Теми статей
Обрати теми

Підвищення посадового окладу завідувача дошкільного навчального закладу

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ПІДВИЩЕННЯ ПОСАДОВОГО ОКЛАДУ ЗАВІДУВАЧА ДОШКІЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

Чи внесено зміни до постанови від 20.04.2007 р. № 643 щодо підвищення посадового окладу завідувачам дошкільних навчальних закладів із середньомісячною кількістю дітей більше 60? Як визначити середньомісячну кількість дітей — виходячи з облікового складу чи з фактично відвідуваної кількості дітей і на яку дату?

(Тернопільська обл.)

 

Згідно з

постановою КМУ «Про затвердження розмірів підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати) та додаткової оплати за окремі види педагогічної діяльності у співвідношенні до тарифної ставки» від 20.04.2007 р. № 643 (далі — постанова № 643) завідувачам дошкільних навчальних закладів із середньомісячною кількістю дітей більше 60, за кожні наступні 60 дітей, а також у дошкільних навчальних закладах із цілодобовим перебуванням дітей або таких, де є групи (група) з цілодобовим перебуванням дітей, посадові оклади підвищуються на 3 %.

У постанові № 643

не зазначено, яким чином слід визначати середньомісячну кількість дітей і на яку дату. На сьогодні зміни до постанови № 643 з цього питання не внесено. Щодо цього зазначимо таке.

Умови оплати праці педагогічних працівників установ і закладів освіти визначено

Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міносвіти України від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102).

Згідно з

п.п. «б» п. 19 Інструкції № 102 при встановленні посадових окладів керівників установ освіти контингент вихованців (дітей) у дитячих дошкільних закладах визначається за обліковим складом вихованців (дітей) на 1 січня.

Отже, вважаємо, що в зазначеному питанні слід керуватися п.п. «б» п. 19 Інструкції № 102 і право на підвищення посадового окладу визначати виходячи з облікового складу вихованців станом на 1 січня.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі