Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ОБМЕЖЕННЯ ВИТРАТ З МЕТОЮ ЕКОНОМІЇ КОШТІВ

На виконання

доручення Прем’єр-міністра України Миколи Азарова від 21.07.2010 р. Держказначейство України довело до відома розпорядників бюджетних коштів і громадян України: у зв’язку з необхідністю економії та ефективного використання бюджетних коштів у 2010 році не здійснюватиметься фінансування розпорядників та одержувачів бюджетних коштів (як із загального, так і зі спеціального фондів бюджету) на придбання нових службових автомобілів, дорогої техніки, меблів, здійснення ремонту кабінетів тощо.

Відповідну інформацію розміщено на веб-сайті Держказначейства України (

www.treasury.gov.ua)

 

СУМА КОМПЕНСАЦІЇ ЗАМІСТЬ САНАТОРНО-КУРОРТНОЇ ПУТІВКИ СКЛАДАЄ 275 грн.

Наказом Мінпраці від 11.06.2010 р. № 143

установлено середню вартість санаторно-курортної путівки для виплати грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування в сумі 275 грн.

Таку суму визначено в межах обсягу бюджетних коштів, виділених відповідно до

Закону України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» на виконання п. 7 Порядку виплати грошової компенсації вартості санаторно-курортного лікування деяким категоріям громадян, затвердженого постановою КМУ від 17.06.2004 р. № 785, та п. 4 Порядку виплати деяким категоріям інвалідів грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування, затвердженого постановою КМУ від 07.02.2007 р. № 150.

Наказ

набере чинності з дня офіційного опуб­лікування та застосовуватиметься з 1 січня 2010 року.

 

Строк здобуття загальної середньої освіти — 11 років

Законом України «Про внесення змін до законодавчих актів з питань загальної середньої та дошкільної освіти щодо організації навчально-виховного процесу» від 06.07.2010 р. № 2442-VI

унесено зміни до законодавчих актів з питань загальної середньої та дошкільної освіти щодо організації навчально-виховного процесу.

Відтепер строк навчання для здобуття повної загальної середньої освіти у загальноосвітніх навчальних закладах I — III ступенів становить

11 років.

Унесеними змінами передбачено три освітні рівні, які забезпечуються загальноосвітнім навчальним закладом:

І ступінь

— початкова школа, що забезпечує початкову загальну освіту, — зі строком навчання 4 роки;

II ступінь

— основна школа, що забезпечує базову загальну середню освіту, — зі строком навчання 5 років;

III ступінь

— старша школа, що забезпечує повну загальну середню освіту, — зі строком навчання 2 роки.

Крім цього, запроваджено

обов’язкову дошкільну освіту дітей старшого дошкільного віку (з п’яти років).

Закон

набрав чинності 27.07.2010 р.

 

Повернення цільових пільгових державних кредитів для здобуття вищої освіти

Держказначейство в

листі від 17.03.2010 р. № 15-04/572-4826 повідомило, що з метою зарахування до Державного бюджету коштів у вигляді повернення цільових пільгових державних кредитів для здобуття вищої освіти у Держказначействі відкрито рахунки за балансовим рахунком 3113 «Рахунок для зарахування повернення бюджетних кредитів, наданих за рахунок загального фонду державного бюджету» (код 00261500 «Повернення цільових пільгових кредитів», символ звітності 403), із відомчою ознакою центрального органу виконавчої влади, у підпорядкуванні якого перебувають вищі навчальні заклади.

Крім того, Держказначейство зазначило, що роз’яснення щодо повернення цільових пільгових державних кредитів для здобуття вищої освіти надавались у листі Мінфіну від 30.06.2009 р. № 31-17010-02-5/17534.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі