Теми статей
Обрати теми

Уключення до штатного розпису посади вихователя студентського гуртожитку

Редакція ББ
Відповідь на запитання

УКЛЮЧЕННЯ ДО ШТАТНОГО РОЗПИСУ ПОСАДИ ВИХОВАТЕЛЯ СТУДЕНТСЬКОГО ГУРТОЖИТКУ

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

Яка кількість студентів повинна проживати у студентському гуртожитку вищого навчального закладу I — II рівня акредитації для того, щоб забезпечити роботою вихователя гуртожитку на повну ставку?

(м. Київ)

 

Гуртожитки вищих навчальних закладів є їх структурними підрозділами. Згідно з

п. 9 Примірного положення про студентський гуртожиток вищого навчального закладу, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 13.11.2007 р. № 1004, студентські гуртожитки підпорядковуються керівництву вищих навчальних закладів і можуть здійснювати в межах компетенції самостійну господарську діяльність у структурі вищого навчального закладу.

Згідно з

п. 31 Примірного положення про гуртожитки, затвердженого постановою Ради Міністрів УРСР від 03.06.86 р. № 208, для проведення виховної, культурно-масової та фізкультурно-оздоровчої роботи зі студентами, які проживають у гуртожитку, адміністрація навчального закладу за погодженням із профспілковим комітетом призначає вихователя, визначає його обов’язки і режим роботи.

Вихователями призначаються переважно особи, які мають педагогічну освіту або практичний досвід педагогічної чи виховної роботи.

Структуру і штатний розпис вищого навчального закладу відповідно до

п. 2 ст. 32 Закону України «Про вищу освіту» від 17.01.2002 р. № 2984-III затверджує керівник вищого навчального закладу.

Типових штатних нормативів визначення чисельності педагогічних працівників вищих навчальних закладів, зокрема вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації, на сьогодні

не існує. Кількість таких категорій працівників установлюється відповідно до обсягів навчальної роботи та в межах фонду оплати праці.

При затвердженні штатного розпису як адміністративно-управлінського персоналу, так і науково-педагогічного до прийняття нових штатних нормативів у першу чергу слід керуватися конкретними умовами роботи вищого навчального закладу та наявним фондом оплати праці.

Крім того, згідно з положеннями

Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102, — основного нормативно-правового акта, яким визначено умови оплати праці працівників вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації, установам і закладам освіти надано право вирішувати деякі питання у сфері організації та оплати праці, зокрема, затверджувати структуру і штати в межах затвердженого в установленому порядку фонду заробітної плати (фонду оплати праці).

Виходячи із зазначеного посада вихователя гуртожитку навчального закладу включається до штатного розпису за необхідності та в межах фонду оплати праці.

Додатково зазначимо, що згідно з

наказом Міносвіти УРСР «Про затвердження типових штатів педагогічних училищ» від 30.08.76 р. № 167 посада вихователя гуртожитку педагогічного училища встановлюється на кожні 100 учнів, які в ньому проживають.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі