Теми статей
Обрати теми

Оплата праці водія шкільного автобуса

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ОПЛАТА ПРАЦІ ВОДІЯ ШКІЛЬНОГО АВТОБУСА

 

Алла ЛИТВИН, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати і умов праці — начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері Міністерства праці та соціальної політики України

 

У загальноосвітній школі працює водій шкільного автобуса. Яка заробітна плата повинна йому нараховуватися? Як правильно виплачувати заробітну плату водію під час канікул і ремонту автобуса?

(Сумська обл.)

 

При оплаті праці працівників навчальних закладів, у тому числі водіїв необхідно керуватися

наказом Міністерства освіти і науки України «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557 (далі — наказ № 557).

Схему тарифних розрядів професій працівників автомобільного транспорту наведено в додатку 14 до

наказу № 557, згідно з нею водіям автомобілів (автобусів) установлюються такі тарифні розряди:

 

Клас автомобіля

Габаритна довжина корпусу (метрів)

Тарифні розряди

загальні

при роботі на міських екскурсійних маршрутах з чисельністю населення 500 тис. осіб і більше, на санітарних автобусах (крім швидкої допомоги)

Особливо малий

до 5

2

3

Малий

До 7,5

3

4

Середній

До 9,5

4

5

Великий

Понад 9,5

5

5

 

Доплати і надбавки

Згідно з

п.п. 4 п. 4 наказу № 557 водіям автотранспортних засобів установлюється надбавка за класність у відсотках установленої тарифної ставки залежно від присвоєної кваліфікації:

— водіям II класу — 10 %;

— водіям I класу — 25 %.

Цією нормою передбачено, що надбавка за класність виплачується

за відпрацьований час.

Згідно з

Довідником кваліфікаційних характеристик професій працівників Випуск № 69 «Автомобільний транспорт», затвердженим наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 14.02.2006 р. № 136 (далі — Довідник № 136), для присвоєння кваліфікації водій повинен мати:

— для II класу — категорії «В», «С», «Е» або «Д» або ж «Д» і «Е» та безперервний стаж роботи водієм в закладі не менше трьох років;

— для I класу — категорії «B», «C» «D» і «E» і безперервний стаж роботи водієм II класу в цьому закладі не менше двох років.

Водію шкільного автобуса наказом керівника установи також може бути встановлено:

— надбавку за складність і напруженість у роботі в розмірі до 50 % посадового окладу (

п.п. 2 п. 4 наказу № 557);

— доплату за суміщення професій (

п.п. 3 п. 4 наказу № 557), наприклад, механіка, автослюсаря, за наявності вакантної посади.

Наказом керівника установи водію автобуса може бути встановлено премію залежно від особистого внеску в результати роботи, у межах коштів на оплату праці (

п.п. 5 п. 4 наказу № 557).

Згідно з

п.п. 4 п. 4 наказу № 557 водіям автотранспортних засобів установлюється доплата за ненормований робочий день у розмірі 25 % тарифної ставки за відпрацьований час. Водночас п. 2.7 Положення про робочий час і час відпочинку водіїв автотранспортних засобів, затвердженого наказом Мінтрансу України від 17.01.2002 р. № 18, установлено, що ненормований робочий день може встановлюватися тільки водіям легкових автомобілів. У зв’язку з цим водію шкільного автобуса не може бути встановлено ненормований робочий день і відповідно доплату за ненормований робочий день.

 

Оплата праці водія за час ремонту автобуса

Під час ремонту автотранспортного засобу водій не має можливості виконувати обов’язки водія за незалежними від нього причинами.

Оплачувати водію час ремонту автомобіля виходячи з тарифної ставки (окладу) не є можливим, оскільки оплата праці працівників має здійснюватися

за фактично відпрацьований час. Фактично відпрацьованим водієм часом вважаються години, проставлені в табелі обліку робочого часу.

Оплата праці водія залежатиме від того, як оформлено відносини з водієм на період ремонту автотранспортного засобу. Можливі два варіанти.

1.

Оформлення простою. Простій — це призупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами (ст. 34 Кодексу законів про працю України від 10.12.71 р. (далі — КЗпП)). Про початок простою водій має попередити роботодавця або бригадира, майстра, інших посадових осіб.

У цьому випадку наказом керівника установи водію автотранспортного засобу оформляють простій не з вини працівника.

Оплату його праці здійснюють відповідно до

ст. 113 КЗпП, згідно з якою час простою не з вини працівника оплачується не нижче 2/3 тарифної ставки встановленого працівнику розряду (окладу).

При цьому зазначимо, що надбавка за класність за період простою

не нараховується, оскільки згідно з п.п. 4 п. 4 наказу № 557 вона встановлюється за фактично відпрацьований час.

Приклад.

З 2 по 20 лютого автобус перебував у ремонті. На цей час працівнику оформлено простій, з оплатою згідно зі ст. 113 КЗпП у розмірі 2/3 посадового окладу. Згідно з наказом № 557 посадовий оклад водія становить 744 грн. Водію автомобіля присвоєно I клас. Наказом керівника установи водію встановлено доплату за складність і напруженість у роботі в розмірі 50 % посадового окладу.

1. Оплата праці за час простою згідно зі ст. 113 КЗпП: 744,00 грн. : 20 роб. дн.

х 15 дн. х 2/3 = 372,00 грн.

2. Оскільки простій тривав 15 робочих днів, визначимо розмір посадового окладу, що нараховується водію

за відпрацьовані в лютому дні: 744,00 грн. : 20 роб. дн. х 5 роб. дн. = 186,00 грн.

3. Розмір надбавки за класність

за відпрацьовані дні лютого: 186,00 грн. х 25 % = 46,50 грн.

4. Розмір надбавки за складність і напруженість у роботі: 186,00 грн.

х 50 % = 93,00 грн.

Загальна сума

заробітної плати за лютий 697,50 грн. (186,00 + 46,50 + 93,00 + 372,00).

2.

Переведення на іншу роботу. Згідно зі ст. 34 КЗпП у разі простою працівників може бути переведено за їх згодою з урахуванням спеціальності та кваліфікації на іншу роботу на тому самому підприємстві, в установі, організації, не застережену трудовим договором, строком до одного місяця. При цьому здійснюється оплата праці за виконану роботу, але не нижче ніж середній заробіток за попередньою роботою ст. 33 КЗпП (див. лист Мінпраці від 23.01.2009 р. № 57/13/84-09).

Інакше кажучи, простій не з вини працівника є підставою для його тимчасового переведення

за його згодою на іншу роботу (наприклад, механіка, автослюсаря) та за наявності вакантної посади. У цьому випадку простій не оформляється і порядок оплати згідно зі ст. 113 КЗпП не застосовується.

Як правило, технічне обслуговування, поточний і капітальний ремонти автомобілів має проводитися без залучення водіїв до таких робіт. Згідно з

Довідником № 136 ремонт автотранспортного засобу не входить до посадових завдань і обов’язків водія. Якщо ж водія перевели на роботу з ремонту автотранспортного засобу тривалістю до одного місяця, оплата проводиться за виконану роботу в розмірі не нижче ніж середній заробіток за основним місцем роботи. При цьому надбавка за класність не нараховується, оскільки згідно з п.п. 4 п. 4 наказу № 557 вона встановлюється за фактично відпрацьований час.

КЗпП

установлено мінімальний розмір оплати праці, який обов’язково має бути виплачено працівнику. Проте колективним договором може бути встановлено розмір оплати праці, що перевищує середній заробіток.

Якщо у штаті установи відсутні вакантні посади працівників-ремонтників і водій виконує роботи з ремонту автотранспортного засобу самостійно у свій робочий час, у цьому випадку керівником установи у відповідному наказі встановлюється порядок оплати праці такої роботи. Оплата праці за час виконання таких робіт проводиться відповідно до встановлених умов оплати праці водіїв. При цьому надбавка за класність

не нараховується, оскільки згідно з п.п. 4 п. 4 наказу № 557 вона встановлюється за фактично відпрацьований час.

 

Оплата праці водія під час канікул

У період шкільних канікул оплата праці водія може здійснюватися в порядку, розглянутому вище, — шляхом оформлення простою або переведенням працівника на іншу посаду.

Також у період літніх канікул працівнику може бути надано щорічну відпустку.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі