Теми статей
Обрати теми

Виплата матеріальної допомоги при переході на іншу посаду

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ВИПЛАТА МАТЕРІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ ПРИ ПЕРЕХОДІ НА ІНШУ ПОСАДУ

 

Алла ЛИТВИН, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці — начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері Міністерства праці та соціальної політики України

 

До 01.09.2010 р. я обіймала посаду заступника начальника митниці, а з 01.09.2010 р. була переведена на посаду провідного інженера.

22.07.2010 р., перебуваючи на посаді заступника начальника, написала заяву на надання матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань. Така допомога в установі виплачується виходячи з посадового окладу.

Однак матеріальну допомогу мені було виплачено тільки 29.09.2010 р., тобто після переходу на посаду провідного інженера, причому виходячи з посадового окладу провідного інженера, тобто в меншому розмірі. Чи правомірно це?

(м. Луганськ)

 

Питання оплати праці посадових осіб та працівників митної служби врегульовано

постановою КМУ «Про умови оплати праці посадових осіб і працівників митної служби» від 31.05.2006 р. № 767 (далі — постанова № 767).

Підпунктом 4 п. 2 постанови № 767

начальникам регіональних митниць, митниць, спеціалізованих митних установ та організацій надано право в межах затвердженого фонду оплати праці надавати працівникам матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань та матеріальну допомогу для оздоровлення при наданні щорічної відпустки. При цьому розмір кожного з цих видів матеріальної допомоги не повинен перевищувати середньомісячної заробітної плати працівника.

Матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань не має систематичного характеру, а є разовою виплатою, яка надається працівнику в разі настання непередбачених обставин (наприклад, у разі скрутного матеріального становища, у зв’язку з тривалою хворобою, з сімейними обставинами, на поховання тощо).

Рішення про надання матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань у кожному конкретному випадку приймає керівник відповідного органу виходячи з обставин, викладених у заяві працівника, а також за наявності достатніх коштів на здійснення такої виплати. Так, якщо коштів, передбачених у кошторисі на виплату матеріальної допомоги,

недостатньо, то виплачувати матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань немає можливості.

Якщо матеріальна допомога виплачується в розмірі посадового окладу,

то його розмір визначається виходячи з посадового окладу, що діє на момент виплати.

Таким чином, у вашому випадку матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань мало бути виплачено

в розмірі посадового окладу за посадою, що обіймається на момент її виплати (тобто посадою провідного інженера) .
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі