Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ІНДЕКС ІНФЛЯЦІЇ ЗА СІЧЕНЬ 2010 РОКУ — 101,8 %

За даними Держкомстату України, індекс споживчих цін на товари та послуги (індекс інфляції) у січні 2010 року склав 101,8 %

.

Зверніть увагу

: індексація грошових доходів у лютому 2010 року має проводитися в тому порядку й на ті самі індекси, що й у січні 2010 року (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2010, № 4, с. 28). Детальніше порядок проведення індексації в лютому 2010 року буде розглянуто в наступному номері газети.

 

МІНПРАЦІ ПІДТВЕРДИЛО: РОЗМІР МІНІМАЛЬНОЇ ЗАРПЛАТИ ТА ПРОЖИТКОВОГО МІНІМУМУ — 744 Грн.

Мінпраці в

листі від 03.02.2010 р. № 98/13/84-10 надало роз’яснення про розмір мінімальної заробітної плати у 2010 році.

Зокрема, у

листі зазначається, що зміни розміру мінімальної заробітної плати іншими законами України та нормативно-правовими актами є чинними виключно після внесення змін до закону про Державний бюджет України на відповідний рік.

Отже, оскільки відповідно до

Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» з 1 листопада 2009 року мінімальну заробітну плату встановлено на рівні прожиткового мінімуму для працездатної особи в розмірі 744 грн., то такий розмір мінімальної заробітної плати діє до прийняття закону України про Державний бюджет України на 2010 рік, в якому буде встановлено розміри мінімальної заробітної плати в 2010 році.

 

УНЕСЕНО ЗМІНИ ДО ПОЛОЖЕННЯ ПРО ЗАКУПІВЛЮ ЗА ДЕРЖКОШТИ

Кабмін

постановою від 03.02.2010 р. № 103 вніс зміни до Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти, затвердженого постановою КМУ від 17.10.2008 р. № 921, виклавши в новій редакції абз. 17 п. 7 цього Положення.

Зокрема, змінами передбачено, що дія цього

Положення не поширюється на випадки, коли предметом закупівлі є товари, роботи та послуги, що закуповуються в установ виконання покарань, слідчих ізоляторів (виробничих майстерень і підсобних господарств таких установ та ізоляторів), підприємств установ виконання покарань, за умови, що зазначені товари (роботи, послуги) безпосередньо виготовляються (виконуються, надаються) ними і граничний рівень рентабельності їх виробництва (виконання, надання) не перевищує 5 %.

Постанова № 103

набуде чинності з дня її офіційного опублікування.

 

КАБМІН ВИЗНАЧИВ, ЯК ВІДШКОДОВУВАТИ ВИДАТКИ, ПОВ’ЯЗАНІ З УЧАСТЮ В НАУКОВИХ ЗАХОДАХ

Кабмін

постановою від 20.01.2010 р. № 82 встановив, що відшкодування витрат, пов’язаних з направленням вихованців, учнів, студентів, курсантів, слухачів, стажистів, клінічних ординаторів, аспірантів і докторантів для участі в науково-дослідній, дослідно-конструкторській та інших видах наукової діяльності, конференціях, олімпіадах, виставках, конкурсах, що проводяться в Україні та за кордоном, здійснюється в розмірах та в порядку, передбачених постановою КМУ «Про норми відшкодування витрат на відрядження в межах України та за кордон» від 23.04.99 р. № 663 для державних службовців і працівників підприємств, установ та організацій, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів.

Постанова № 82

набула чинності 10.02.2010 р. («Урядовий кур’єр» від 10.02.2010 р., № 25)

 

КАБМІН УДОСКОНАЛЮЄ ПРОЦЕДУРУ НАДАННЯ ПОДАТКОВИХ ТА ІНШИХ РОЗ’ЯСНЕНЬ

Кабмін

постановою «Про надання податкових та інших роз’яснень» від 27.01.10 р. № 86 зобов’язав ДПАУ, Держмитслужбу, Пенсійний фонд, Фонд «нещасного випадку», Фонд «тимчасової непрацездатності», Фонд «безробіття» надавати податкові роз’яснення та роз’яснення з питань соціального страхування платникам податків, іншим заінтересованим особам щодо офіційного розуміння окремих положень законодавства виключно у вигляді узагальнюючих податкових роз’яснень та роз’яснень інших органів , визначених ст. 2 Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» від 21.12.2000 р. № 2181. При цьому такі роз’яснення повинні затверджуватися наказами відповідних контролюючих органів.

Зазначені органи у тримісячний строк зобов’язані привести у відповідність до цієї

постанови раніше надані роз’яснення.

Постанова № 86 набуде чинності з дня її офіційного опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі