Теми статей
Обрати теми

Щодо виплати медпрацівникам надбавок за вислугу років при отриманні надбавки за тривалість безперервної роботи

Редакція ББ
Лист від 31.03.2010 р. № 824/13/84-10

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЩОДО ВИПЛАТИ МЕДПРАЦІВНИКАМ НАДБАВОК ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ ПРИ ОТРИМАННІ НАДБАВКИ ЗА ТРИВАЛІСТЬ БЕЗПЕРЕРВНОЇ РОБОТИ

Лист від 31.03.2010 р. № 824/13/84-10

 

Департамент з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці розглянув запит щодо права деяких категорій працівників окремих закладів охорони здоров’я, які мають право на отримання надбавки за тривалість безперервної роботи, також на виплату надбавки за вислугу років і повідомляє.

Відповідно до п.п. 4.1.1 розділу 4 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (зі змінами), окремим категоріям працівників деяких закладів охорони здоров’я встановлюється надбавка за тривалість безперервної роботи залежно від стажу роботи.

Водночас постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2009 р. № 1418 (зі змінами, унесеними постановою Кабінету Міністрів України від 20 січня 2010 року № 47) затверджено Порядок виплати надбавки за вислугу років лікарям і спеціалістам з базовою та неповною вищою медичною освітою державних і комунальних закладів охорони здоров’я.

Дія зазначеного Порядку поширюється на лікарів і фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою державних і комунальних установ, закладів та організацій незалежно від підпорядкування на посадах, визначених у пункті 3 цього Порядку, за умови, що оплата праці таких працівників здійснюється відповідно до умов оплати праці медичних працівників державних і комунальних закладів охорони здоров’я.

Зважаючи на викладене,

лікарі з базовою та неповною вищою медичною освітою закладу, які мають право на виплату надбавки за тривалість безперервної роботи, мають також право на виплату надбавки за вислугу років.

 

Директор Департаменту О. Товстенко

 

Коментар редакції

 

НАДБАВКА ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ МЕДПРАЦІВНИКАМ
 УСТАНОВЛЮЄТЬСЯ  НЕЗАЛЕЖНО ВІД ОТРИМАННЯ
НАДБАВКИ ЗА ТРИВАЛІСТЬ БЕЗПЕРЕРВНОЇ РОБОТИ

Зауважимо, нещодавно в газеті «Бюджетна бухгалтерія», 2010, № 12, с. 28 спеціаліст Міністерства охорони здоров’я України відповів на запитання, яке порушується в

листі Мінпраці, що коментується. Полягало воно в такому.

Постановою від 29.12.2009 р. № 1418

медичним працівникам було встановлено надбавку за вислугу років і затверджено Порядок виплати надбавки за вислугу років лікарям і спеціалістам з базовою та неповною вищою медичною освітою державних і комунальних закладів охорони здоров’я (далі — Порядок № 1418).

Працівники, яким установлюється надбавка за вислугу років, перераховані в

пп. 1 і 3 Порядку № 1418.

Пунктом 6 Порядку

№ 1418 установлено, що надбавка за вислугу років у державному або комунальному закладі охорони здоров’я обчислюється виходячи з посадового окладу (з підвищеннями) працівника без урахування інших надбавок і доплат.

Інакше кажучи, надбавка за вислугу років установлюється незалежно від виплати інших надбавок і доплат, у тому числі надбавки за тривалість безперервної роботи, передбаченої

п. 4.1 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених наказом Мінпраці та Міністерства охорони здоров’я України від 05.10.2005 р. № 308/519.

Отже, працівнику, якому встановлено надбавку за тривалість безперервної роботи, надбавка за вислугу років установлюється на загальних підставах, якщо її встановлення передбачене для тієї посади, яку він обіймає. Тим паче, що

Порядком № 1418 жодних обмежень із цього приводу не передбачено.

У листі, що коментується, Мінпраці підтвердило позицію МОЗ із цього питання.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі