Теми статей
Обрати теми

Установлення надбавок за вислугу років і за особливі умови праці головному зберігачу фондів бібліотеки-музею

Редакція ББ
Відповідь на запитання

УСТАНОВЛЕННЯ НАДБАВОК ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ І ЗА ОСОБЛИВІ УМОВИ ПРАЦІ ГОЛОВНОМУ ЗБЕРІГАЧУ ФОНДІВ БІБЛІОТЕКИ-МУЗЕЮ

 

Алла ЛИТВИН, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати і умов праці — начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері Міністерства праці та соціальної політики України

 

Чи має право на отримання надбавки за вислугу років і надбавки за особливі умови праці головний зберігач фондів бібліотеки-музею, який має стаж роботи в цій самій бібліотеці на посаді завідувача бібліотеки?

(м. Маріуполь)

 

Працівники державних і комунальних музеїв, які провадять культурно-освітню та науково-дослідну діяльність, пов’язану з комплектуванням музейних зібрань, експозиційною, фондовою, видавничою, реставраційною роботою, мають право на встановлення доплати за вислугу років, що виплачується згідно з

Порядком виплати доплати за вислугу років працівникам державних і комунальних музеїв, затвердженим постановою КМУ від 22.01.2005 р. № 82 (далі — Порядок № 82).

Згідно з

п. 1 Порядку № 82 доплата за вислугу років установлюється працівникам державних і комунальних музеїв усіх видів залежно від стажу роботи в такому розмірі:

 

Стаж роботи

Розмір щомісячної доплати до посадового окладу, %

Понад 3 роки

10

Понад 10 років

20

Понад 20 років

30

 

Перелік посад працівників державних і комунальних музеїв, які провадять культурно-освітню та науково-дослідну діяльність, пов’язану з комплектуванням музейних зібрань, експозиційною, фондовою, видавничою, реставраційною роботою,

наведено в додатку до Порядку № 82.

Посада головного зберігача фондів входить до зазначеного

Переліку посад, тому працівник, який обіймає таку посаду, має право на доплату за вислугу років на підставі Порядку № 82.

При цьому згідно з

п. 3 Порядку № 82 до стажу роботи, який дає право на встановлення доплати за вислугу років, зараховується час роботи в музеях України, колишнього СРСР на посадах, зазначених у Переліку посад.

Переліком посад

для встановлення доплати за вислугу років не передбачено посаду завідувача бібліотеки, тому період роботи на посаді завідувача бібліотеки не включається до стажу для встановлення доплати за вислугу років згідно з Порядком № 82.

Працівник, який обіймає посаду головного зберігача фондів бібліотеки-музею, права на встановлення доплати за вислугу років, передбаченої

Порядком виплати доплати за вислугу років працівникам державних і комунальних бібліотек, затвердженим постановою КМУ від 22.01.2005 р. № 84 (далі — Порядок № 84), і надбавки за особливі умови праці, установленої постановою КМУ «Про підвищення заробітної плати працівникам бібліотек» від 30.09.2009 р. № 1073, не має, оскільки такі виплати встановлюються працівникам державних і комунальних бібліотек, які обіймають посади, зазначені в додатку до Порядку № 84. Посаду головного зберігача фондів у додатку не зазначено.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі