Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ЗАТВЕРДЖЕНІ МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ПІДГОТОВКИ ПРОЕКТІВ ПОРЯДКІВ ВИКОРИСТАННЯ КОШТІВ ДЕРЖБЮДЖЕТУ

З метою приведення нормативно-правових актів у відповідність з

Бюджетним кодексом України від 08.07.2010 р. № 2456-VI Мінфін наказом від 25.11.2010 р. № 1458 затвердив Методичні рекомендації щодо підготовки проектів порядків використання коштів державного бюджету.

Цей документ застосовується

головними розпорядниками бюджетних коштів при підготовці проектів порядків використання коштів державного бюджету, які розробляються за бюджетними програмами, здійснення заходів за якими потребує нормативно-правового визначення механізму використання бюджетних коштів. За рішенням Кабміну порядки використання коштів державного бюджету затверджуються Кабміном або головним розпорядником коштів державного бюджету за погодженням з Мінфіном.

Проекти порядків використання коштів державного бюджету включають такі частини:

загальні положення; вимоги до використання бюджетних коштів; бухгалтерський облік та звітність про використання бюджетних коштів, контроль за їх використанням. При цьому положення проекту порядку використання коштів державного бюджету повинні викладатися у логічній послідовності, щоб забезпечити доступність його розгляду, правильності розуміння та застосування.

 

ДЕРЖАВНА ПРОГРАМА РОЗВИТКУ МАЛИХ МІСТ

Кабмін

постановою від 29.11.2010 р. № 1090 затвердив Державну цільову програму підтримки соціально-економічного розвитку малих міст на 2011 — 2015 роки (далі — Програма), метою якої є сприяння забезпеченню розбудови інфраструктури малих міст, підвищення якості послуг, що надаються населенню органами місцевого самоврядування таких міст.

Зазначеною

Програмою передбачаються два можливі способи розв’язання проблеми, пов’язаної з соціально-економічним розвитком малих міст:

перший — поступове розв’язання проблем соціально-економічного розвитку малих міст шляхом виконання державних цільових, галузевих та регіональних програм;

другий — запровадження ефективного механізму надання державної підтримки соціально-економічного розвитку малих міст шляхом концентрації ресурсів державного та місцевих бюджетів на розв’язанні пріоритетних проблем життєдіяльності таких міст, створення правових, організаційних умов для підвищення рівня спроможності та відповідальності органів місцевого самоврядування за надання населенню якісних послуг, що сприятиме розбудові інфраструктури малих міст, вирішенню соціальних, екологічних та економічних питань їх розвитку, подоланню кризових явищ.

 

ПОРЯДОК СКЛАДАННЯ ПРОТОКОЛУ ПРО ПОРУШЕННЯ БЮДЖЕТНОГО ЗАКОНОДАВСТВА ТА ФОРМА ПРОТОКОЛУ

На виконання вимог, передбачених

Бюджетним кодексом України від 08.07.2010 р. № 2456-VI, Мінфін наказом від 15.11.2010 р. № 1370 затвердив Порядок складання протоколу про порушення бюджетного законодавства та форму Протоколу про порушення бюджетного законодавства.

Протокол оформляють посадові особи Мінфіну, органів Держказначейства, органів ДКРС, місцевих фінансових органів, у тому числі Мінфіну АР Крим, які

уповноважені здійснювати контроль, на підставі документів та інших матеріалів, що засвідчують факт порушення бюджетного законодавства. Протокол складають у двох примірниках, один з яких передається на строк до двох робочих днів з дня отримання для викладу пояснень та підписання керівником органу, установи, організації, підприємства, де вчинено порушення бюджетного законодавства.

Наказ

№ 1370 набере чинності з 01.01.2011 р.

 

ПРОВЕДЕННЯ НОВОРІЧНИХ СВЯТ ДЛЯ ДІТЕЙ

З метою забезпечення проведення новорічних свят для дітей Кабмін затвердив

постанову «Деякі питання забезпечення проведення новорічних і різдвяних свят для дітей» від 29.11.2010 р. № 1078.

Постановою

, зокрема, передбачено, що попередня оплата товарів і послуг, які придбаваються у зв’язку з проведенням новорічних свят, може здійснюватися у розмірі 100 відсотків їх вартості на строк не більш як один місяць.

Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту повинно забезпечити у грудні 2010 року — січні 2011 року проведення в Національному палаці мистецтв «Україна» новорічних і різдвяних свят для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, бездоглядних та безпритульних дітей, дітей-інвалідів, дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи, дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей, дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків, з врученням подарунків таким дітям.

У свою чергу, Раді міністрів АР Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям необхідно забезпечити направлення організованих груп дітей, для участі в новорічних святах за участю Прем’єр-міністра України в Національному палаці мистецтв «Україна» згідно з графіком, затвердженим Міністерством у справах сім’ї, молоді та спорту, та їх перевезення до місця проведення зазначених свят та у зворотному напрямку залізничним чи автомобільним транспортом.

 

МІНЕКОНОМІКИ СКАСУВАВ ДЕЯКІ НАКАЗИ

У зв’язку з набранням чинності

Законом України «Про здійснення державних закупівель» від 01.06.2010 р. № 2289-VI, яким установлені правові та економічні засади здійснення закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти, наказом Мінекономіки від 02.11.2010 р. № 1395 визнано такими, що втратили чинність, такі накази:

«Про затвердження Порядку погодження застосування процедури торгів з обмеженою участю та процедури закупівлі в одного учасника» від 30.01.2009 р. № 64;

— «Про затвердження Порядку розгляду скарг, поданих учасниками до моменту укладення договору про закупівлю» від 30.01.2009 р. № 65;

— «Про внесення змін до Порядку погодження застосування процедури торгів з обмеженою участю та процедури закупівлі в одного учасника» від 05.10.2009 р. № 1091;

— «Про внесення змін до Порядку розгляду скарг, поданих учасниками до моменту укладення договору про закупівлю» від 13.10.2009 р. № 1125.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі