Теми статей
Обрати теми

Щодо обов’язковості прийняття сесією сільської ради рішення про упорядкування умов оплати праці працівників апарату сільради

Редакція ББ
Лист від 12.06.2009 р. № 07-14/734

ГОЛОВНЕ КОНТРОЛЬНО-РЕВІЗІЙНЕ УПРАВЛІННЯ УКРАЇНИ

ЩОДО ОБОВ’ЯЗКОВОСТІ ПРИЙНЯТТЯ СЕСІЄЮ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ РІШЕННЯ ПРО УПОРЯДКУВАННЯ УМОВ ОПЛАТИ ПРАЦІ ПРАЦІВНИКІВ АПАРАТУ СІЛЬРАДИ

Лист від 12.06.2009 р. № 07-14/734

 

На <...> запитання щодо обов’язковості прийняття сесією сільської ради (далі — сільрада)

рішення про упорядкування умов оплати праці працівників апарату сільради у випадку прийняття постанови Кабінету Міністрів України про підвищення заробітної плати, задане за результатами проведеної 23 травня 2009 року в м. Києві Всеукраїнської наради з питань соціально-економічного розвитку сільських населених пунктів, Головне контрольно-ревізійне управління України повідомляє наступне.

Згідно зі ст. 13 Закону України «Про оплату праці» оплата праці працівників установ і організацій, що фінансуються з бюджету, здійснюється на підставі актів Кабінету Міністрів України в межах бюджетних асигнувань, обсяги витрат на оплату праці працівників установ і організацій, що фінансуються з бюджету, затверджуються одночасно з бюджетом.

Крім того, відповідно до п. 1 постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 р. № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» умови оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування визначаються органом місцевого самоврядування виходячи з умов оплати праці, встановлених для державних службовців відповідних категорій, і схем посадових окладів.

Згідно зі ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (далі — Закон)

сільський, селищний, міський голова: організує в межах, визначених Законом, роботу відповідної ради та її виконавчого комітету; вносить на розгляд ради пропозиції про кількісний і персональний склад виконавчого комітету відповідної ради; вносить на розгляд ради пропозиції щодо структури виконавчих органів ради, апарату ради та її виконавчого комітету, їх штатів, встановлених відповідно до типових штатів, затверджених Кабінетом Міністрів України; є розпорядником бюджетних коштів, використовує їх лише за призначенням, визначеним радою.

Також відповідно до ст. 26 Закону виключно на пленарних засіданнях сільської, селищної, міської ради вирішуються такі питання: затвердження за пропозицією сільського, селищного, міського голови структури виконавчих органів ради, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів відповідно до типових штатів, затверджених Кабінетом Міністрів України, витрат на їх утримання.

Тобто, виходячи з наведеного,

голові сільради в разі прийняття Кабінетом Міністрів України змін до умов оплати праці працівникам установ та організацій, що фінансуються з бюджету, необхідно внести на розгляд сільради пропозиції по упорядкуванню умов оплати праці працівників її апарату.

У свою чергу,

на засідання сільради приймається рішення про упорядкування умов оплати праці працівників її апарату в межах затверджених кошторисів на її утримання та витрат на вказані цілі, що затверджені рішенням про місцевий бюджет на відповідний рік, а в разі необхідності вносяться зміни до зазначеного бюджету.

 

Перший заступник Голови І. Іскра

 

Коментар редакції

 

НОВІ УМОВИ ОПЛАТИ ПРАЦІ ПРАЦІВНИКІВ СІЛЬРАДИ ТА ЇЇ ВИКОНАВЧИХ
ОРГАНІВ ПОВИННІ БУТИ РОЗГЛЯНУТІ НА ЗАСІДАННІ РАДИ

Як відомо, посадові оклади сільських, селищних голів, їх заступників та керівних працівників і спеціалістів апарату сільських та селищних рад і їх виконавчих органів, затверджені

додатком 54 до постанови КМУ «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 р. № 268, збільшено на 50 відсотків згідно з постановою «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268» від 27.05.2009 р. № 504 (далі — постанова № 504) (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2009, № 22, с.4).

Крім того,

постановою № 504 визначено, що працівникам сільських і селищних рад не встановлюється надбавка за високі досягнення у праці та за виконання особливо важливої роботи.

Нагадаємо, що

постанова № 504 набула чинності 30.05.2009 р., а з 1 червня необхідно було збільшити посадові оклади вищезазначеним працівникам сільських та селищних рад і зняти надбавки за високі досягнення у праці та за виконання особливо важливої роботи.

При цьому виникло запитання: чи обов’язково у зв’язку з такими змінами розглядати питання умов оплати праці працівників на сесії сільської ради та приймати відповідне рішення? На це запитання і дає відповідь ГоловКРУ в

листі, що коментується.

Так, ГоловКРУ зазначило: виходячи з того, що до функцій голови сільради відповідно до

Закону України «Про місцеве самоврядування» від 21.05.97 р. № 280/97-ВР (далі — Закон про місцеве самоврядування), зокрема, належать — організація роботи ради та виконавчого комітету, винесення на розгляд ради питань щодо структури виконавчих органів ради, апарату ради та її виконавчого комітету, штатів тощо, сільський голова повинен винести на розгляд ради питання та пропозиції щодо впорядкування умов оплати праці працівників апарату ради та її виконавчих органів.

У зв’язку з цим, на сесіях сільських рад

повинні бути прийняті відповідні рішення по впорядкуванню умов оплати праці працівників апарату ради та її виконавчих органів з зв’язку зі змінами, внесеними постановою № 504.

Як зазначає ГоловКРУ, питання такого характеру відповідно до

ст. 36 Закону про місцеве самоврядування розглядаються виключно на пленарних засіданнях сільських, селищних та міських рад.

Крім того, слід звернути увагу на те, що зміни, внесені постановою № 504, можуть спричинити виникнення необхідності в додаткових коштах на оплату праці, у зв’язку з чим слід унести відповідні зміни до рішення про місцевий бюджет.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі