Теми статей
Обрати теми

Визначення базового місяця при виході працівниці з відпустки для догляду за дитиною до трьох років

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ВИЗНАЧЕННЯ БАЗОВОГО МІСЯЦЯ ПРИ ВИХОДІ ПРАЦІВНИЦІ З ВІДПУСТКИ ДЛЯ ДОГЛЯДУ ЗА ДИТИНОЮ ДО ТРЬОХ РОКІВ

 

Жанна ЛАВРЕНТЬЄВА, начальник відділу рівня життя і моніторингу бідності Міністерства праці та соціальної політики України

 

Медична сестра без категорії (7-й тарифний розряд) вийшла з відпустки для догляду за дитиною до трьох років 29 січня 2010 року. Згідно з умовами оплати праці їй установлюється посадовий оклад у розмірі 869 грн. та надбавка за вислугу років у розмірі 10 % посадового окладу відповідно до постанови КМУ від 29.12.2009 р. № 1418.

Чи має право адміністрація поліклініки своїм рішенням залишити для такої працівниці попередній базовий місяць, тобто жовтень 2008 року?

(м. Харків)

 

При проведенні індексації заробітної плати працівників необхідно керуватися

Порядком проведення індексації грошових доходів населення, затвердженим постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078 (далі — Порядок № 1078).

Загальний підхід до визначення базового місяця викладено в

п. 5 Порядку № 1078. У ньому зазначено, що базовим місяцем при розрахунку індексу споживчих цін вважається місяць, в якому відбувається підвищення доходів громадян. Індексація за цей місяць не нараховується, а з наступного за базовим місяцем для проведення подальшої індексації розраховується наростаючим підсумком новий індекс споживчих цін до перевищення порога індексації 101 %.

У разі виходу працівниці на роботу з відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку

базовим місяцем при проведенні індексації вважається місяць, в якому відбулося останнє підвищення заробітної плати на посаді, яку вона обіймає.

Інакше кажучи, індексація її заробітної плати має відбуватися на умовах, передбачених в установі для відповідної категорії працівників.

Визначимо, чи є січень 2010 року, тобто місяць підвищення посадового окладу та встановлення надбавки за вислугу років, базовим для посади, яку обіймає працівниця.

Нагадаємо: для проведення індексації в кожному конкретному випадку необхідно враховувати нові розміри як посадових окладів, так і інших надбавок та доплат, які передбачені законодавством, мають постійний характер та включаються до загального грошового доходу, що підлягає індексації. У цьому випадку місяці слід вважати базовими для тих працівників, в яких сума підвищення грошового доходу з урахуванням усіх постійних складових перевищує суму індексації, нарахованої за цей місяць (

п. 5 Порядку № 1078).

У таблиці наведено порядок визначення базового місяця

в січні 2010 року.

 

7-й тарифний розряд

Заробітна плата, грн. *

Сума підвищення заробітної плати, грн.

Останній базовий місяць

Сума індексації, яка могла б бути нарахована, грн.

до 01.01.2010 р.

з 01.01.2010 р.

Січень 2010 року

839,00

955,90 (оклад — 869 та надбавка за вислугу років — 86, 90)

116,90

Жовтень 2008 року

128,37

(839 х 15,3 %)

*

Зверніть увагу: з метою визначення місяця базовим береться розрахунок усіх складових заробітної плати за повний робочий місяць; заробітна плата до підвищення була нижче розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого з 1 січня 2010 року.

 

Таким чином, для посади, яку обіймає працівниця,

січень 2010 року є не базовим, оскільки сума підвищення заробітної плати не перекрила суму індексації, яку могло бути нараховано в цьому місяці. Отже, січень 2010 року не став базовим і для працівниці. Базовим залишився жовтень 2008 року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі