Теми статей
Обрати теми

Оплата праці педагогічних працівників гімназії

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ОПЛАТА ПРАЦІ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ГІМНАЗІЇ

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний контролер-ревізор КРВ у м. Харкові

 

Місцевою радою прийнято рішення про створення гімназії на базі середньої школи. Роз’ясніть, будь ласка, такі запитання з оплати праці вчителів:

— на скільки підвищуються тарифні ставки;

— в якому порядку встановлюється доплата за перевірку зошитів та класне керівництво;

— як оплачуються години заміни вчителів;

— в якому розмірі виплачується матеріальна допомога?

Наведіть, будь ласка, приклади.

(Житомирська обл.)

 

Згідно зі

ст. 9 Закону України «Про загальну середню освіту» від 13.05.99 р. № 651-XIV гімназія — загальноосвітній навчальний заклад II — III ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів відповідно до профілю.

У своїй діяльності гімназії керуються

Конституцією України, законами України «Про освіту» від 23.05.91 р. № 1060-XII (далі — Закон № 1060) і «Про загальну середню освіту» від 13.05.99 р. № 651-XIV (далі — Закон № 651), Положенням про загальноосвітній навчальний заклад, затвердженим постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 964, Інструкцією про організацію та діяльність гімназії, затвердженою наказом Міністерства освіти України від 20.07.95 р. № 217, та іншими нормативно-правовими документами. Також щодо створення та діяльності гімназій рекомендації було надано Міносвіти в листі від 28.10.2002 р. № 1/9-472.

Гімназія повинна бути створена в установленому порядку та мати відповідні статутні документи. Статут гімназії розробляється на основі

Примірного статуту загальноосвітнього навчального закладу, затвердженого наказом Міносвіти від 29.04.2002 р. № 284. Статут затверджується відповідним органом управління освітою та реєструється місцевим органом виконавчої влади або органом місцевого самоврядування в установленому законодавством порядку.

Загальноосвітні навчальні заклади можуть створювати у своєму складі класи з поглибленим вивченням окремих предметів відповідно до профілю.

Оплата праці педагогічних працівників установ і закладів освіти, до яких належать і гімназії, здійснюється згідно з:

Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102);

наказом Міносвіти «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557 (далі — наказ № 557);

постановою КМУ «Про затвердження розмірів підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати) та додаткової оплати за окремі види педагогічної діяльності у співвідношенні до тарифної ставки» від 20.04.2007 р. № 643 (далі — постанова № 643).

 

Посадовий оклад

Схему тарифних розрядів посад педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів (у тому числі гімназій) затверджено додатком 6 до

наказу № 557. Тарифні розряди встановлюються за результатами атестації.

 

Найменування посад

Тарифні розряди

Учителі всіх спеціальностей, викладачі, вихователі, логопеди, завідувачі логопедичних пунктів, методисти, педагоги-організатори, концертмейстери, соціальні педагоги, практичні психологи:

вищої категорії

12

першої категорії

11

другої категорії

10

без категорії*

8 — 9

 

* Фахівцям, які мають освітньо-кваліфікаційний рівень фахівця або магістра (до набуття чинності Законом України «Про освіту» — вища освіта), установлюється 9-й тарифний розряд.

 

Посадовий оклад

директора гімназії встановлюється на рівні 12 — 16-го тарифного розряду залежно від кількості учнів у закладі згідно з додатком 7 до наказу № 557.

 

Кількість учнів

Тарифний розряд

До 150

12 — 14

Від 150 до 300

14 — 15

Понад 300

15 — 16

 

Конкретний розмір тарифного розряду визначається керівником місцевого органу виконавчої влади, органу місцевого самоврядування в межах фонду заробітної плати, затвердженого кошторисом (

п. 4 постанови КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298).

 

Підвищення посадового окладу

Підвищення окладу за педагогічне звання

. Згідно з пп. «г» і «д» п. 24 Інструкції № 102 за педагогічне звання вчитель-методист установлюється підвищення посадового окладу в розмірі 15 %. За педагогічне звання практичний психолог — методист, керівник гуртка — методист, старший учитель підвищення встановлюється в розмірі 10 %.

Підвищення окладу за роботу в певних типах навчальних закладів

. Згідно з п.п. «б» Інструкції № 102 керівним і педагогічним працівникам гімназій посадові оклади (ставки заробітної плати) підвищуються на 10 %.

При встановленні підвищення окладу за роботу в гімназії слід мати на увазі таке. Право на це підвищення матимуть керівні та педагогічні працівники тих гімназій, які створено в установленому порядку, відповідають визначенню гімназії згідно зі

ст. 9 Закону № 651 і мають відповідні статутні документи.

У закладах освіти загального типу, що мають класи спеціального призначення (з поглибленим вивченням окремих предметів), оплата праці педагогічних працівників за підвищеними ставками (окладами) проводиться

тільки за години роботи в цих класах.

Також звернемо увагу:

п. 2 постанови № 643 установлено, що працівникам установ і закладів освіти, яким передбачено підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати) на декількох підставах, абсолютний розмір кожного підвищення визначається виходячи з розміру посадового окладу (ставки заробітної плати) без урахування іншого підвищення.

Виходячи із зазначеного повторимо:

по-перше, оплата праці педагогічних працівників за підвищеними ставками (окладами) проводитиметься тільки за години роботи в класах спеціального призначення (з поглибленим вивченням окремих предметів);

по-друге, оскільки гімназія — загальноосвітній навчальний заклад II — III ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів відповідно до профілю, то оплата праці педагогічних працівників за підвищеними ставками (окладами) за години роботи в початкових класах проводитися не буде.

 

Доплата за перевірку письмових робіт

Розділом V Інструкції № 102

визначено умови підвищення ставок і посадових окладів, а також додаткова оплата праці працівників освіти. Одним з видів додаткової оплати, що може встановлюватися педагогічним працівникам, є додаткова плата за перевірку зошитів і письмових робіт (підрозділ «Б» розділу V Інструкції № 102).

З питань установлення додаткової оплати за перевірку зошитів і письмових робіт учителям загальноосвітніх шкіл (у тому числі й гімназій) слід керуватися

пп. 37 39 Інструкції № 102 . Вимоги, які висуває Інструкція № 102 до порядку встановлення такої доплати, узагальнимо в таблиці.

 

Класи

Доплата за перевірку зошитів та письмових робіт

Примітка

I — IV

Доплата за перевірку зошитів. Здійснюється в розмірі 15 % ставки заробітної плати основному вчителю незалежно від навантаження

Якщо уроки з мов проводить інший учитель, доплата йому за перевірку зошитів здійснюється за фактичну кількість годин виходячи з розмірів, передбачених для вчителів початкових класів з урахуванням кількості учнів*

V — XI (XII)

Доплата за перевірку письмових робіт проводиться (у відсотках до ставки заробітної плати):

— з мови та літератури — 20 %;

— з математики — 15 %;

— з іноземної мови, стенографії, технічної механіки (конструювання) та креслення — 10 % **

Доплата за перевірку письмових робіт здійснюється з урахуванням установленої норми навчального навантаження.

У випадках коли вчитель має навантаження більше або менше 18 год. на тиждень (72 год. на місяць), доплата відповідно збільшується або зменшується (п. 39 Інструкції № 102)*

 

* У такому порядку встановлюють і доплату за перевірку зошитів та письмових робіт учителям, які проводять індивідуальні заняття вдома, групові або індивідуальні заняття в лікарні чи санаторії.

** При цьому за перевірку робіт з креслення вчителям загальноосвітніх шкіл, шкіл-інтернатів та училищ фізичної культури доплата

не здійснюється.

 

Якщо в класах кількість учнів менше 12 осіб

. У цьому випадку доплата за перевірку зошитів та письмових робіт здійснюється в розмірі 50 % відповідних доплат (п. 38 Інструкції № 102). Цей порядок оплати застосовується й у разі поділу класів на підгрупи.

Якщо кількість учнів протягом навчального року змінилася, то в цьому випадку згідно з

п. 38 Інструкції № 102 перерахунок розміру доплат за перевірку зошитів (письмових робіт) у зв’язку зі зміною кількості учнів упродовж навчального року не здійснюється. Виняток становлять випадки, коли тарифікація педагогічних працівників здійснюється на початок першого та другого півріччя.

За години роботи в класах спеціального призначення

(з поглибленим вивченням окремих предметів) при обчисленні зазначених доплат слід ураховувати також підвищення ставок заробітної плати та посадових окладів, установлених педагогічному працівнику.

 

Доплата за класне керівництво

Згідно з

п. 36 Інструкції № 102 вчителям загальноосвітніх навчальних закладів здійснюється додаткова оплата за класне керівництво:

— у I — IV класах — у розмірі 20 % ставки заробітної плати;

— у V — XI (XII) класах — у розмірі 25 % ставки заробітної плати (посадового окладу).

У класах (класах-комплектах, групі) школи всіх типів та найменувань з числом учнів менше 12 осіб оплата за класне керівництво здійснюється у розмірі 50 відсотків відповідних розмірів доплати.

Згідно з

п. 2.3 Положення про класного керівника навчального закладу системи загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міносвіти України від 06.09.2000 р. № 434, на класного керівника покладається керівництво одним класом. У початкових класах класне керівництво здійснює вчитель початкових класів.

Керівні працівники (директор та їх заступники) не можуть виконувати обов’язки класного керівника, і відповідно така доплата їм не встановлюється.

Доплата за класне керівництво

не залежить від педагогічного навантаження вчителя.

 

Надбавка з метою підвищення престижності праці

Згідно з

постановою КМУ від 05.10.2009 р. № 1130 з метою підвищення престижності праці педагогічних працівників з 1 січня 2010 року встановлено надбавку вчителям та вихователям загальноосвітніх навчальних закладів, керівникам і заступникам керівників зазначених закладів, якщо посади перерахованих осіб віднесено до педагогічних. Розмір надбавки складає 20 % посадового окладу (тарифної ставки).

Як зазначалося, згідно із

Законом № 651 гімназії належать до загальноосвітніх навчальних закладів. Згідно з Переліком посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963, посада директора загальноосвітнього навчального закладу є педагогічною.

У зв’язку з цим учителям гімназії, а також директору гімназії з 1 січня 2010 року має встановлюватися надбавка в розмірі 20 % посадового окладу згідно з

постановою КМУ від 05.10.2009 р. № 1130.

Розмір надбавки визначається з урахуванням підвищень посадового окладу, у тому числі й за роботу в певних типах навчальних закладів. Крім того, надбавка встановлюється

за відпрацьований час, тобто здійснюється з урахуванням установленої норми навчального навантаження (див. лист Мінпраці від 22.12.2009 р. № 822/13/84-09).

 

Надбавка за вислугу років

Згідно з

п. 1 Порядку виплати надбавок за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти, затвердженого постановою КМУ від 31.01.2001 р. № 78 (далі — Порядок № 78), педагогічним і науково-педагогічним працівникам навчальних закладів та установ освіти виплачуються надбавки за вислугу років щомісячно у відсотках до посадового окладу (ставки заробітної плати) залежно від стажу педагогічної роботи в таких розмірах:

— понад 3 роки — 10 %;

— понад 10 років — 20 %;

— понад 20 років — 30 %.

При розрахунку надбавки за вислугу років слід мати на увазі:

— її розмір визначається з урахуванням підвищень посадового окладу, у тому числі й за роботу в певних типах навчальних закладів (

п. 34 Інструкції № 102);

— якщо педагогічні та науково-педагогічні працівники виконують роботу обсягом менше чи більше норми, передбаченої ставкою заробітної плати, розмір надбавки за вислугу років зменшується або збільшується пропорційно педагогічному навантаженню (

п. 8 Порядку № 78).

 

Розмір матеріальної допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки

Згідно з

абз. 11 ч. 1 ст. 57 Закону. № 1060 держава гарантує виплату педагогічним та науково-педагогічним працівникам допомоги на оздоровлення в розмірі місячного посадового окладу (ставки заробітної плати) при наданні щорічної відпустки.

Розмір матеріальної допомоги визначається з урахуванням розміру підвищень посадового окладу (

п. 34 Інструкції № 102). Інші доплати та надбавки до уваги не беруть.

Якщо керівні працівники гімназії проводять педагогічну роботу (наприклад, директор гімназії), то в цьому випадку розмір матеріальної допомоги визначається виходячи з

основного посадового окладу (оклад директора) з урахуванням установлених підвищень.

Приклад 1.

Посадовий оклад директора гімназії фізико-математичного профілю (15-й тарифний розряд) на 01.12.2009 р. становить 1406,00 грн. , а з урахуванням підвищення на 10 % за роботу в гімназії — 1546,60 грн.

Також він викладає в цьому закладі 9 год. математики на тиждень (п. 91 Інструкції № 102). Як учитель він має вищу кваліфікаційну категорію та стаж педагогічної роботи більше 20 років. Ставка заробітної плати вчителя вищої категорії (12-й тарифний розряд) згідно з наказом № 557 становить 1155,00 грн., а з урахуванням підвищення за роботу в гімназії — 1270,50 грн.

Надбавка за вислугу років (як директору).

Установлюється в розмірі 30 % ставки заробітної плати. Розмір надбавки складає: 463,98 грн. (1546,60 грн. х 30 %).

Надбавка з метою підвищення престижності праці (як директору).

Установлюється в розмірі 20 % ставки заробітної плати. Розмір надбавки складає: 309,32 грн. (1546,60 грн. х 20 %)

Заробітна плата за години викладання

складе 635,25 грн. (1270,50 грн. : 18 год. х 9 год.).

Надбавка за вислугу років (за години викладання).

Установлюється в розмірі 30 % ставки заробітної плати. Розмір надбавки дорівнює: 190,58 грн. (635,25 грн. х 30 %).

Доплата за перевірку зошитів.

Згідно з пп. 37, 39 Інструкції № 102 доплата за перевірку зошитів з математики здійснюється в розмірі 15 % ставки заробітної плати з урахуванням установленої норми навчального навантаження. У нашому випадку розмір доплати складає 95,29 грн. (635,25 грн. х 15 %).

Надбавка з метою підвищення престижності праці (за години викладання).

Установлюється в розмірі 20 % ставки заробітної плати. Розмір надбавки дорівнює: 127,05 грн. (635,25 грн. х 20 %).

Розмір матеріальної допомоги.

У цьому випадку розмір матеріальної допомоги визначається виходячи з посадового окладу директора, установленого за основною посадою з урахуванням підвищення за роботу в гімназії (10 %). Тобто сума матеріальної допомоги на оздоровлення дорівнюватиме 1546,60 грн. (1406,00 грн. + 140,60 грн.).

Заробітна плата за години педагогічної роботи в розрахунку матеріальної допомоги на оздоровлення участі не бере.

Приклад 2.

Учителю фізики гімназії фізико-математичного профілю без категорії встановлено 9-й тарифний розряд, якому станом на 01.02.2010 р. відповідає ставка заробітної плати 943,00 грн., а з урахуванням підвищення за роботу в певних типах навчальних закладів на 10 % — 1037,30 грн. Стаж педагогічної роботи вчителя — 4 роки.

Згідно з навчальним планом він має навчальне навантаження за цим предметом у кількості 18 год. на тиждень у VІІІ — XI класах, а також є класним керівником VІІІ класу з поглибленим вивченням фізики та математики.

Заробітна плата за години викладання.

Норма годин на ставку згідно з п.п. «а» п. 64 Інструкції № 102 становить 18 год. на тиждень. Отже, заробітна плата за години викладання становить 1037,30 грн.

Надбавка за вислугу років (за години викладання).

Установлюється в розмірі 10 % ставки заробітної плати. Розмір надбавки дорівнює: 103,73 грн. (1037,30 грн. х 10 %).

Доплата за класне керівництво

. Доплата не залежить від тижневого навантаження вчителя. Розмір доплати складе 259,33 грн. (1037,30 грн. х 25 %).

Надбавка з метою підвищення престижності праці.

Установлюється в розмірі 20 % ставки заробітної плати. Розмір надбавки дорівнює: 207,46 грн. (1037,30 грн. х 20 %).

Розмір матеріальної допомоги.

У цьому випадку розмір матеріальної допомоги на оздоровлення відповідатиме ставці заробітної плати, тобто складе 1037,30 грн.

 

Оплата заміщення тимчасово відсутніх учителів

Керівники навчальних закладів повинні організувати заміщення тимчасово відсутніх учителів учителями тієї самої спеціальності, забезпечивши оплату праці відповідно до

п. 73 Інструкції № 102.

При цьому порядок оплати годин заміщення тимчасово відсутніх учителів залежить від того, скільки тривало заміщення.

Якщо заміщення тривало не більше двох місяців

. У цьому випадку години заміщення повинні оплачуватися понад установленого тарифікацією тижневого навантаження виходячи з погодинного розрахунку за фактично відпрацьований час. Зверніть увагу: погодинна оплата допускається у разі оплати за години заміщення тимчасово відсутніх через хворобу або з інших причин учителів, вихователів, викладачів тощо.

При цьому зауважимо, що згідно з

п. 73 Інструкції № 102 розмір погодинної оплати визначається шляхом ділення місячної тарифної ставки, установленої:

— за 18 годин педагогічної роботи на тиждень — на 76,2;

— за 20 годин педагогічної роботи на тиждень — на 84,7;

— за 24 години педагогічної роботи на тиждень — на 101,6;

— за 25 годин педагогічної роботи на тиждень — на 105,8;

— за 30 годин педагогічної роботи на тиждень — на 127,0;

— за 36 годин педагогічної роботи на тиждень — на 152,4.

Приклад 3.

Посадовий оклад учителя гімназії з урахуванням підвищень становить 1270,50 грн. У грудні 2009 року він у порядку заміщення відсутнього вчителя відпрацював 10 год. Його тижневе педагогічне навантаження становить 18 год.

Згідно з п. 73 Інструкції № 102 зазначені години заміщення оплачуються на умовах погодинної оплати в такому розмірі:

166,73 грн. (1270,50 грн. : 76,2 х 10 год.), де 76,2 — коефіцієнт, наведений у п. 73 Інструкції № 102.

Якщо заміщення тривало більше двох місяців

. У цьому випадку оплата здійснюється з першого дня заміщення за всі години фактичного педагогічного навантаження в порядку, передбаченому п. 68 Інструкції № 102.

Інакше кажучи, оплата має здійснюватися за тарифікацією: шляхом множення ставки заробітної плати на фактичне навантаження учителя на тиждень і ділення цього добутку на встановлену норму годин на тиждень.

У цьому випадку до тарифікації необхідно внести зміни: з першого дня заміни встановити навантаження вчителя з урахуванням навантаження вчителя, якого він замінює.

Приклад 4.

Учитель гімназії має тижневе педагогічне навантаження у розмірі 18 год. У зв’язку з виходом у декретну відпустку своєї колеги він замінюватиме її більше двох місяців. Через це йому встановлюється додаткове навантаження в розмірі 10 год. на тиждень.

У цьому випадку в тарифікаційному списку навантаження вчителя має бути встановлено на рівні 28 год. на тиждень (18 год. + 10 год.).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі