Теми статей
Обрати теми

Включення окремих виплат до довідки про заробітну плату для призначення пенсії

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ВКЛЮЧЕННЯ ОКРЕМИХ ВИПЛАТ ДО ДОВІДКИ ПРО ЗАРОБІТНУ ПЛАТУ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЇ

 

Наталія ШАМБИР, заступник завідуючого секретаріатом Верховної Ради Україна у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів

 

Чи необхідно включати до довідки про заробітну плату для призначення пенсії такі виплати:

— за 1995 р. — харчування;

— за 1996 р. — харчування, лікарняні, матеріальна допомога;

— за 1997 р. — лікарняні, матеріальна допомога, білети, подарунки;

— за 1998 р. — лікарняні, подарунки, послуги;

— за 1999 р. — харчування;

— за 2000 р. — матеріальна допомога.

На ці виплати митницею нараховувалися та сплачувалися внески до Пенсійного фонду.

(Луганська обл.)

 

Згідно із

ст. 41 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 р. № 1058-IV (набув чинності з 01.01.2004 р., далі — Закон № 1058 ) до заробітної плати (доходу) для обчислення пенсії враховуються, зокрема:

1) суми виплат (доходу), які отримані застрахованою особою після набрання чинності цим

Законом, з яких згідно із цим Законом були фактично обчислені та сплачені страхові внески до Пенсійного фонду в межах установленої законодавством максимальної величини заробітної плати (доходу), з якої сплачуються страхові внески;

2) суми виплат (доходу), які отримані застрахованою особою до набрання чинності цим

Законом, у межах сум, на які відповідно до законодавства, що діяло раніше, нараховувалися внески на державне соціальне страхування або збір на обов’язкове державне пенсійне страхування, а за періоди до запровадження обмеження максимального розміру заробітної плати (доходу), з якої сплачувалися зазначені внески (збір), — у межах сум, які відповідно до законодавства, що діяло раніше, включалися до заробітної плати, з якої обчислювалася пенсія відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення» від 05.11.91 р. № 1788-XII (далі — Закон № 1788) і не перевищують 5,6 розміру середньої заробітної плати в Україні на день отримання зазначених сум (довідкове: максимальне обмеження розміру заробітної плати (доходу), з якої сплачувалися внески (збір), запроваджено з 01.07.98 р.).

Як вбачається, одним із принципів урахування тих чи інших виплат у заробіток, з якого обчислюється пенсія, незалежно від того, коли вони були одержані особою, є сплата страхових внесків з цих виплат. При цьому

Законом № 1058 збережено порядок урахування відповідних виплат, який був передбачений діючим до його прийняття законодавством. Так, ст. 66 Закону № 1788 (у редакції, чинній до 10.06.2003 р.) передбачалося, що до заробітку для обчислення пенсій включаються всі види оплати праці, на які за діючими правилами нараховуються страхові внески, крім виплат одноразового характеру, не обумовлених діючою системою оплати праці (компенсація за невикористану відпустку, вихідна допомога та інші), перелік яких затверджується Кабінетом Міністрів України. До заробітку для обчислення пенсії включається за відповідні періоди допомога по тимчасовій непрацездатності чи середній заробіток, що зберігається за працівником.

При розгляді порушеного питання необхідно також користуватися діючими на той час

Інструкцією зі статистики заробітної плати, затвердженою наказом Міністерства статистики України від 11.12.95 р. № 323 (далі — Інструкція № 323), а також Переліками видів оплати праці та інших виплат, на які не нараховується збір на обов’язкове державне пенсійне страхування та які не враховуються при обчисленні середньомісячної заробітної плати для призначення пенсій, які були затверджені постановами КМУ від 12.10.92 р. № 583 та від 18.05.98 р. № 697 (далі — Перелік видів оплати праці).

Згідно із

Інструкцією № 323 витрати на оплату праці складаються з:

1) фонду основної заробітної плати;

2) фонду додаткової заробітної плати;

3) інших заохочувальних та компенсаційних виплат.

При цьому до

фонду додаткової заробітної плати віднесені, зокрема, вартість безкоштовно наданих працівникам окремих галузей народного господарства (відповідно до законодавства) продуктів харчування; витрати, пов’язані з наданням безкоштовного проїзду працівникам залізничного, авіаційного, морського, річкового, автомобільного транспорту та міського електротранспорту.

До

інших заохочувальних та компенсаційних виплат віднесені, зокрема, матеріальна допомога (оздоровчі, екологічні та інші виплати); здешевлення вартості харчування працівників як готівкою, так і за безготівковими розрахунками в їдальнях, буфетах, профілакторіях; інші виплати, що мають індивідуальний характер (зокрема, оплата проїзних квитків); одноразові заохочення (наприклад, окремих працівників за виконання особливо важливих виробничих завдань, заохочень до ювілейних та пам’ятних дат як у грошовій, так і натуральній формі) (імовірніше, що під подарунками у листі йдеться про ці заохочення).

Згідно із

Переліком видів оплати праці (у редакції, чинній з прийняттям постанови КМУ від 12.10.92 р. № 583), різні види грошової допомоги, які видаються як матеріальна допомога (пункт 3), вартість раціону безкоштовного колективного харчування, що надається у випадках, передбачених законодавством (пункт 7), та дотації на обіди, вартість путівок до санаторіїв і будинків відпочинку за рахунок фонду соціального розвитку /фонду споживання/ (пункт 8) були визначені як такі, на які не нараховуються страхові внески та які не враховуються при визначенні середньомісячного заробітку для обчислення пенсій. З прийняттям постанови КМУ від 02.06.93 р. № 398 пункти 3, 7 та 8 Переліку видів оплати праці виключені, відповідно, на зазначені виплати вже нараховувалися страхові внески і вони, відповідно, ураховувалися при визначенні середньомісячного заробітку для обчислення пенсій.

Що стосується «білетів». Згідно із п. 5 Переліку видів оплати праці, затвердженого постановою КМУ від 12.10.92 р. № 583, та п. 4 Переліку видів оплати праці, затвердженого постановою КМУ від 18.05.98 р. № 697, вартість проїзних квитків або сума коштів для їх відшкодування за рахунок відповідних бюджетів, визначені як такі, на які не нараховуються страхові внески та які не враховуються при визначенні середньомісячного заробітку для обчислення пенсій. Отже, якщо у листі йдеться саме про ці виплати, то вони не враховуються при визначенні середньомісячного заробітку для обчислення пенсій.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі