Теми статей
Обрати теми

Умови оплати праці працівників ДЮСШ

Редакція ББ
Відповідь на запитання

УМОВИ ОПЛАТИ ПРАЦІ ПРАЦІВНИКІВ ДЮСШ

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний контролер-ревізор КРВ у м. Харкові

 

Чи можуть обіймати посади тренерів-викладачів зі спорту особи, які навчаються на 4 — 5 курсах вищого навчального закладу III — IV рівня акредитації з фізичного виховання?

 

Так, можуть.

Умови оплати праці працівників ДЮСШ затверджені

наказом Міністерства України у справах молоді та спорту «Про впорядкування умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій галузі фізичної культури і спорту» від 23.09.2005 р. № 2097 (далі — наказ № 2097).

Ставки заробітної плати тренерам-викладачам зі спорту встановлюються з урахуванням рівня акредитації закінченого закладу освіти, передбаченого в

Переліку навчальних закладів, закінчення яких дає право на встановлення ставок заробітної плати тренерам-викладачам зі спорту залежно від освіти, наведеному в додатку 19 (п. 7 наказу № 2097).

Згідно із зазначеним

Переліком особи, які закінчили три курси вищого навчального закладу III — IV рівня акредитації з фізичного виховання або факультет фізичного виховання, прирівнюються до осіб, які закінчили вищі навчальні заклади I — II рівня акредитації.

Відповідно до схеми тарифних розрядів тренеру-викладачу зі спорту, який навчається на 4 — 5 курсах вищого навчального закладу III — IV рівня акредитації з фізичного виховання, встановлюється 8-й тарифний розряд. У випадку якщо тренер-викладач має звання «майстер спорту», «майстер спорту міжнародного класу», «заслужений майстер спорту», йому встановлюється 9-й тарифний розряд (додаток 6 до

наказу № 2097).

Тарифні розряди тренерів-викладачів зі спорту, які мають кваліфікаційні категорії, установлюються згідно з документом, що підтверджує наявність відповідної категорії.

Місячна заробітна плата встановлюється при тарифікації тренерів-викладачів щорічно на початку навчального року і виплачується щомісяця незалежно від кількості тижнів і робочих днів у різні місяці року. За результатами тарифікації керівник вищого органу виконавчої влади з фізичної культури і спорту затверджує тарифікаційні списки.

Тренерам-викладачам, у яких протягом навчально-тренувального року кількість годин навчально-тренувальної роботи зменшується чи збільшується порівняно з обсягом, установленим їм при тарифікації, заробітна плата виплачується за фактично відпрацьовану кількість годин з урахуванням цих змін з дня зміни кількості годин.

 

 

Чи зберігаються за тренерами-викладачами, які знаходяться у відпустках по вагітності, пологах і догляду за дитиною

до досягнення нею трирічного віку, кваліфікаційні категорії та чи продовжується їх чинність після виходу на роботу?

 

Положення про кваліфікаційні категорії тренерів-викладачів зі спорту, порядок і умови їх присвоєння,

затверджено наказом Держкоммолодьспорттуризму від 18.07.2001 р. № 2147 (далі — Положення № 2147).

Відповідно до

пп. 2.1, 2.2 Положення № 2147 кваліфікаційні категорії присвоюються постійними кваліфікаційними комісіями, які створюються при місцевих органах виконавчої влади з фізичної культури і спорту. Порядок роботи кваліфікаційних комісій визначається місцевими органами виконавчої влади з фізичної культури і спорту. Кваліфікаційні комісії приймають рішення про присвоєння кваліфікаційних категорій терміном на 4 роки тренерам-викладачам зі спорту за результатами їх роботи на підставі розгляду поданих ними документів.

Зазначеним

Положенням № 2147 не передбачено продовження дії кваліфікаційних категорій, установлених тренерам-викладачам, після їх виходу на роботу на термін знаходження у відпустках по вагітності, пологах і догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

 

 

Як правильно нараховуються надбавки за спортивні звання старшим тренерам-викладачам ДЮСШ?

 

Відповідно до

п. 2(3в) наказу № 2097 керівникам бюджетних установ, закладів та організацій фізичної культури і спорту надано право в межах фонду заробітної плати, затвердженого в кошторисах, установлювати надбавки працівникам за спортивні звання:

— «заслужений тренер», «заслужений майстер спорту» — у розмірі 20 %;

— «майстер спорту міжнародного класу» — 15 %;

— «майстер спорту» — 10 % посадового окладу (ставки заробітної плати).

Надбавки за почесні та спортивні звання встановлюються працівникам, якщо їх діяльність за профілем збігається з наявним почесним або спортивним званням. За наявності двох або більше звань надбавки встановлюються за одним (вищим) званням. Відповідність почесного або спортивного звання профілю діяльності працівника на обійманій посаді визначається керівником установи, закладу або організації.

Тренерам-викладачам, які обіймають посаду старшого тренера-викладача в спортивних школах усіх типів, навчальних спортивних закладах, ставки заробітної плати підвищуються на 15 % без урахування інших підвищень.

Посада старшого тренера-викладача може вводитися, якщо під його керівництвом працюють не менше двох штатних тренерів-викладачів. У разі якщо в школі працюють тренери-викладачі з неповним робочим днем (сумісники), при встановленні посади старшого тренера-викладача двох таких тренерів-викладачів необхідно рахувати як одного тренера-викладача.

У випадку коли старший тренер-викладач має будь-яке спортивне звання, надбавка нараховується на посадовий оклад (ставку заробітної плати) з урахуванням підвищення на 15 %.

Приклад.

Старший тренер-викладач має І кваліфікаційну категорію та спортивне звання «майстер спорту міжнародного класу». Йому встановлено 11-й тарифний розряд та посадовий оклад у розмірі 1074,00 грн.

У цьому випадку надбавка за спортивне звання «майстер спорту міжнародного класу» буде складати 185,27 грн. (1074,00 х 1,15) х 15 %.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі