статей
Обрати теми

Подання довідки про перерахунок пенсії

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ПОДАННЯ ДОВІДКИ ПРО ПЕРЕРАХУНОК ПЕНСІЇ

 

Наталія ШАМБІР, заступник завідуючого секретаріату Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів

 

Згідно з постановою КМУ від 27.05.2009 р. № 504 підвищено оклади посадовим особам місцевого самоврядування. Постанова набула чинності 30 травня 2009 року, тобто в суботу. У нашої сільської ради субота — робочий день. За який місяць надавати довідку до Пенсійного фонду про перерахунок пенсії?

(Житомирська обл.)

 

Згідно зі

ст. 371 Закону України «Про державну службу» від 16.12.93 р. № 3723-XII у разі підвищення розміру заробітної плати працюючим державним службовцям здійснюється перерахунок раніше призначених пенсій. Перерахунок пенсії здійснюється виходячи із сум заробітної плати, на які нараховуються страхові внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування працюючого державного службовця відповідної посади та рангу на момент виникнення права на перерахунок пенсії.

Довідка про заробітну плату для перерахунку пенсій видається у порядку, передбаченому постановою КМУ «Про деякі питання вдосконалення визначення розмірів заробітку для обчислення пенсії» від 31.05.2000 р. № 865 (при цьому необхідно врахувати зміни, внесені постановою КМУ від 19.08.2009 р. № 872), пунктом 5 якої передбачено, що перерахунок пенсій провадиться з місяця підвищення розміру заробітної плати працюючого державного службовця на підставі поданої заяви та довідок, виданих державними органами за останнім місцем роботи.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі