Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

НАБУТТЯ ЧИННОСТІ АНТИКОРУПЦІЙНИМ ЗАКОНОДАВСТВОМ ПЕРЕНЕСЕНО НА 1 СІЧНЯ 2011 РОКУ

Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання та протидії корупції» від 10.03.2010 № 1962-VI

перенесено дату введення в дію Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції» від 11.06.2009 р. № 1506-VI і Закону України «Про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень» від 11.06.2009 р. № 1507-VI на 01.01.2011 р.

Нагадаємо, раніше передбачалося, що вищезазначені

закони набудуть чинності з 01.04.2010 р.

Закон № 1962-VI

набув чинності 30.03.2010 р.

 

ПОРЯДОК ВИГОТОВЛЕННЯ ТА ВИДАЧІ ДОКУМЕНТІВ БАТЬКІВ І ДИТИНИ З БАГАТОДІТНОЇ СІМ’Ї

Постановою КМУ від 02.03.2010 р. № 209

затверджено Порядок виготовлення і видачі посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім’ї.

Порядком

визначено механізм виготовлення та видачі посвідчень батьків і дитини з багатодітної сім’ї, а також наведено зразки посвідчень. Такі посвідчення є документами, що підтверджують статус багатодітної сім’ї і дитини з такої сім’ї та їх право на отримання пільг, передбачених статтею 13 Закону України «Про охорону дитинства» від 26.04.2001 р. № 2402-III, а також іншими нормативно-правовими актами.

Як зазначено в

Порядку , строк дії посвідчень визначається окремо для кожної багатодітної сім’ї. Посвідчення видаються безоплатно.

Порядок

набуде чинності з дня набуття чинності Законом про Держбюджет на 2010 рік.

 

ПРО ФІНАНСУВАННЯ ВИТРАТ НА ВИГОТОВЛЕННЯ ДОКУМЕНТІВ ПРО ОСВІТУ

Кабмін

постановою «Про виготовлення документів про освіту» від 27.01.2010 р. № 83 встановив, що виготовлення документів про освіту для осіб, які навчаються за кошти державного бюджету, здійснюється Міносвіти на умовах державного замовлення відповідно до Переліку документів про освіту та вчені звання в Україні, затвердженого постановою КМУ від 12.11.97 р. № 1260.

У свою чергу, Міносвіти

наказом від 10.02.2010 р. № 100 повідомило: до набуття чинності Законом про Держбюджет на 2010 рік слід вважати чинним механізм використання бюджетних коштів, затверджений постановою КМУ «Про затвердження порядку використання у 2009 коштів, передбачених у державному бюджеті для виготовлення випускних документів про освіту» від 25.05.2009 р. № 133.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ПОЛОЖЕННЯ ПРО АКУМУЛЯЦІЮ, ПЕРЕРОЗПОДІЛ І ВИКОРИСТАННЯ КОШТІВ СПЕЦІАЛЬНОГО ФОНДУ ДЕРЖКОМЗЕМУ

Наказом Державного комітету із земельних ресурсів від 02.03.2010 р. № 208

затверджено Положення про акумулювання, перерозподіл та використання коштів спеціального фонду Державного комітету України із земельних ресурсів.

Положенням

визначено порядок акумуляції на рівні Держкомзему, Республіканського комітету із земельних ресурсів АР Крим, головних управлінь в областях коштів спеціального фонду державного бюджету. Подальший перерозподіл і використання коштів спеціального фонду проводяться з метою забезпечення належного фінансування основної діяльності Держкомзему, Республіканського комітету із земельних ресурсів АР Крим, головних управлінь Держкомзему в областях, містах Києві та Севастополі, управлінь (відділів) Держкомзему в районах (містах), міжрайонних, міжміських, міжрайонних управлінь (відділів) Держкомзему, які не забезпечені або частково забезпечені коштами загального фонду державного бюджету та не мають можливості наповнити спеціальний фонд за рахунок власних надходжень.

Акумулювання, перерозподіл і використання коштів спеціального фонду здійснюються відповідно до бюджетного законодавства та проводяться в межах бюджетних призначень, визначених для Держкомзему Законом про державний бюджет на відповідний рік за бюджетною програмою «Керівництво та управління у сфері земельних ресурсів».

Перерахування територіальними органами коштів спеціального фонду органам вищого рівня та Держкомзему і подальший їх перерозподіл здійснюються тільки

в межах однієї програми та однієї групи власних надходжень з урахуванням вимог розділу 11 Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету, затвердженого наказом Держказначейства від 25.05.2004 р. № 89.

У зв’язку з прийняттям цього

Положення територіальним органам Держкомзему необхідно привести свої рішення у відповідність до зазначеного документа.

Положення

набуде чинності з дня його офіційного опублікування.

 

ЗМІНЕНО ПОЛОЖЕННЯ ПРО МЕДОГЛЯД ВОДІЇВ

Наказом Міністерства охорони здоров’я і Міністерства внутрішніх справ від 11.01.2010 р. № 1/1

унесено зміни до Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних коштів, затвердженого наказом від 05.06.2000 р. № 124/345.

Так, при проведенні

перед- і післярейсового медогляду водіїв транспортних засобів проводиться: збір анамнезу, визначення частоти пульсу, вимірювання артеріального тиску (раніше вимірювання тиску не входило до переліку обов’язкових процедур) та взяття проби на алкоголь у повітрі, що видихається. Як і раніше, за необхідності медпрацівник може виміряти температуру тіла водія.

Крім того, цим

наказом викладено в новій редакції форму медичної довідки про придатність до керування транспортним засобом, а Журнал щозмінного перед- та післярейсового медичного огляду доповнено новою графою, в якій водій ставить підпис про відсутність скарг на стан здоров’я.

Наказ набуде чинності з дня його офіційного опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі