Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ІНДЕКС ІНФЛЯЦІЇ В БЕРЕЗНІ — 100,9 %

За даними Державного комітету статистики України, індекс споживчих цін на товари та послуги (індекс інфляції) у березні 2010 року до попереднього місяця склав 100,9 %.

 

ЩОДО ПОСВІДЧУВАЛЬНОГО НАПИСУ НОТАРІУСА В КАРТЦІ ІЗ ЗРАЗКАМИ ПІДПИСІВ ТА ВІДБИТКА ПЕЧАТКИ

Державне казначейство України в

листі від 18.03.2010 р. № 15-06/596-4881 надало роз’яснення щодо посвідчувального напису нотаріуса в картці із зразками підписів та відбитка печатки.

Форма посвідчувального напису нотаріуса про засвідчення справжності підпису представника юридичної особи на документах установлена

Правилами ведення нотаріального діловодства, затвердженими наказом Мін’юсту від 31.12.2008 р. № 2368/5. Нормативно-правовим актом Державного казначейства України, який регулює правовідносини, що виникають під час відкриття органами Державного казначейства України рахунків клієнтам, є Порядок відкриття рахунків у національній валюті в органах Державного казначейства України, затверджений наказом Державного казначейства України від 02.12.2002 р. № 221 (далі — Порядок № 221).

Зазначеним

Порядком передбачено подання клієнтом під час відкриття рахунка в органі Державного казначейства України або при зміні осіб, які мають право розпорядження рахунками та підписання платіжних, розрахункових та інших розпорядчих документів, картки із зразками підписів та відбитка печатки.

Пунктом 5 глави 4 Порядку № 221

передбачено, що картка засвідчується нотаріально або підписом осіб, які мають право першого підпису, та печаткою установи/організації, якій клієнт підпорядкований або до складу якої входить. Форма картки із посвідчувальним написом наведена в додатку 7 до Порядку № 221.

Разом з тим

наказом Мін’юсту від 16.11.2009 р. № 2151/5, який набрав чинності з 01.01.2010 р., до Правил ведення нотаріального діловодства внесено зміни, якими змінено номери форм та тексти посвідчувальних написів нотаріусів.

Держказначейство пояснило: оскільки

наказ № 2151/5 набрав чинності пізніше за Порядок № 221, то в органів Держказначейства немає підстав не приймати від клієнтів картки, які засвідчені нотаріусами за новою формою.

Водночас Держказначейство зазначило, що на сьогодні ведеться робота щодо внесення змін до

Порядку № 221 та приведення форми картки у відповідність з вимогами наказу № 2151/5.

 

ЗАСТОСУВАННЯ КЕКВ ПІД ЧАС НАЙМУ ГУЖОВОГО ТРАНСПОРТУ

Державне казначейство України в

листі від 16.03.2010 р. № 23-04/114-4743 повідомило, що згідно з Інструкцією щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженою наказом Державного казначейства України від 25.11.2008 р. № 495, видатки на оплату транспортних послуг, крім видатків за наймом транспорту для будівельних робіт і капітального ремонту будівель, які належать до капітального будівництва та капітального ремонту, здійснюються за КЕКВ 1134 «Оплата послуг (крім комунальних)». Таким чином, оплата за наймом гужового транспорту проводиться за вказаним кодом.

 

ЗАСТОСУВАННЯ КЕКВ ПІД ЧАС УТИЛІЗАЦІЇ БОЄПРИПАСІВ

Державне казначейство України в

листі від 13.02.2010 р. № 15-04/298-2559 надало роз’яснення з приводу застосування КЕКВ при утилізації військової техніки, повідомивши, що відповідно до Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Державного казначейства України від 25.11.2008 р. № 495, категорія 1150 «Матеріали, інвентар, будівництво, капітальний ремонт та заходи спеціального призначення, що мають загальнодержавне значення» включає придбання, утримання та ремонт військовими формуваннями товарів військового призначення, військової техніки, військове будівництво. Зокрема, за цим кодом здійснюється придбання озброєння, боєприпасів, військово-хімічного майна, оптичних та навчальних стрілецьких приладів, автобронетанкової техніки, авіаційної техніки, кораблів і морської техніки; утримання і зберігання всіх видів озброєння тощо.

У цьому

листі зазначено, що видатки на утилізацію боєприпасів, військової техніки та озброєння мають здійснюватися за КЕКВ 1150 «Матеріали, інвентар, будівництво, капітальний ремонт та заходи спеціального призначення, що мають загальнодержавне значення».

 

ЩОДО УТРИМАННЯ ПДФО ІЗ ЗАРПЛАТИ ПРАЦІВНИКА

Згідно

ст. 128 КЗпП загальний розмір усіх відрахувань із зарплати працівника не може перевищувати 20 %, а у випадках, окремо передбачених законодавством, — 50 % зарплати, яка належить до виплати працівникові.

Мінпраці в листі від 12.02.2010 р. № 25/06/186-10 роз’яснило, що вказані обмеження не поширюються на відрахування податку з доходів фізичних осіб, оскільки частина нарахованої працівнику зарплати, яка перераховується до бюджету у вигляді податку з доходів, не належить виплаті працівнику. Тому працедавець має право утримувати із зарплати працівника суму недоплати податку з доходів навіть у тому випадку, якщо така сума дорівнює (або більше) розміру зарплати працівника.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі