Теми статей
Обрати теми

Доплата за завідування кабінетом

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ДОПЛАТА ЗА ЗАВІДУВАННЯ КАБІНЕТОМ

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний контролер-ревізор КРВ у м. Харкові

 

Працюю на посаді майстра виробничого навчання професійно-технічного навчального закладу з посадовим окладом за 12-м тарифним розрядом. Додатково маю педагогічне навантаження з предмета «спецтехнологія» в обсязі 16 год. на місяць (спеціаліст без категорії, 9-й тарифний розряд). Завідую кабінетом спецтехнології.

Виходячи з якого тарифного розряду розраховується доплата за завідування кабінетом?

(м. Львів)

 

Згідно з

п. 40 Положення про професійно-технічний навчальний заклад, затвердженого постановою КМУ від 05.08.98 р. № 1240, для забезпечення підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації робочих кадрів професійно-технічний навчальний заклад, як правило, повинен мати навчальні кабінети, обладнані відповідними засобами навчання.

Питання оплати праці педагогічних працівників навчальних закладів визначено

Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міносвіти України від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102).

Відповідно до

абз. 2 п. 42 Інструкції № 102 викладачам професійно-технічних навчальних закладів (крім викладачів загальноосвітніх дисциплін професійно-технічних навчальних закладів) за завідування навчальними кабінетами або лабораторіями здійснюється додаткова оплата в розмірі 13 — 15 % посадового окладу (ставки заробітної плати). Конкретний розмір доплат установлюється керівником навчального закладу за погодженням із профспілковим комітетом.

У цьому випадку розмір такої доплати встановлюється

до посадового окладу, установленого працівнику як викладачу (9-й тарифний розряд), а не до посадового окладу майстра виробничого навчання. Розмір такої доплати не залежить від педагогічного навантаження викладача.

Припустимо, що керівником навчального закладу за погодженням із профспілковим комітетом цьому працівнику було встановлено доплату за завідування кабінетом спецтехнології в розмірі 15 %. У такому випадку розмір доплати станом на 01.12.2010 р. становитиме 155,70 грн. (1038,00 грн. х 15 %).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі