Теми статей
Обрати теми

Щодо розрахунку виплат допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах

Редакція ББ
Лист від 21.01.2010 р. № 11/18/99-10

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЩОДО РОЗРАХУНКУ ВИПЛАТ ДОПОМОГИ ПО ТИМЧАСОВІЙ НЕПРАЦЕЗДАТНОСТІ, ВАГІТНОСТІ ТА ПОЛОГАХ

Лист від 21.01.2010 р. № 11/18/99-10

(витяг)

 

<…>

Щодо дотримання вимог статті 52 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням» стосовно своєчасності виплати допомоги по вагітності та пологах особі, яка працювала менше ніж календарний місяць та з якою стався страховий випадок на початку місяця.

Зазначеною статтею передбачено здійснювати розгляд документів для призначення допомоги по вагітності та пологах не пізніше десяти днів з дня їх надходження та виплачувати допомогу в найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати. З метою запобігання порушенню норм зазначеної статті в разі настання в особи, яка працювала менше ніж календарний місяць, страхового випадку на початку місяця рекомендуємо здійснювати обчислення допомоги по вагітності та пологах виходячи з розміру мінімальної заробітної плати в місяці, в якому настав страховий випадок, з перерахуванням і доплатою необхідної суми в наступному місяці.

Норма щодо обмеження середньої заробітної плати для розрахунку допомоги по вагітності та пологах середньою заробітною платою за всіма видами економічної діяльності в місяці, що передує місяцю, в якому настав страховий випадок, у відповідному регіоні не розповсюджується на випадки, коли перед настанням страхового випадку застрахована особа перебувала у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного або шестирічного віку за медичним висновком.

 

Заступник директора департаменту О. Постоюк

 

Коментар редакції

 

ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ НОВИХ ПРАВИЛ РОЗРАХУНКУ
ЛІКАРНЯНИХ І ДЕКРЕТНИХ: РОЗ’ЯСНЕННЯ МІНПРАЦІ

Як відомо, з 15.12.2009 р.

постановою КМУ від 08.12.2009 р. № 1332 внесено зміни до Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою КМУ від 26.09.2001 р. № 1266 (далі — Порядок № 1266), які стосуються розрахунку:

1)

допомоги по тимчасовій непрацездатності в разі встановлення неповного робочого дня. В інших випадках порядок розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності залишився колишнім;

2)

допомоги по вагітності та пологах. Основним нововведенням є те, що для страхових випадків, які настали після 15.12.2009 р., при обчисленні допомоги по вагітності та пологах виходять з календарних, а не робочих днів.

Особливості розрахунку страхових виплат згідно з новими правилами вже розглядалися на сторінках нашої газети (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2010, № 3). Водночас деякі запитання лишалися без відповіді з огляду на неоднозначність застосування нововведених норм. Деякі моменти роз’яснило Мінпраці в

листах, що коментуються. Розглянемо їх.

 

ОСОБЛИВОСТІ РОЗРАХУНКУ ДОПОМОГИ ПО ВАГІТНОСТІ ТА ПОЛОГАХ

 

Чи потрібно враховувати заробітну плату за час відпусток під час розрахунку допомоги по вагітності та пологах?

Так

, оскільки з сум оплати відпусток сплачуються страхові внески. На це Мінпраці звертало увагу також у листі від 18.01.2010 р. № 396/0/14-10/18. Із цієї самої причини в розрахунку бере участь оплата простою не з вини працівника (див. лист Мінпраці від 01.02.2010 р. № 1000/0/14-10/18).

 

Який порядок уключення до розрахунку допомоги по вагітності та пологах перехідних відпускних?

Суми нарахувань за час відпусток на відміну від порядку їх фактичної виплати розподіляються

пропорційно часу, який припадає на дні відпустки у відповідному місяці.

 

Оскільки допомога по вагітності та пологах обчислюється виходячи з календарних днів, чи треба їх зменшувати на святкові й неробочі дні?

Ні

, календарні дні розрахункового періоду не зменшуються на святкові та неробочі дні. Під час визначення кількості календарних днів відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, які підлягають оплаті, святкові та неробочі дні також не віднімаються.

У

листі від 29.12.2009 р. № 01-16-2801 ФСС ТВП роз’яснив: у звітності за формою Ф4-ФСС з ТВП у рядку 3 таблиці IV за страховими випадками, що настали після 15 грудня 2009 року, необхідно зазначати календарні дні.

 

Чи необхідно перераховувати допомогу по вагітності та пологах, нараховану з вересня 2009-го з переходом на 2010 рік у зв’язку з перенесенням робочих днів з метою створення сприятливих умов для святкування Нового року?

Ні

, такий перерахунок не здійснюється. Для розрахунку декретних застосовується режим роботи установи або працівника, який було встановлено на момент настання страхового випадку (відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами). Якщо в установі встановлено інший режим роботи, перерахунок суми наданої допомоги по вагітності та пологах у бік його зменшення чинним законодавством не передбачено.

 

ОСОБЛИВОСТІ РОЗРАХУНКУ ДОПОМОГИ ПО ВАГІТНОСТІ ТА ПОЛОГАХ У РАЗІ, ЯКЩО ЗА ОСТАННІМ МІСЦЕМ РОБОТИ ПРАЦІВНИЦЯ ВІДПРАЦЮВАЛА МЕНШЕ КАЛЕНДАРНОГО МІСЯЦЯ

 

Який порядок обчислення допомоги, якщо на момент її нарахування ще не відомий показник середньої зарплати за всіма видами економічної діяльності за попередній місяць?

Нагадаємо, що згідно з

абз. 2 п. 6 Порядку № 1266 якщо працівниця йде у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, не відпрацювавши в установі повний календарний місяць, то нарахована зарплата за відпрацьований час повинна обмежуватися максимальною величиною — розміром середньої зарплати за всіма видами економічної діяльності в області (АР Крим, м. Київ і Севастополь) за місяць, що передує місяцю настання страхового випадку.

Як зазначило Мінпраці в

листі від 21.01.2010 р. № 11/18/99-10 (див. с. 14 цього номера), це обмеження не поширюється на випадки, коли перед виходом у декрет працівниця перебувала у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею 3 років або 6 років за медичним висновком.

У

листі від 29.12.2009 р. № 01-16-2801 ФСС ТВП зазначив, що для своєчасного та правильного обчислення допомоги відділення Фонду на своїх офіційних сайтах розміщуватимуть відповідну інформацію про розмір середньої заробітної плати за всіма видами економічної діяльності у своєму регіоні. Крім того, про таку інформацію можна дізнатися з офіційного веб-сайту Держкомстату України www.ukrstat.gov.ua.

Проте проблема полягає в тому, що Держкомстат опубліковує цю інформацію за попередній місяць тільки 25 — 26 числа наступного місяця. Зважаючи на це, Мінпраці рекомендує проводити розрахунок виходячи з

мінімальної зарплати, установленої в місяці настання страхового випадку. Проте після опублікування показника середньої зарплати за всіма видами економічної діяльності за необхідності слід провести перерахунок.

Розмір середньої зарплати за всіма видами економічної діяльності з розрахунку на один день

розраховується шляхом ділення цього показника в місяці, що передує місяцю настання страхового випадку, на кількість календарних днів у такому місяці.

 

Коли розрахунок допомоги по вагітності та пологах здійснюється безпосередньо ФССТВП?

У

листі від 01.02.2010 р. № 1000/0/14-10/18 Мінпраці зазначило, що ФСС ТВП здійснює розрахунок допомоги тільки в тому разі, якщо працівниця перед виходом у відпустку відпрацювала менше календарного місяця. При цьому ФСС ТВП здійснює тільки розрахунок середньої заробітної плати на підставі наданих жінкою довідок про отримані доходи, а обчислення та виплату допомоги по вагітності та пологах здійснює роботодавець за останнім місцем роботи.

 

ОСОБЛИВОСТІ РОЗРАХУНКУ ДОПОМОГИ ПО ТИМЧАСОВІЙ НЕПРАЦЕЗДАТНОСТІ

 

Які особливості розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності в разі встановлення працівнику неповного робочого часу?

У цьому випадку згідно з роз’ясненнями Мінпраці, наведеними в

листі від 13.02.2010 р. № 36/18/99-10 (див. с. 12 цього номера), лікарняні розраховуються виходячи з показника:

середньогодинної зарплати, якщо в розрахунковому періоді або в періоді хвороби встановлено неповний робочий день. Крім того, показник середньогодинної зарплати застосовується при підсумованому обліку робочого часу або якщо підрахунок робочого часу ведеться в годинах;

середньоденної зарплати, якщо в розрахунковому періоді або в періоді хвороби встановлено режим неповного робочого тижня.

 

Чи необхідно перераховувати допомогу по тимчасовій непрацездатності в разі донарахування заробітної плати згідно з актами КМУ?

У

листі від 29.12.2009 р. № 01-16-2801 ФСС ТВП зазначив, що донарахування заробітної плати за попередній період не впливають на розрахунок допомоги по тимчасовій непрацездатності, виплаченої за попередній період, оскільки до розрахунку такої допомоги враховувалися тільки виплати, з яких у розрахунковому періоді сплачено страхові внески до ФСС ТВП.

Суму донарахувань, зокрема через перерахунок за попередні періоди, буде включено до фонду оплати праці та до бази нарахування страхових внесків до ФСС ТВП у місяці донарахування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі