Теми статей
Обрати теми

Премії в розрахунку середньої зарплати

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ПРЕМІЇ В РОЗРАХУНКУ СЕРЕДНЬОЇ ЗАРПЛАТИ

 

Неля СИНЬКО, начальник відділу організації заробітної плати та вдосконалення законодавства щодо оплати праці Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці Міністерства праці і соціальної політики України

 

Положенням про преміювання нашої установи передбачено, що премії виплачуються щомісяця в поточному місяці за попередній у розмірі 50 % посадового окладу. Проте у зв’язку з недостатнім фінансуванням не завжди є можливість виплачувати премію щомісячно. Через це виникає ситуація, коли премія виплачується в поточному місяці, але не за попередній. Наприклад, премія за січень виплачується у квітні. Як у цьому випадку враховувати таку премію при розрахунку матеріальної допомоги на оздоровлення, що надається в розмірі середньомісячної заробітної плати?

(Одеська обл.)

 

Згідно з

п.п. 3 п. 2 постанови КМУ «Про впорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 р. № 268 державним службовцям матеріальна допомога на оздоровлення надається в розмірі, що не перевищує середньомісячну заробітну плату працівника.

Обчислення середньої заробітної плати в усіх випадках її збереження (крім випадків оплати часу відпусток) згідно з

п. 2 Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100 (далі — Порядок № 100), здійснюється виходячи з виплат за останні два календарні місяці, що передують події, з якою пов’язана виплата.

Середньомісячну заробітну плату розраховують згідно з

п. 8 Порядку № 100 шляхом множення середньоденної заробітної плати на середньомісячне число робочих днів у розрахунковому періоді.

Середньоденна заробітна плата

визначається діленням заробітної плати за фактично відпрацьовані робочі дні впродовж двох місяців на число відпрацьованих робочих днів за цей період.

Середньомісячне число робочих днів

визначається діленням на два сумарного числа робочих днів за останні два календарні місяці згідно із затвердженим графіком роботи установи, організації.

При визначенні сумарного заробітку за розрахунковий період

враховуються виплати, наведені в п. 3 Порядку № 100, і не враховуються виплати, перераховані в п. 4 цього Порядку.

До виплат, які

враховуються при обчисленні середньої заробітної плати, належать премії, що не мають разового характеру.

Згідно з

п. 3 Порядку № 100 премії включаються до заробітку того місяця, на який вони припадають згідно із розрахунковою відомістю із заробітної плати. Якщо розрахункові місяці відпрацьовано повністю, то щомісячні премії враховуються в повній сумі в тому місяці, в якому їх нараховано. Останні види премій (квартальна, піврічна) включаються до заробітку в частині, що відповідає кількості місяців у розрахунковому періоді.

Крім того, якщо число робочих днів у розрахунковому періоді працівником відпрацьовано не повністю, то

премії при розрахунку середньої зарплати за останні два календарні місяці враховуються пропорційно часу, відпрацьованому в розрахунковому періоді (це стосується випадків, коли працівник хворів, знаходився у відрядженні, відпустці тощо).

Тобто

Порядком № 100 чітко визначено, що премія враховується в місяці, у якому вона пройшла згідно з розрахунковою відомістю на заробітну плату, незалежно від того, за який місяць цю премію нараховано.

Якщо згідно з наказом керівника працівнику в розрахунковому періоді було виплачено щомісячну премію, то вона враховується в повній сумі в тому місяці, в якому її нараховано, незалежно від того, за який місяць її нараховано (за умови, що працівником у розрахунковому періоді робочі дні відпрацьовано повністю).

Наприклад

, держслужбовець виходив у відпустку в червні 2009 року. Йому нараховується матеріальна допомога на оздоровлення в розмірі середньомісячної заробітної плати. Розрахунковим періодом для обчислення матеріальної допомоги є квітень — травень 2009 року. У розрахунковому періоді працівнику було нараховано щомісячні премії за січень та березень 2009 року. Робочі дні в розрахунковому періоді відпрацьовано повністю .

У цьому випадку щомісячні премії враховуються в повній сумі.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі