Теми статей
Обрати теми

В якому обсязі може викладати майстер виробничого навчання

Редакція ББ
Відповідь на запитання

В ЯКОМУ ОБСЯЗІ МОЖЕ ВИКЛАДАТИ МАЙСТЕР ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний контролер-ревізор КРВ у м. Харкові

 

Майстер виробничого навчання професійного ліцею працює з двома підгрупами на 1,5 ставки. Його також призначено завідувачем майстерні з оплатою 15 % посадового окладу та класним керівником з оплатою 20 % посадового окладу. Чи має він право займатися додатково педагогічною діяльністю і в якому обсязі?

(м. Дніпропетровськ)

 

Відповідно до

ст. 18 Закону України «Про професійно-технічну освіту» від 10.02.98 р. № 103/98-ВР професійний ліцей є професійно-технічним навчальним закладом.

Зауважимо, що згідно з

Переліком посад педагогічних і науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963 (далі — Перелік № 963), посада майстра виробничого навчання є педагогічною.

Оплата праці майстрів виробничого навчання навчальних закладів провадиться згідно з

Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102).

Згідно з

п.п. «з» п. 64 Інструкції № 102 майстрам виробничого навчання ставка заробітної плати виплачується за 7 годин роботи на день (41 година на тиждень). У зв’язку з тим, що відповідно до ст. 50 Кодексу законів про працю України від 10.12.71 р. нормальна тривалість робочого часу не може перевищувати 40 годин на тиждень, для майстрів виробничого навчання встановлюється 40-годинний робочий тиждень.

Майстрам виробничого навчання встановлюється 9 — 12-й тарифні розряди (

додаток 4 до наказу Міносвіти «Про впорядкування умов оплати праці і затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557).

Обсяг навчальної та іншої педагогічної роботи, яку може виконувати педагогічний працівник за основним місцем роботи, граничними розмірами не обмежується. Тому педагогічний працівник може виконувати навчальну (педагогічну) роботу за основним місцем роботи понад установлену норму годин на ставку заробітної плати без обмежень (

абз. 3 п. 63 Інструкції № 102).

У цьому випадку майстер виробничого навчання працює на 1,5 ставки (60 годин на тиждень (12 годин на день) при 5-денному робочому тижні). Тому додатковою педагогічною діяльністю він може займатися тільки у випадку, якщо заняття у професійному ліцеї проводяться більше 12 годин на день.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі