Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ОРЕНДА НЕЖИТЛОВИХ ПРИМІЩЕНЬ: ТЕПЕР БЕЗ ПОГОДЖЕННЯ З МІНЕКОНОМІКИ

Керуючись п. 6 Положення про закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти, затвердженого постановою КМУ від 17.10.2008 р. № 921, Кабмін у постанові від 19.08.2009 р. № 875 виніс рішення, що закупівля бюджетними установами , у тому числі органами державної влади, послуг з оренди нежитлових приміщень для їх розміщення здійснюється за процедурою закупівлі в одного учасника без погодження з Мінекономіки.

Бюджетні установи, у тому числі органи державної влади, протягом трьох робочих днів після укладення таких договорів мають направляти до Мінекономіки та ГоловКРУ копії договорів.

Постанова

набула чинності 28.08.2009 р.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ТИПОВЕ ПОЛОЖЕННЯ ПРО РЕАБІЛІТАЦІЙНУ УСТАНОВУ ЗМІШАНОГО ТИПУ ДЛЯ ІНВАЛІДІВ ТА ДІТЕЙ-ІНВАЛІДІВ

Мінпраці

наказом від 26.05.2009 р. № 196 затвердило Типове положення про реабілітаційну установу змішаного типу для інвалідів та дітей-інвалідів (далі — Типове положення). Слід зазначити, що відповідним відомствам, а саме Департаменту у справах інвалідів, Мінпраці АР Крим, головним управлінням праці та соціального захисту населення обласних державних адміністрацій, Головному управлінню соціального захисту населення Київської та Управлінню праці й соціального захисту населення Севастопольської міських державних адміністрацій доручено здійснювати відбір реабілітаційних установ з числа установ діючої мережі для реорганізації їх до реабілітаційних установ змішаного типу для інвалідів і дітей-інвалідів, що повинні функціонувати відповідно до затвердженого Типового положення.

Наказ

набув чинності 31.08.2009 р.

 

КМУ ЗАТВЕРДИВ ВИМОГИ ДО ПРОГРАМНИХ ПРОДУКТІВ, ЯКІ ДЕРЖОРГАНИ КУПУЮТЬ АБО ВИГОТОВЛЯЮТЬ на ЗАМОВЛЕННЯ

Постановою від 12.08.2009 р. № 869

Кабмін затвердив Загальні вимоги до програмних продуктів, які закуповуються та створюються на замовлення державних органів (далі — Загальні вимоги). Ці вимоги висуваються до процесів постачання, створення або технічної підтримки програмних продуктів, що, зокрема, визначаються в договорі про закупівлю, створення чи обслуговування таких продуктів.

Міністерствам, іншим органам виконавчої влади доручено привести в чотиримісячний строк власні нормативні акти у відповідність до

Загальних вимог.

Органи місцевого самоврядування при укладенні договорів про закупівлю, створення й технічну підтримку програмних продуктів також мають ураховувати положення

Загальних вимог, але для них вимоги мають рекомендаційний характер.

Постанова

набула чинності 28.08.2009 р.

 

УНЕСЕНО ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ РОЗСЛІДУВАННЯ ТА ОБЛІКУ НЕЩАСНИХ ВИПАДКІВ НЕВИРОБНИЧОГО ХАРАКТЕРУ

Постановою КМУ від 19.08.2009 р. № 885

унесено зміни до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру, затвердженого постановою КМУ від 22.03.2001 р. № 270 (далі — Порядок № 270), згідно з якими:

1. Перелік нещасних випадків, що підлягають розслідуванню згідно з

Порядком № 270, доповнено випадками, які сталися під час контакту з тваринами (у тому числі птицею, плазунами, комахами тощо) та рослинами (у тому числі грибами, водоростями тощо), що призвело до ушкодження здоров’я або смерті потерпілого (п.п. 14 п. 3 Порядку № 270). Крім того, у п.п. 13 п. 3 Порядку № 270 визначено, що також підлягають розслідуванню випадки, які сталися в рекреаційній зоні.

2. У процесі розслідування нещасного випадку береться до уваги листок непрацездатності або довідка лікувально-профілактичного закладу, а також пояснення потерпілого та свідчення очевидців, а в разі потреби —

керівника органу (організації), на території або об’єкті якого стався нещасний випадок.

3. Уточнено, що для роботи комісії з розслідування нещасного випадку можуть залучатися представники районної держадміністрації (виконавчого органу міської, районної в місті ради) та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі