Теми статей
Обрати теми

Якщо працівника нагороджено Почесною грамотою Міністерства охорони здоров’я

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ЯКЩО ПРАЦІВНИКА НАГОРОДЖЕНО ПОЧЕСНОЮ ГРАМОТОЮ МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, головний спеціаліст Департаменту економіки, фінансів і бухгалтерської звітності Міністерства охорони здоров’я України

 

Працівника нагороджено Почесною грамотою Міністерства охорони здоров’я України. Які виплати передбачені для працівників, нагороджених такою грамотою?

(м. Харків)

 

Почесна грамота Міністерства охорони здоров’я заснована для нагородження окремих працівників, які працюють в установах, закладах системи та органів охорони здоров’я, за сумлінну працю, творчу ініціативу, особисту професійну майстерність, внесок у розвиток медичної науки, підготовку медичних кадрів, упровадження сучасних методів діагностики та лікування, активну санітарно-освітню діяльність та профілактичну роботу, інші досягнення у справі охорони здоров’я населення.

Нагородження Почесною грамотою здійснюється рішенням колегії МОЗ за клопотанням відділів, управлінь охорони здоров’я місцевих держадміністрацій, АР Крим, медичних, фармацевтичних та науково-дослідних інститутів, установ охорони здоров’я, підвідомчих МОЗ.

Висунення та обговорення кандидатур для нагородження Почесною грамотою здійснюється за місцем роботи кандидата на загальних зборах колективу, про що обов’язково вказується у клопотанні.

Згідно з

рішенням колегії МОЗ від 26.05.92 р. № 7-1 нагородженим Почесною грамотою наказом по установі, закладу, де вони працюють, виплачується грошова премія в розмірі від одного до п’яти посадових окладів.

Таким чином, рішення про конкретний розмір премії приймає керівник установи, де працює нагороджений. Така виплата здійснюється

в межах фонду оплати праці. Розмір премії може становити від одного до п’яти посадових окладів (з підвищеннями, 12 графа тарифікаційного списку) залежно від наявності коштів.

Зауважимо, що така виплата провадиться тільки

за основним місцем роботи. Наприклад, якщо нагороджений працює в закладі як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом, виплата премії здійснюється тільки за основним місцем роботи.

Премія є одноразовою виплатою. У зв’язку з цим:

— місяць виплати премії

не є базовим з метою проведення індексації грошових доходів згідно з Порядком проведення індексації грошових доходів населення, затвердженим постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078;

— премія

не враховується при розрахунку середньої заробітної плати згідно з Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвердженим постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100, у всіх випадках її збереження (оплата відпускних, компенсації за невикористану відпустку, оплата відряджень) на підставі п. 4 цього Порядку.

При обчисленні страхових виплат із соціального страхування з тимчасової втрати працездатності премія враховується на підставі пп. 7, 9 постанови КМУ «Про обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням» від 26.09.2001 р. № 1266.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі