Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ОПЛАТА ПРАЦІ ПРАЦІВНИКІВ, ЯКІ БОРЮТЬСЯ З ГРИПОМ

Кабмін

розпорядженням від 23.12.2009 р. № 1568-р поширив дію свого розпорядження «Деякі питання оплати праці медичних працівників, які залучаються до робіт, пов’язаних із запобіганням поширенню інфекційних захворювань серед населення» від 11.11.2009 р. № 1329 на медичних працівників дошкільних, загальноосвітніх I — III ступеня, професійно-технічних і вищих I — IV рівня акредитації навчальних закладів.

Дозволено

залишок невикористаних коштів, призначених для оплати праці, у тому числі преміювання, працівникам закладів охорони здоров’я, навчальних закладів, що фінансуються з місцевих бюджетів, за надурочно відпрацьований час, роботу у вихідні дні з надання медичної допомоги хворим на грип, ГРЗ та їх ускладнення, спрямовувати на виплату надбавок за складність і напруженість у роботі та преміювання працівників, які залучалися до робіт, пов’язаних з наданням медичної допомоги хворим на грип, ГРЗ та їх ускладнення.

Також установлено, що до робіт, пов’язаних з наданням медичної допомоги хворим на грип, ГРЗ та їх ускладнення, можуть залучатися лікарі, фахівці з базовою вищою та неповною вищою медичною освітою, молодший медичний персонал, медичні реєстратори та водії закладів охорони здоров’я,

у тому числі дільничних лікарень, медичних амбулаторій, фельдшерсько-акушерських і фельдшерських пунктів, а також медичні працівники дошкільних, загальноосвітніх I — III ступеня, професійно-технічних і вищих I — IV рівня акредитації навчальних закладів, лише на період запровадження карантину за рішенням КМУ або перевищення епідемічного порога цих захворювань на відповідній території в порядку, визначеному МОЗ.

 

ВИМОГИ ДО ЗБЕРІГАННЯ НАРКОТИЧНИХ ЗАСОБІВ

Міністерство охорони здоров’я України

наказом від 12.10.2009 р. № 735 визнало таким, що втратив чинність, свій наказ «Типові вимоги по техніці укріплення та оснащенню засобами охоронно-пожежної сигналізації приміщень, де зберігаються наркотичні засоби» від 14.01.94 р. № 147.

Тепер оснащувати приміщення, в яких МВС, СБУ, Держмитслужба зберігають вилучені з незаконного обігу наркотичні засоби, психотропні речовини та прекурсори, необхідно з дотриманням правил, установлених

Вимогами до об’єктів і приміщень, призначених для здійснення діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів та зберігання вилучених з незаконного обігу таких засобів і речовин, затвердженими наказом МВС України від 15.05.2009 р. № 216. Крім зазначених держорганів, це також стосується суб’єктів господарювання, які вживають заходів щодо технічного зміцнення та охорони місць концентрації наркотичних засобів.

 

ПІЛЬГОВИЙ СПИСОК ПДВ ПОПОВНИВСЯ АВТОМОБІЛЯМИ ШВИДКОЇ МЕДДОПОМОГИ, ЩО ЗАКУПОВУЮТЬСЯ ЗА ДЕРЖКОШТИ

Кабмін

постановою від 08.12.2009 р. № 1353 уніс зміни до Переліку виробів медичного призначення, операції з продажу яких звільняються від обкладення податком на додану вартість, затвердженого постановою КМУ від 17.12.2003 р. № 1949.

Перелік

доповнено новою позицією: Моторні транспортні засоби спеціального призначення; автомобілі спеціалізовані для надання медичної допомоги (код згідно з УКТ ВЕД 8705 90 90 90). Зазначена пільга з ПДВ надається в разі закупівлі таких автомобілів за кошти державного та місцевих бюджетів.

Також

розпорядженням від 08.12.2009 р. № 1536-р Кабмін визначив як вироби медичного призначення і вніс до Державного реєстру виробів медичного призначення придбані за бюджетні кошти адаптовані автомобілі, спеціалізовані для надання медичної допомоги, марки «Opel Combo» (за кодом згідно з УКТ ВЕД 8705 90 90 90).

 

НАВЧАННЯ ДЕРЖСЛУЖБОВЦІВ

Головне управління держслужби України

наказом від 01.12.2009 р. № 367 затвердило Методичні рекомендації щодо щорічного визначення органами державної влади та органами місцевого самоврядування потреб у підготовці магістрів за спеціальностями в галузі знань «Державне управління», відбору осіб для направлення на навчання до вищих навчальних закладів, що здійснюють підготовку фахівців у галузі знань «Державне управління», та у підвищенні кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування.

Ці Рекомендації розроблено з метою визначення потреби органів державної влади та місцевого самоврядування в забезпеченні фахівцями з високим рівнем професіоналізму, які компетентно та відповідально на державному, регіональному й місцевому рівнях здатні виконувати свої функціональні обов’язки.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі