Теми статей
Обрати теми

Установлення надбавки за вислугу років і надбавки за спортивне звання діловоду

Редакція ББ
Відповідь на запитання

УСТАНОВЛЕННЯ НАДБАВКИ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ І НАДБАВКИ ЗА СПОРТИВНЕ ЗВАННЯ ДІЛОВОДУ

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний контролер-ревізор КРВ у м. Харкові

 

У 2005 році до дитячо-юнацької спортивної школи прийнято працівницю на посаду тренера-викладача з хокею на траві. Вона має звання «майстер спорту міжнародного класу». З 2007 року в порядку переведення обіймає посаду діловода в цьому самому закладі. Чи має вона право на надбавку за спортивне звання та вислугу років на посаді діловода?

(м. Сімферополь)

 

Згідно з

Переліком типів позашкільних навчальних закладів, затвердженим постановою КМУ від 06.05.2001 р. № 433, дитячо-юнацька спортивна школа належить до позашкільних навчальних закладів спортивного профілю.

Порядок виплати щомісячної надбавки за вислугу років окремим категоріям працівників спортивних шкіл усіх типів та спеціалізованих навчальних закладів спортивного профілю

затверджений наказом Державного комітету України з питань фізичної культури та спорту від 29.12.2002 р. № 2850 (далі — Порядок № 2850).

Пунктом 1 Порядку № 2850

передбачено, що цей Порядок поширюється на окремі категорії працівників: керівників, їх заступників за основним видом діяльності, тренерів-викладачів, тренерів-методистів, інструкторів-методистів, акомпаніаторів спортивних шкіл усіх типів і тренерів-викладачів спеціалізованих навчальних закладів спортивного профілю.

Відповідно до

Випуску 85* «Спортивна діяльність» Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників, затвердженого наказом Державного комітету України з питань фізичної культури та спорту від 17.10.2002 р. № 2264 , посада діловода не належить до керівників або їх заступників за основним видом діяльності дитячо-юнацької спортивної школи. Через це права на надбавку за вислугу років на підставі Порядку № 2850 діловод дитячо-юнацької спортивної школи не має.

* До Випуску 85 «Спортивна діяльність» уключено кваліфікаційні характеристики професій керівників, професіоналів, фахівців та працівників, які є виключно специфічними для спортивної галузі.

Згідно з

п.п. «в» п.п. 3 п. 1 наказу Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту «Про впорядкування умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій галузі фізичної культури і спорту» від 23.09.2005 р. № 2097 за спортивне звання «майстер спорту міжнародного класу» установлюється надбавка в розмірі 15 % посадового окладу (ставки заробітної плати).

Надбавка за спортивне звання встановлюється працівникам за умови, що їх діяльність за профілем збігається з наявним спортивним званням.

Відповідність спортивного звання за профілем діяльності працівника на посаді визначається керівником установи.

Згідно з

Випуском 1 «Професії працівників, що є загальними для всіх видів економічної діяльності» Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників, затвердженого наказом Мінпраці від 29.12.2004 р. № 336, діловод приймає, реєструє кореспонденцію та направляє її структурним підрозділам. Відповідно до резолюцій керівників підприємства передає документи на виконання, оформляє реєстраційні картки або створює банк даних. Веде картотеку обліку походження документальних матеріалів, здійснює контроль за їх виконанням, видає необхідні довідки щодо зареєстрованих документів. Відправляє відповідну документацію адресатам. Веде облік отриманої та відправленої кореспонденції, систематизує і зберігає документи поточного архіву. Веде роботу зі створення довідкового апарату документів. Готує і здає до архіву підприємства документальні матеріали, закінчені діловодством, реєстраційну картотеку або комп’ютерні банки даних, складає опис справ, що надходять на зберігання до архіву. Забезпечує збереження службової документації.

Отже, діяльність працівниці за посадою діловода не відповідає наявному в неї званню «майстер спорту міжнародного класу». У зв’язку з цим права на надбавку за спортивне звання працівниця не має.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі