Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ЗАКУПІВЛІ НА УМОВАХ ПЕРЕДОПЛАТИ

Постановою від 14.10.2009 р. № 1084 Кабмін уніс зміни до п. 1 своєї постанови «Питання попередньої оплати товарів, робіт та послуг, що закуповуються за бюджетні кошти» від 09.10.2006 р. № 1404, розширивши таким чином перелік товарів, робіт та послуг, що можуть закуповуватися за бюджетні кошти на умовах передоплати.

Тепер можна буде передбачати передоплату в договорах на закупівлю за рахунок бюджетних коштів:

— транспортно-експедиторських послуг, пов’язаних з перевезенням миротворчого контингенту України за межами її території залізничним, морським та автомобільним транспортом (на строк не більше 1 місяця);

товарів та послуг, пов’язаних з виготовленням і розміщенням на телевізійних каналах (у телепрограмах) рекламних відеороликів, що пропагують військову службу за контрактом (на строк не більше 6 місяців).

Постанова № 1084

набуде чинності з дня її опублікування.

 

ПІДГОТОВКА ВОДІЇВ: ВИЗНАЧЕНО ВИМОГИ ДО АВТОШКІЛ ТА ЇХ ФАХІВЦІВ

МВС, Мінтрансзв’язку, Міносвіти та Мінпраці спільним

наказом від 07.09.2009 р. № 385/934/828/337 затвердили Вимоги до закладів, що проводять підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, і кваліфікаційні вимоги до фахівців, які здійснюють таку підготовку.

Установлено, що заклади для цих цілей повинні мати кабінети (класи), навчальні посібники та наочні посібники й пристосування, майданчик для початкового навчання водіння транспортними засобами (ТЗ), ТЗ. Заклад може бути власником або орендарем кабінетів (класів), лабораторій, майданчиків, ТЗ.

Фахівці, які проводять підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації водіїв, повинні пройти атестацію в Державтоінспекції, а також мати:

— для проведення занять з

Правил дорожнього руху, основ безпеки руху та експлуатації транспортних засобів — вищу освіту, посвідчення водія на право керування ТЗ;

— для проведення занять з надання першої медичної допомоги — медичну освіту;

— для проведення занять з навчання водінню ТЗ — освіту не нижче професійно-технічної, посвідчення водія на керування ТЗ відповідної категорії, трирічний стаж керування ТЗ відповідної категорії.

Наказ

зареєстровано в Мін’юсті 08.10.2009 р. за № 947/16963 і набув чинності 19.10.2009 р .

 

АНТИКОРУПЦІЙНА ЕКСПЕРТИЗА НОРМАТИВНО-ПРАВОВИХ АКТІВ

Кабмін

постановою від 16.09.2009 р. № 1057 затвердив Порядок проведення антикорупційної експертизи проектів нормативно-правових актів, згідно з яким антикорупційній експертизі підлягають проекти законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України та центральних органів виконавчої влади.

Основні завдання антикорупційної експертизи полягають у визначенні наявності або відсутності корупціогенних чинників, якими є сукупність норм, що сприяють чи можуть сприяти здійсненню корупційних правопорушень, і наданні рекомендацій щодо їх усунення.

Антикорупційна експертиза проводиться Урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики.

Постанова № 1057

набула чинності 19.10.2009 р.

 

МІНБУД РОЗ’ЯСНИВ ВІДМІННОСТІ КАПІТАЛЬНОГО ТА ПОТОЧНОГО РЕМОНТІВ

Міністерство регіонального розвитку та будівництва в

листі від 15.07.2009 р. № 9/9-1056 надало роз’яснення щодо відмінностей між капітальним і поточним ремонтами, а також хто саме має право визначити в межах такого ремонту зміст і види окремих робіт.

Крім наданих визначень, уповноважений орган звернув увагу на те, що поточний ремонт може включати окремі види робіт, які входять до капітального ремонту. При цьому розробка проектів будівництва та їх затвердження, тобто й визначення конкретного набору робіт під час проведення зазначених видів ремонту, чинне законодавство з питань будівництва відносить до компетенції замовника — розпорядника коштів. Виняток становлять хіба що житлові будинки, опіку над якими покладено на Мінжитлокомунгосп України.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі