Теми статей
Обрати теми

Бухгалтер у навчально-виховному комплексі

Редакція ББ
Відповідь на запитання

БУХГАЛТЕР У НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНОМУ КОМПЛЕКСІ

 

Тетяна РЯБУХА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Яку посаду повинен обіймати бухгалтер навчально-виховного комплексу і якими повинні бути його оклад або тарифна ставка, як бухгалтера чи головного бухгалтера, якщо заклад перейшов на самостійне ведення бухгалтерського обліку? Хто вирішує питання щодо зміни посади бухгалтера на посаду головного бухгалтера — начальник управління освіти, директор закладу чи органи місцевого самоврядування? Посадові обов’язки бухгалтера цього закладу збігаються з обов’язками за посадою головного бухгалтера.

 

(Київська обл.)

Типові штатні нормативи міжшкільних навчально-виробничих комбінатів визначені у

листі Міністерства освіти і науки України від 15.09.2008 р. № 1/9-590 (далі — лист № 590).

Листом № 590

передбачено, що посада бухгалтера (головного бухгалтера) встановлюється в установах, що ведуть бухгалтерський облік самостійно.

У навчально-виховному комплексі, де чисельність учнів до 1 тисячі осіб, норматив складає 1 посаду бухгалтера або головного бухгалтера, у навчально-виховному комплексі, де чисельність учнів понад 1 тисячу осіб — 1,5 посади бухгалтера (головного бухгалтера). Тобто у навчально-виховному комплексі, де чисельність учнів понад 1 тисячу осіб, може бути варіант — 1 посада головного бухгалтера та 0,5 посади бухгалтера.

Тому насамперед слід визначити,

яка посада (бухгалтера чи головного бухгалтера) передбачена у штатному розписі вашої установи.

Також слід вирішити питання, яку саме посаду

може обіймати працівник навчально-виховного комплексу — бухгалтера чи головного бухгалтера, для цього слід звернутися до кваліфікаційних вимог щодо цих посад, які визначені у Довіднику кваліфікаційних характеристик професій працівників, затвердженому наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 29.12.2004 р. № 336.

Кваліфікаційні вимоги до посади «головний бухгалтер»

такі: повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст), стаж бухгалтерської роботи за професіями керівників нижчого рівня: для магістра — не менше 2 років, спеціаліста — не менше 3 років.

Що стосується

кваліфікаційних вимог до посади «бухгалтер (з дипломом спеціаліста)» та «бухгалтер», то вони визначені залежно від кваліфікаційних категорій.

Наведемо їх у таблиці.

 

Кваліфікаційна категорія

Вимоги

Бухгалтер (з дипломом спеціаліста)

Провідний бухгалтер

Повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст), стаж роботи за професією бухгалтера I категорії — не менше 2 років

Бухгалтер I категорії

Повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст); для магістра — без вимог до стажу роботи, спеціаліста — стаж роботи за професією бухгалтера II категорії — не менше 2 років

Бухгалтер II категорії (з дипломом спеціаліста)

Повна вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст), стаж роботи за професією бухгалтера — не менше 1 року

Бухгалтер

Повна вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст) без вимог до стажу роботи

Бухгалтер

Бухгалтер I категорії

Базова або неповна вища освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр або молодший спеціаліст), стаж роботи за професією бухгалтера II категорії — не менше 1 року

Бухгалтер II категорії

Базова або неповна вища освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр або молодший спеціаліст), стаж роботи за професією бухгалтера — не менше 1 року

Бухгалтер

Базова або неповна вища освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр або молодший спеціаліст); для бакалавра — без вимог до стажу роботи, молодшого спеціаліста — стаж роботи на посаді технічного службовця у галузях фінансової діяльності, роботи з базами даних, статистики, бухгалтерського — не менше 1 року

 

Відповідно до наведених кваліфікаційних вимог слід визначити, яким вимогам відповідає працівник і виходячи з цього, яку посаду він має право обіймати.

Згідно з

п. 8 Положення про міжшкільний навчально-виробничий комбінат, затвердженого наказом Міністерства освіти України від 30.11.93 р. № 430 (далі — Положення № 430), комбінат має право визначати контингент і форми трудової підготовки учнів; створювати структурні підрозділи, організувати курси, гуртки, клуби, секції, студії тощо; формувати штатний розпис, виробляти товари народного споживання, вирощувати сільськогосподарську продукцію, проводити ремонтно-будівельні та інші види робіт; надавати платні послуги населенню; встановлювати форми заробітної плати і матеріального заохочення в межах власного кошторису; застосовувати гнучкий режим праці.

Кадрове забезпечення відповідно до

п. 9 Положення № 430 здійснюється комбінатом самостійно або за його замовленням структурним підрозділом місцевого органу державної виконавчої влади.

Але нагадаємо, що штатні розписи закладів та установ освіти

затверджують відділи (управління) освіти як головні розпорядники бюджетних коштів.

Тому посаду бухгалтера на посаду головного бухгалтера можна замінити за рішенням керівника, а затвердити зміни до штатного розпису повинен відділ (управління) освіти.

Посадові оклади головного бухгалтера та бухгалтера встановлюються згідно з вимогами

наказу Міністерства освіти і науки України «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557 (далі — наказ № 557).

Згідно з

п. 3 наказу № 557 посадові оклади головних бухгалтерів установ освіти встановлюються на 10 — 30 % нижче, ніж посадовий оклад відповідного керівника, визначений за схемами тарифних розрядів, затвердженими цим наказом.

Посадові оклади бухгалтерів установлюються відповідно до додатку 11 до наказу № 557 виходячи з категорії «фахівці». Так, посадовий оклад бухгалтера першої категорії встановлюється на рівні 9 тарифного розряду, другої категорії — 8 тарифного розряду, без категорії — 7 тарифного розряду.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі