Теми статей
Обрати теми

Щодо виплати грошової винагороди держслужбовцям

Редакція ББ
Лист від 13.07.2010 р. № 657/13/84-10

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЩОДО ВИПЛАТИ ГРОШОВОЇ ДОПОМОГИ ДЕРЖСЛУЖБОВЦЯМ

Лист від 13.07.2010 р. № 657/13/84-10

 

Департамент з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці розглянув лист щодо виплати грошової винагороди, передбаченої постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2003 р. № 212 «Про затвердження Порядку видачі грошової винагороди державним службовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади, зразкове виконання трудових обов’язків» (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 02.10.2003 р. № 1563) (далі — грошова винагорода), і повідомляє.

Згідно з пунктом 1 Порядку видачі зазначеної грошової винагороди державним службовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади, зразкове виконання трудових обов’язків, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2003 р. № 212 <…>, зазначена грошова винагорода видається особам, які пропрацювали безперервно на посадах державних службовців в одному або кількох органах державної влади не менше 10 років.

Згідно з пунктом 2 Порядку грошова винагорода видається один раз на п’ять років за умови зразкового виконання посадових обов’язків та відсутності порушень трудової дисципліни з урахуванням щорічної оцінки виконання державним службовцем покладених на нього завдань та обов’язків. Винагорода видається, якщо за результатами проведення щорічної оцінки рівень виконання державним службовцем обов’язків та завдань оцінений як «добрий» і «високий».

Рішення про надання керівним працівникам і спеціалістам грошової винагороди приймає керівник відповідного органу, а керівникам органів та їх заступникам — керівник органу вищого рівня.

При цьому повинні враховуватися результати щорічних оцінок

за п’ять років перед виплатою.

 

Директор Департаменту О. Товстенко

 

Коментар редакції

 

З 2010 РОКУ ВІДНОВЛЕНО ВИПЛАТУ ГРОШОВОЇ ВИНАГОРОДИ
ДЕРЖСЛУЖБОВЦЯМ ЗА БЕЗПЕРЕРВНУ ПРАЦЮ

Нагадаємо, що

п.п. 11 п. 4 постанови «Деякі питання організації бюджетного процесу» від 26.11.2008 р. № 1036 (далі — постанова № 1036) Кабмін зобов’язав розпорядників бюджетних коштів тимчасово (до стабілізації економічної ситуації) припинити виплату грошової винагороди державним службовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади, зразкове виконання трудових обов’язків (далі — винагорода). У зв’язку з цим права на виплату винагороди держслужбовцям у 2009 році не було.

З 28.04.2010 р.

постанова № 1036 втратила чинність згідно з постановою КМУ «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України» від 28.04.2010 р. № 324. Отже, законодавчих підстав для невиплати винагороди починаючи зі згаданої дати немає.

При виплаті винагороди слід керуватися

Порядком виплати грошової винагороди державним службовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади, зразкове виконання трудових обов’язків, затвердженим постановою КМУ від 24.02.2003 р. № 212 (далі — Порядок № 212). Видатки, пов’язані з видачею винагороди, здійснюються в межах коштів, передбачених на утримання відповідних органів державної влади.

Згідно з

п. 2 Порядку № 212 винагорода виплачується один раз на п’ять років за умови зразкового виконання посадових обов’язків та відсутності порушень трудової дисципліни з урахуванням щорічної оцінки виконання державним службовцем покладених на нього завдань та обов’язків. Винагорода видається, якщо за результатами проведення щорічної оцінки рівень виконання державним службовцем обов’язків та завдань оцінено як «добрий» та «високий».

При цьому повинні враховуватися результати щорічних оцінок за п’ять років

перед виплатою винагороди.

Загальний порядок проведення щорічної оцінки виконання державними службовцями покладених на них обов’язків і завдань

затверджено наказом Головного управління державної служби України від 31.10.2003 р. № 122 (далі — Порядок № 122).

Згідно з

п. 1.3 Порядку № 122 щорічна оцінка виконання держслужбовцями покладених на них завдань та обов’язків проводиться в період між атестаціями безпосередніми керівниками (керівниками структурних підрозділів) у січні — лютому поточного року за підсумками минулого року.

Оскільки строк, протягом якого необхідно виплатити винагороду після щорічної оцінки,

Порядком № 212 не встановлено, то виплатити винагороду можна протягом року до наступної щорічної оцінки.

Приклад.

За результатами щорічних оцінок за п’ять років (2004 — 2008 рр.) рівень виконання держслужбовцем обов’язків та завдань оцінено як «високий». Отже, у 2009 році після проведення щорічної оцінки за 2008 рік, він мав право на виплату винагороди. Однак, оскільки згідно з постановою № 1036 виплату винагороди було припинено, винагороду йому не було виплачено.

У 2010 році за умови, що рівень виконання державним службовцем обов’язків та завдань за 2009 рік оцінено як «високий» або «добрий», держслужбовець має право на виплату винагороди за підсумками 2005 — 2009 рр. Таку винагороду може бути виплачено до проведення наступної щорічної оцінки.

Право на отримання наступної винагороди держслужбовець матиме через п’ять років від часу попередньої виплати винагороди (за умови дотримання всіх інших умов, передбачених Порядком № 212). Так, якщо у 2010 році держслужбовцю виплачено винагороду, це означає, що право на виплату наступної винагороди настане у 2015 році за підсумками щорічних оцінок за 2010 — 2014 рр.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі