Теми статей
Обрати теми

Про затвердження Порядку виплати надбавки за вислугу років посадовим особам державної санітарно-епідеміологічної служби України

Редакція ББ
Постанова від 26.08.2009 р. № 910

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ПОРЯДКУ ВИПЛАТИ НАДБАВКИ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ ПОСАДОВИМ ОСОБАМ ДЕРЖАВНОЇ САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

Постанова від 26.08.2009 р. № 910

 

Кабінет Міністрів України

постановляє:

1. Затвердити Порядок виплати надбавки за вислугу років посадовим особам державної санітарно-епідеміологічної служби України, що додається.

2. Виплату надбавки за вислугу років здійснювати починаючи з 1 січня 2010 р. за рахунок коштів державного бюджету в межах фонду оплати праці працівників державної санітарно-епідеміологічної служби України, затвердженого за відповідний рік.

 

Прем’єр-міністр України Ю. Тимошенко

 

 

Затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 26.08.2009 р. № 910

Порядок виплати надбавки за вислугу років посадовим особам державної санітарно-епідеміологічної служби України

 

1. Надбавка за вислугу років установлюється посадовим особам державної санітарно-епідеміологічної служби України залежно від стажу роботи у такому розмірі:

 

Стаж роботи

Розмір щомісячної надбавки до посадового окладу, відсотків

Понад 3 роки

10

Понад 10 років

20

Понад 20 років

30

 

2. Надбавка за вислугу років виплачується посадовим особам державної санітарно-епідеміологічної служби України, до яких належать головні державні санітарні лікарі та їх заступники, лікарі-гігієністи, лікарі-епідеміологи, лікарі-бактеріологи, лікарі-вірусологи, лікарі-паразитологи, лікарі-дезінфекціоністи, лікарі-санологи, біологи, ентомологи, лаборанти з вищою освітою, помічники лікарів, фельдшери-лаборанти (лаборанти), медичні сестри, інструктори, крім тих, що мають право на виплату надбавки за тривалість безперервної роботи.

3. До стажу роботи, що дає право на встановлення надбавки за вислугу років, включається:

час роботи в державній санітарно-епідеміологічній службі України, відповідних закладах СРСР та союзних республік СРСР;

час відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, а у разі, коли дитина потребує домашнього догляду, — період відпустки без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною у медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною шестирічного віку, або коли дитина хвора на цукровий діабет I типу (інсулінозалежний) — не більш як до досягнення дитиною 16-річного віку;

час, відведений на підвищення кваліфікації з відривом від роботи, якщо працівник до і після направлення на підвищення кваліфікації працював посадовою особою в державній санітарно-епідеміологічній службі України;

час строкової військової служби, якщо працівник до призову на військову службу працював на посадах, визначених у пункті 2 цього Порядку, в державній санітарно-епідеміологічній службі України та протягом трьох місяців після звільнення з військової служби (без урахування часу проїзду на постійне місце проживання) був прийнятий на роботу на одну із зазначених посад в державній санітарно-епідеміологічній службі України;

час, коли працівник фактично не працював, але за ним згідно із законодавством зберігалися місце роботи (посада) та заробітна плата повністю або частково (в тому числі час оплачуваного вимушеного прогулу, спричиненого незаконним звільненням або переведенням на іншу роботу).

4. Документом для визначення стажу роботи, який дає право на одержання надбавки за вислугу років, є трудова книжка або інші документи, які відповідно до законодавства підтверджують наявність стажу роботи.

5. Надбавка за вислугу років в державній санітарно-епідеміологічній службі України обчислюється виходячи з посадового окладу працівника без урахування інших надбавок і доплат.

6. Надбавка за вислугу років виплачується посадовим особам державної санітарно-епідеміологічної служби України щомісяця за фактично відпрацьований час у межах коштів, передбачених на оплату праці за основним місцем роботи.

7. У разі коли працівник тимчасово заміщує відсутнього працівника, надбавка за вислугу років обчислюється виходячи з посадового окладу за основною посадою (місцем роботи).

8. Встановлення надбавки за вислугу років або зміна її розміру проводиться з початку місяця, що настає за місяцем роботи, в якому виникло таке право.

 

Коментар редакції

 

ДЛЯ ПРАЦІВНИКІВ СЕС УВЕДЕНО НАДБАВКУ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ,
ВИПЛАТА ЯКОЇ ПОЧИНАЄТЬСЯ З 1 СІЧНЯ 2010 РОКУ

Постановою

, що коментується, Кабмін установив для працівників державної санітарно-епідеміологічної служби додаткову виплату — надбавку за вислугу років та затвердив Порядок її призначення і виплати. Звернемо увагу на деякі моменти.

1. Надбавка за вислугу років установлюється залежно від наявності відповідного стажу роботи. У

п. 3 Порядку визначено, які періоди включаються до стажу роботи для надання надбавки.

2. Надбавка за вислугу років виплачується посадовим особам державної санітарно-епідеміологічної служби, а саме: головним державним санітарним лікарям та їх заступникам, лікарям-гігієністам, лікарям-епідеміологам, лікарям-бактеріологам, лікарям-вірусологам, лікарям-паразитологам, лікарям-дезінфекціоністам, лікарям-санологам, біологам, ентомологам, лаборантам з вищою освітою, помічникам лікарів, фельдшерам-лаборантам (лаборантам), медичним сестрам, інструкторам,

крім тих, що мають право на виплату надбавки за тривалість безперервної роботи.

3. Надбавка за вислугу років обчислюється виходячи з посадового окладу працівника

без урахування інших надбавок та доплат.

4. Надбавка за вислугу років виплачується щомісячно за

фактично відпрацьований час у межах коштів, передбачених на оплату праці за основним місцем роботи.

5. У разі заступництва надбавка за вислугу років обчислюється виходячи з посадового окладу

за основною посадою.

Кабмін розпорядився виплату надбавки за вислугу років розпочати

з 1 січня 2010 року. У зв’язку з цим відповідні витрати на виплату надбавки необхідно передбачити при плануванні витрат на майбутній рік. Для цього слід установити, хто матиме право на встановлення надбавки за вислугу років у 2010 році та в яких розмірах.

Крім того, зауважимо таке. Надбавка за вислугу років включається до загального доходу працівника як складова заробітної плати і не має разового характеру. Отже, згідно з п. 2 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078, така надбавка підлягає індексації. При цьому місяць установлення надбавки є базовим з метою проведення індексації за умови, що сума підвищення заробітної плати у зв’язку з установленням надбавки перекриє суму індексації, яку могло бути нараховано в цьому місяці.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі