Теми статей
Обрати теми

Щодо застосування законодавства у сфері державних закупівель

Редакція ББ
Лист від 12.10.2010 р. № 3303-25/10657-08

МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ

ЩОДО ЗАСТОСУВАННЯ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ДЕРЖАВНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ

Лист від 12.10.2010 р. № 3303-25/10657-08

 

Мінекономіки розглянуло лист <…> щодо застосування законодавства у сфері державних закупівель та повідомляє.

З 30.07.2010 р. введений у дію Закон України «Про здійснення державних закупівель» (далі — Закон), який установлює правові та економічні засади здійснення закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти.

Цей Закон застосовується до всіх замовників та закупівель товарів, робіт і послуг, які повністю або частково здійснюються за рахунок державних коштів, за умови, що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 100 тисяч гривень, а робіт — 300 тисяч гривень.

Згідно з частиною другою статті 2 Закону умови, порядок та процедури закупівель товарів, робіт і послуг за рахунок державних коштів можуть установлюватися або змінюватися виключно цим Законом, крім випадків, передбачених цим Законом.

Окремими законами України визначаються особливості здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг, визначені в частині четвертій статті 2 Закону.

Відповідно до частини п’ятої статті 2 Закону забороняється укладання договорів, які передбачають витрачання державних коштів, та/або оплата замовником товарів, робіт і послуг до/без проведення процедур, визначених цим Законом.

Згідно з пунктом 5 розділу XI Прикінцевих положень Закону Кабінету Міністрів України у місячний термін з дня набрання чинності цим Законом доручено розробити та внести на розгляд Верховної Ради України проекти законів, які визначають особливості здійснення закупівель за державні кошти товарів, робіт і послуг, зазначених в абзаці другому частини другої та частині четвертій статті 2 цього Закону.

До прийняття Верховною Радою України відповідних законів закупівля зазначених товарів, робіт і послуг здійснюється відповідно до цього Закону.

Ураховуючи викладене, закупівля товарів, робіт і послуг за державні кошти здійснюється шляхом застосування однієї з процедур, передбачених статтею 12 Закону з дотриманням вимог Закону.

Водночас у разі надходження від заявника пакета документів, передбаченого Порядком погодження застосування процедури закупівлі в одного учасника, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 28.07.2010 р. № 668, Мінекономіки розгляне його відповідно до законодавства*.

* Див. також консультацію на с. 41 цього номера. —

Прим. ред.

 

Заступник міністра О. Сухомлин

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі