Теми статей
Обрати теми

Переведення на посаду лікаря-стажиста

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ПЕРЕВЕДЕННЯ НА ПОСАДУ ЛІКАРЯ-СТАЖИСТА

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, головний спеціаліст Департаменту економіки, фінансів і бухгалтерської звітності Міністерства охорони здоров’я України

 

Лікар з гігієни дітей та підлітків працював у відділенні гігієни дітей та підлітків, при цьому мав кваліфікаційну категорію лікаря за спеціальністю «гігієна дітей та підлітків». Потім лікар був переведений до бактеріологічної лабораторії, де він працював лікарем-бактеріологом та мав категорію за спеціальністю «бактеріологія». Тепер цей лікар знову переведений до відділення гігієни дітей та підлітків. Чи повинні ми прийняти цього лікаря до зазначеного відділення як лікаря з гігієни дітей та підлітків або лікаря-стажиста?

(м. Харків)

 

Порядок отримання сертифіката лікаря-спеціаліста визначений

Положенням про спеціалізацію (інтернатуру) випускників вищих медичних і фармацевтичних закладів освіти ІІІ — ІV рівнів акредитації, медичних факультетів університетів, затвердженим наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19.09.96 р. № 291 (далі — Положення № 291).

Сертифікат лікаря (провізора) — спеціаліста відповідно до

п.п. 5.11.6 Положення № 291 видається особі, якій за результатами атестації для визначення знань та практичних навиків присвоєно звання лікаря (провізора) — спеціаліста з конкретної спеціальності.

Форма такого сертифіката є додатком 2 до

Положення про порядок проведення атестації лікарів, затвердженого наказом МОЗ України від 19.12.97 р. № 359.

Згідно з

п.п. 5.11.7 Положення № 291 термін дії сертифіката лікаря (провізора) — спеціаліста встановлюється на 5 років — до чергової атестації на кваліфікаційну категорію після проходження відповідного передатестаційного циклу навчання на кафедрі вищого закладу освіти.

Лікарі (провізори), які

не виявлять бажання атестуватися на кваліфікаційну категорію через 5 років після отримання сертифіката лікаря (провізора)-спеціаліста, повинні атестуватися на підтвердження звання лікаря (провізора) — спеціаліста після проходження навчання на циклі підвищення кваліфікації на кафедрі вищого закладу освіти з відповідного фаху.

При

непідтвердженні звання лікаря (провізора)-спеціаліста чи неатестації на кваліфікаційну категорію через 5 років після отримання сертифіката лікаря (провізора)  спеціаліста ця особа переводиться на посаду лікаря (провізора) — стажиста.

Повторна атестація на підтвердження звання лікаря (провізора)  — спеціаліста може проводитись не раніше, ніж через рік після переведення на посаду лікаря (провізора) — стажиста.

Таким чином, якщо лікар з гігієни дітей та підлітків не підтвердив звання лікаря-спеціаліста, то він переводиться на посаду лікаря-стажиста.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі