Теми статей
Обрати теми

Щодо встановлення надбавки деяким категоріям педагогічних працівників

Редакція ББ
Лист від 11.03.2010 р. № 10/2-349

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ України

ЩОДО ВСТАНОВЛЕННЯ НАДБАВКИ ДЕЯКИМ КАТЕГОРІЯМ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

Лист від 11.03.2010 р. № 10/2-349

 

У департаменті економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України розглянули звернення щодо встановлення надбавки деяким категоріям педагогічних працівників та повідомляємо наступне.

Постановою Кабінету Міністрів України від 05.10.2009 р. № 1130 «Про встановлення надбавки

вчителям, вихователям загальноосвітніх навчальних закладів, викладачам і майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації державної та комунальної форми власності, керівникам та заступникам керівників зазначених закладів, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників» з 1 січня 2010 року установлена зазначеним категоріям педагогічних працівників надбавка в розмірі 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).

Так, у вищому навчальному закладі I — II рівнів акредитації <…> надбавка виплачується

лише керівнику, заступникам керівника, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників, викладачам та майстрам виробничого навчання.

Наказом Міністерства освіти і науки України від 06.11.2010 р. № 1014 постанову Кабінету Міністрів України від 05.10.2009 р. № 1130 було доведено до відома начальників обласних управлінь освіти і науки та керівників вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації.

Роз’яснення щодо виплати такої надбавки направлені на обласні управління освіти і науки та керівникам навчальних закладів спільним листом Міністерства освіти і науки України та Міністерства праці та соціальної політики України (МОН від 15.02.2010 р. № 1/9-80, Мінпраці від 17.02.2010 р. № 1632/0/14-10/13).

 

Директор департаменту С. Даниленко

 

Коментар редакції

 

ОСОБЛИВОСТІ ВСТАНОВЛЕННЯ НАДБАВКИ ЗА ПРЕСТИЖНІСТЬ ПРАЦІ
ДЕЯКИМ КАТЕГОРІЯМ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

З метою підвищення престижності праці педагогічних працівників з

1 січня 2010 року постановою КМУ від 05.10.2009 р. № 1130 окремим категоріям педагогічних працівників установлено додатковий вид оплати праці у вигляді надбавки до посадового окладу (ставки заробітної плати).

Зазначена надбавка

встановлюється виключно:

— учителям та вихователям загальноосвітніх навчальних закладів;

— викладачам і майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів і вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації державної та комунальної форми власності;

керівникам і заступникам керівників зазначених закладів у тому випадку, якщо їх посади віднесені до педагогічних згідно з Переліком посад педагогічних і науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963.

У

листі, що коментується, Міносвіти наголосило, що у вищих навчальних закладах I — II рівня акредитації надбавка виплачується виключно:

— керівникам та їх заступникам, посади яких належать до педагогічних;

— викладачам і майстрам виробничого навчання.

Завідувач відділення, завідувач лабораторії, завідувач навчально-методичних кабінетів, керівник фізичного виховання, завідувач навчально-виробничих майстерень — не є керівниками або заступниками керівника навчального закладу I — II рівня акредитації, у зв’язку з цим права на надбавку такі працівники не мають.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі