Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ПОЛОЖЕННЯ ПРО ЄДИНИЙ КАЗНАЧЕЙСЬКИЙ РАХУНОК: НОВА РЕДАКЦІЯ

Держказначейство України

наказом від 30.11.2010 р. № 449 затвердило в новій редакції Положення про єдиний казначейський рахунок.

На субрахунках єдиного казначейського рахунка (ЄКР) ведеться аналітичний облік коштів державного та місцевих бюджетів, фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування, коштів інших клієнтів, обслуговування яких здійснюється органами ДКУ та регламентується законодавством.

В органах ДКУ відкриваються:

— бюджетні рахунки для зарахування надходжень бюджетів, передбачених законодавством;

— бюджетні рахунки для операцій клієнтів з бюджетними коштами;

— рахунки для обліку операцій з фінансування бюджетів та інші бюджетні рахунки;

— рахунки фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування;

— рахунки інших клієнтів за операціями, що не належать до операцій з виконання бюджетів, але відповідно до вимог законодавства обслуговуються органами ДКУ.

Функціонування ЄКР забезпечуватиме:

— казначейське обслуговування бюджетних коштів;

— зарахування податків і зборів (обов’язкових платежів) та інших надходжень, передбачених законодавством, до державного та місцевих бюджетів;

— швидку мобілізацію коштів, які протягом дня надходять на рахунки, відкриті в органах ДКУ, та використання їх для проведення бюджетних видатків і здійснення інших операцій, що не суперечать законодавству;

— отримання в режимі реального часу інформації про обсяг коштів на ЄКР;

— прискорення розрахунків за коштами, що обліковуються на ЄКР;

— оптимальні можливості для прийняття представниками законодавчої та виконавчої влади оперативних рішень щодо забезпечення виконання бюджетів, ефективного управління державним боргом;

— розміщення на конкурсних засадах та/або шляхом проведення аукціонів тимчасово вільних коштів ЄКР на депозитах або шляхом придбання державних цінних паперів з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду;

— залучення на поворотній основі коштів ЄКР для покриття тимчасових касових розривів місцевих бюджетів, ПФУ та для надання середньострокових позик місцевим бюджетам.

Наказ № 449

набере чинності 01.01.2011 р.

 

МІНОСВІТИ ЗАТВЕРДИЛО НОВЕ ТИПОВЕ ПОЛОЖЕННЯ ПРО АТЕСТАЦІЮ ПЕДПРАЦІВНИКІВ

Міносвіти

наказом від 06.10.2010 р. № 930 затвердило Типове положення про атестацію педагогічних працівників.

Це

Типове положення визначає порядок проведення атестації педагогічних працівників дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних, вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації незалежно від підпорядкування, типів і форм власності, навчально-методичних (науково-методичних) установ і закладів післядипломної педагогічної освіти, спеціальних установ для дітей, а також педагогічних працівників закладів охорони здоров’я, культури, соціального захисту, інших закладів та установ, у штаті яких є педагогічні працівники.

Наказ № 930

набирає чинності з дня опублікування. Текст цього документа, а також коментар до нього будуть опубліковані в одному з наступних номерів нашої газети.

 

НОВА РЕДАКЦІЯ ЗАКОНУ ПРО ФІЗКУЛЬТУРУ

Нагадаємо, що

Законом України від 17.11.2009 р. № 1724-VI викладено у новій редакції Закон України «Про фізичну культуру і спорт» від 24.12.93 р. № 3808-XII, яка набере чинності 01.01.2011 р.

Зокрема, згідно із новою редакцією вказаного

Закону:

— спортсменам, які беруть участь у всеукраїнських та міжнародних змаганнях, за місцем роботи надається відпустка для підготовки та участі в цих змаганнях;

— спортсмени вищої категорії підлягають обов’язковому страхуванню;

— для видатних, молодих та перспективних спортсменів, їх тренерів держава може встановлювати відповідні стипендії. Спортсменам, які посіли призові місця на офіційних міжнародних змаганнях, та їх тренерам встановлюються грошові винагороди;

— спортсменам, які посіли призові місця на Олімпійських іграх, Всесвітніх та Європейських іграх з неолімпійських видів спорту, Паралімпійських і Дефлімпійських іграх, Глобальних іграх спортсменів з порушенням інтелекту, чемпіонатах світу або Європи, та їх тренерам можуть надаватися соціально-побутові та інші заохочення.

Порядки, за якими надаватимуться перелічені гарантії підвищення спортивної майстерності, визначатиме Кабмін.

 

СТАЖ НАУКОВОЇ РОБОТИ

З

01.01.2011 р. набере чинності Закон України «Про внесення зміни до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» від 03.12.2009 р. № 1748-VI, відповідно до якого з указаної дати до стажу наукової роботи зараховуватиметься не тільки час навчання в аспірантурі чи ад’юнктурі за денною (очною) формою навчання випускникам аспірантури, ад’юнктури, але й час навчання в докторантурі за денною (очною) формою навчання випускникам докторантури.

 

ПОРЯДОК ПЕРЕРАХУВАННЯ МІЖБЮДЖЕТНИХ ТРАНСФЕРТІВ

На виконання

ч. 2 ст. 108 Бюджетного кодексу України, який набере чинності 01.01.2011 р., Кабмін постановою від 15.12.2010 р. № 1132 затвердив Порядок перерахування міжбюджетних трансфертів.

Цей Порядок набере чинності 01.01.2011 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі