Теми статей
Обрати теми

Оплата комунальних послуг населення за рахунок коштів загального фонду кошторису

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ОПЛАТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ НАСЕЛЕННЯ ЗА РАХУНОК КОШТІВ ЗАГАЛЬНОГО ФОНДУ КОШТОРИСУ

 

Тетяна РЯБУХА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Чи може бюджетна установа оплачувати за рахунок коштів загального фонду кошторису ДК «Газ України» за поставку газу населенню?

(Сумська обл.)

 

Оплата комунальних послуг населення бюджетною установою може проводитися за наявності на балансі такої установи гуртожитку.

На сьогодні основним нормативним документом, який регламентує питання гуртожитків, є

Примірне положення про гуртожитки, затверджене постановою Ради Міністрів УРСР від 03.06.86 р. № 208 (далі — Примірне положення № 208).

Згідно з

п. 38 розд. VI Примірного положення № 208 витрати на комунальні послуги входять до ставки плати за користування жилою площею і окремо плата за них не стягується.

Плата за користування жилою площею в гуртожитку і за комунальні послуги вноситься

не пізніше 10-го числа наступного за оплачуваним місяця.

Зазвичай плата за комунальні послуги від осіб, які проживають у гуртожитку, фактично вноситься пізніше, ніж слід оплатити за рахунком, наданим установою — постачальником комунальних послуг. До внесення плати на спеціальний рахунок бюджетна установа може провести видатки за комунальні послуги за рахунок коштів загального фонду кошторису, які в подальшому

обов’язково повинні бути відшкодовані зі спеціального фонду кошторису після фактичного надходження плати за проживання в гуртожитку.

Такий процес подібний до того, який виникає при взаємовідносинах з орендарями по оплаті комунальних послуг. Але при цьому слід мати на увазі, що у випадку невідшкодування видатків загального фонду на комунальні послуги по гуртожитку вся сума оплачених комунальних послуг за рахунок загального фонду є

незаконними видатками.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі