Теми статей
Обрати теми

Щодо застосування окремих норм Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти

Редакція ББ
Лист від 25.01.2010 р. № 3303-25/80

МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ

ЩОДО ЗАСТОСУВАННЯ ОКРЕМИХ НОРМ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ЗАКУПІВЛЮ ТОВАРІВ, РОБІТ І ПОСЛУГ ЗА ДЕРЖАВНІ КОШТИ

Лист-роз’яснення від 25.01.2010 р. № 3303-25/80

 

Додатково до листа-роз’яснення від 19.01.2010 р. № 3303-25/7 щодо застосування окремих норм Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2008 р. № 921 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 08.12.2009 р. № 1335) (далі — Положення), Мінекономіки повідомляє.

Відповідно до пункту 712 Положення строк подання учасниками попередніх пропозицій становить не менше ніж 15 календарних днів від дати опублікування оголошення про проведення процедури редукціону.

До набрання чинності відповідних змін до наказу Мінекономіки від 30.01.2009 р. № 61 «Про затвердження форм документів у сфері державних закупівель» оголошення про проведення редукціону подається до бюлетеня «Вісник державних закупівель» за формою оголошення про проведення відкритих і двоступеневих торгів із зазначенням кінцевого строку подання попередніх тендерних пропозицій відповідно до пункту 712 Положення.

Для публікації запиту цінових пропозицій в інформаційному бюлетені «Вісник державних закупівель» та розміщення на веб-порталі з питань державних закупівель відповідно до пункту 651 Положення замовники мають право використовувати зразок форми запиту цінових пропозицій (котирувань) та інструкцію щодо її заповнення, що додаються.

До остаточного врегулювання технічних питань з розміщенням на веб-порталі з питань державних закупівель інформації про відхилення тендерної або кваліфікаційної пропозиції учасника відповідно до пункту 29 Положення така інформація може розміщуватись на власному веб-сайті замовника або за його відсутності на веб-сайті головного розпорядника державних коштів (вищестоящої організації) з дотриманням строків, визначених у пункті 29 Положення.

Про можливість розміщення зазначеної інформації на веб-порталі з питань державних закупівель буде повідомлено додатково.

 

Міністр економіки України Б. Данилишин

 

 

Запит цінових пропозицій (котирувань)

Перед заповненням уважно ознайомтеся з Інструкцією щодо заповнення форми запиту цінових пропозицій (котирувань).

1. Інформація не для друку:

1.1. Головний розпорядник коштів (повне найменування та ідентифікаційний код за ЄДРПОУ).

1.2. Джерело фінансування закупівлі.

1.3. Розмір бюджетного призначення за кошторисом або очікувана вартість закупівлі.

2. Замовник:

2.1. Повне найменування.

2.2. Ідентифікаційний код за ЄДРПОУ (не для друку).

2.3. Місцезнаходження.

2.4. Відповідальний за проведення торгів (прізвище, ім’я, по батькові, номер телефону та телефаксу із зазначенням коду міжміського телефонного зв’язку, e-mail).

3. Інформація про предмет закупівлі:

3.1. Предмет закупівлі.

3.2. Вид та кількість поставки товарів, вид виконання (проведення) робіт та надання послуг.

3.3. Місце і строк (поставки товарів, виконання (проведення) робіт або надання послуг).

4. Умови подання цінових пропозицій:

4.1. Місце.

4.2. Спосіб.

4.3. Кінцевий строк.

5. Розкриття цінових пропозицій:

5.1. Місце.

5.2. Дата.

5.3. Час.

6. Додаткова інформація.

7. Посада, прізвище та ініціали особи, що підписує оголошення.

_______________________________

(підпис, М. П.)                               

 

 

Інструкція щодо заповнення форми запиту цінових пропозицій (котирувань)

1. Запит підлягає оприлюдненню у разі застосування процедури запиту цінових пропозицій (котирувань) відповідно до пункту 651 Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2008 р. № 921 (із змінами) (далі — Положення).

2. Запит подається тільки стосовно одного окремого предмета закупівлі, що зазначається в пункті 3 запиту.

3. Запит готується українською мовою та засвідчується печаткою замовника.

4. Дата заповнюється в такому порядку: число, місяць, рік, час.

5. Щодо пункту 1 запиту.

Головний розпорядник коштів зазначається відповідно до бюджетного законодавства. Джерело фінансування закупівлі визначається за підпунктом 4 пункту 2 Положення. У разі коли замовником є підприємство, що здійснює закупівлі за власні кошти, у підпункті 1.2 зазначається: «Кошти підприємства». Розмір бюджетного призначення або очікувана вартість закупівлі зазначається в гривнях (цифрами та словами).

Підпункт 1.1 не заповнюється замовником у разі, якщо це не передбачено його правовим статусом.

6. Щодо пункту 2 запиту.

Замовник визначається відповідно до підпунктів 9, 13 та 18 пункту 2 Положення.

У підпункті 2.3 зазначаються найменування населеного пункту, району, адміністративно-територіального суб’єкта (область, Автономна Республіка Крим, місто Київ або Севастополь), вулиця, номер будинку, поштовий індекс.

7. Щодо пункту 3 запиту.

Інформація про предмет закупівлі зазначається відповідно до пунктів 3 і 4 Положення. Замовник також зазначає загальну інформацію про вид, у тому числі необхідні його технічні та інші параметри, кількість, місце поставки товарів, виконання (проведення) робіт, надання послуг, строк поставки товарів, виконання (проведення) робіт або надання послуг.

8. Щодо пункту 4 запиту.

8.1. У підпункті 4.1 зазначаються найменування населеного пункту, району, адміністративно-територіального суб’єкта (область, Автономна Республіка Крим, місто Київ або Севастополь), вулиця, номер будинку, поштовий індекс.

8.2. У підпункті 4.2 зазначається спосіб подання цінових пропозицій (особисто та/або поштою тощо).

8.3. Щодо підпункту 4.3. Строк подання цінових пропозицій встановлюється замовником, але не може бути меншим ніж десять календарних днів з дати запрошення учасника.

9. Щодо пункту 5 запиту.

9.1. У підпункті 5.1 зазначаються найменування населеного пункту, району, адміністративно-територіального суб’єкта (область, Автономна Республіка Крим, місто Київ або Севастополь), вулиця, номер будинку, поштовий індекс, номер кімнати.

9.2. Щодо підпунктів 5.2, 5.3. Відповідно до пункту 53 Положення розкриття цінових пропозицій відбувається у день закінчення строку їх подання у час та в місці, що зазначені в запиті.

10. Щодо пункту 6 запиту.

У цьому пункті замовник зазначає таку інформацію:

додаткову інформацію про характер, технічні та якісні характеристики предмета закупівлі, необхідну для підготовки цінової пропозиції;

істотні умови договору відповідно до положень Цивільного кодексу України та Господарського кодексу України (обов’язково зазначається, чи включаються в ціну витрати на транспортування, страхування, сплату мита, податків, зборів та інших обов’язкових платежів);

строк дії цінової пропозиції, який установлюється замовником самостійно та має бути достатнім для визначення найбільш економічно вигідної пропозиції та укладення договору про закупівлю з учасником-переможцем;

способи зв’язку для отримання додаткової інформації;

основні кваліфікаційні вимоги відповідно до пункту 24 Положення, яким повинні відповідати учасники процедури закупівлі (у разі їх установлення);

перелік критеріїв, що визначаються замовником під час оцінки тендерних пропозицій, у разі застосування процедури двоступеневих торгів;

іншу необхідну, з точки зору замовника, інформацію.

 

Коментар редакції

 

РОЗ’ЯСНЕННЯ МІНЕКОНОМІКИ: НАВЗДОГІН ЗА ЗМІНАМИ

Цей

лист є доповненням до листа Мінекономіки від 19.01.2010 р. № 3303-25/7 (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2009, № 6) і роз’яснює порядок застосування окремих змін, унесених постановою КМУ від 08.12.2009 р. № 1335 (далі — постанова № 1335, див. «Бюджетна бухгалтерія», № 47, 2009) до Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти, затвердженого постановою КМУ від 17.10.2008 р. № 921 (далі — Положення № 921).

По-перше, у зв’язку з тим, що перелік процедур закупівель доповнено ще однією процедурою — редукціоном, Мінекономіки звертає увагу на те, що до внесення відповідних змін до

наказу «Про затвердження форм документів у сфері державних закупівель» від 30.01.2009 р. № 61 оголошення про проведення редукціону подається за формою оголошення про проведення відкритих та двоступеневих торгів з урахуванням деяких особливостей.

Як зазначає Мінекономіки в

листі, що коментується, оголошення подається до інформаційного бюлетеня «Вісник державних закупівель» із зазначенням кінцевого строку подання попередніх тендерних пропозицій. При цьому строк подання учасниками попередніх пропозицій становить не менше 15 календарних днів від дати опублікування оголошення про проведення процедури редукціону.

По-друге, для процедури запиту цінових пропозицій (котирувань) досі не було затвердженої форми запиту цінових пропозицій (котирувань). Такий документ оформлявся в довільній формі із зазначенням обов’язкових реквізитів, перелічених у

п. 73 Положення № 921. Тепер такий запит складатимуть за єдиною формою — у листі, що коментується, наведено зразок форми запиту цінових пропозицій (котирувань) та інструкцію щодо його заповнення. Нагадаємо, що цей документ підлягає опублікуванню в інформаційному бюлетені «Вісник державних закупівель» та розміщенню на веб-порталі з питань державних закупівель у загальному порядку.

По-третє, відповідно до оновленого

п. 29 Положення № 921, якщо замовником прийнято рішення про відхилення тендерної або кваліфікаційної пропозиції, то про це необхідно зазначити у звіті про результати проведення процедури закупівлі, повідомити учасника, пропозицію якого було відхилено, а також оприлюднити таку інформацію на веб-порталі уповноваженого органу.

Оскільки для розміщення такої інформації на веб-порталі з питань державних закупівель необхідно вирішити деякі технічні питання, то Мінекономіки звертає увагу на те, що замовники можуть розміщувати її на власному веб-порталі, а в разі його відсутності — на веб-сайті головного розпорядника бюджетних коштів (вищої за рівнем організації). Зауважимо, що про можливість розміщення такої інформації на веб-порталі уповноваженого органу Мінекономіки має повідомити додатково.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі