Теми статей
Обрати теми

Щодо встановлення окладів керівникам та головним бухгалтерам закладів охорони здоров’я

Редакція ББ
Лист від 28.09.2009 р. № 10.03.67/1061

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

ЩОДО ВСТАНОВЛЕННЯ ОКЛАДІВ КЕРІВНИКАМ ТА ГОЛОВНИМ БУХГАЛТЕРАМ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я

Лист від 28.09.2009 р. № 10.03.67/1061

 

Міністерство охорони здоров’я розглянуло <…> звернення щодо деяких питань оплати праці працівників закладів охорони здоров’я і повідомляє.

Відповідно до п.п. 2.2.1 спільного наказу Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерства охорони здоров’я України від 05.10.2005 р. № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» посадовий оклад головного бухгалтера встановлюється на 10 — 30 відсотків нижче від посадового окладу відповідного керівника, визначеного за вказаним підпунктом.

Керівникам територіальних медичних (фармацевтичних) об’єднань та об’єднань санаторіїв посадові оклади встановлюються на рівні найвищої групи з оплати праці керівника закладу або організації з числа закладів і організацій, які входять до складу об’єднань з підвищенням їх розміру відповідно на 20 та 15 відсотків (п.п. 2.4.6 (3) Умов).

При визначенні посадового окладу головного бухгалтера зазначене підвищення не враховується.

<…>

 

Заступник Міністра І. Яковенко

 

Коментар редакції

 

ПОСАДОВИЙ ОКЛАД ГОЛОВНОГО БУХГАЛТЕРА МЕДИЧНОГО
ОБ’ЄДНАННЯ ТА ОБ’ЄДНАННЯ САНАТОРІЇВ

Як відомо, посадові оклади працівників закладів охорони здоров’я, у тому числі головних бухгалтерів, установлюються згідно з

Умовами оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затвердженими спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308/519).

У

листі, що коментується, МОЗ роз’яснило порядок визначення посадового окладу головного бухгалтера територіального медичного (фармацевтичного) об’єднання та об’єднання санаторіїв.

При визначенні посадового окладу головного бухгалтера зазначених об’єднань слід керуватися

п.п. 2.2.1 Умов № 308/519, згідно з яким головному бухгалтеру посадовий оклад установлюється на 10 — 30 % нижче посадового окладу відповідного керівника.

Підпунктом 2.4.6 Умов № 308/519

передбачено, що керівникам територіальних медичних (фармацевтичних) об’єднань та об’єднань санаторіїв посадові оклади встановлюються на рівні найвищої групи з оплати праці керівника закладу з числа тих, які входять до складу об’єднань, з підвищенням їх розміру відповідно на 20 і 15 %.

Як зауважило МОЗ, вищезазначене підвищення посадового окладу під час визначення посадового окладу головного бухгалтера таких об’єднань не враховується.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі