Теми статей
Обрати теми

Застосування КЕКВ при придбанні штор-жалюзі

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ЗАСТОСУВАННЯ КЕКВ ПРИ ПРИДБАННІ ШТОР-ЖАЛЮЗІ

 

Тетяна РЯБУХА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Районне управління держказначейства звертається з питанням щодо застосування КЕКВ при придбанні штор-жалюзі. Так, бюджетна установа, яка обслуговується в районному управлінні держказначейства, у 2009 році здійснила видатки на придбання вертикальних штор-жалюзі з тканини за КЕКВ 1134 «М’який інвентар та обмундирування». При проведенні ревізії працівники органу ДКРС не згодні з таким застосуванням КЕКВ і наполягають на тому, що в даному випадку має застосовуватись КЕКВ 1131 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар». Чи правильно це?

(Дніпропетровська обл.)

 

Бюджетна організація

абсолютно правильно визначила КЕКВ 1134 «М’який інвентар та обмундирування» для здійснення видатків на придбання вертикальних штор-жалюзі з тканини.

Щодо цього питання у році, що минув, було надано роз’яснення спеціалістом органу Держказначейства (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2009, № 22, с. 17), в якому було чітко визначено, що здійснювати видатки на придбання штор-жалюзі, виготовлених

з тканин, необхідно за КЕКВ 1134 «М’який інвентар та обмундирування», а виготовлених з пластику, металу або інших матеріалів — за КЕКВ 1131 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар» і наведені обґрунтування з цього приводу.

В зв’язку з цим бюджетна організація в даному випадку не має порушення щодо застосування КЕКВ під час придбання штор-жалюзі з тканини.

Крім того, зазначимо, що починаючи з 01.01.2010 р. питання щодо застосування КЕКВ під час придбання штор-жалюзі не повинно виникати взагалі тому, що відповідно до

Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Державного казначейства України від 25.11.2008 р. № 495, видатки на придбання штор-жалюзі, виготовлених з будь-яких матеріалів, необхідно проводити за КЕКВ 1131 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар, у тому числі м’який інвентар та обмундирування».

У випадку, коли бюджетна організація не згодна з виводами працівників органу ДКРС, які проводили ревізію, акт ревізії підписується

з запереченнями.

Порядок та умови підписання акта ревізії з запереченнями були докладно розглянуті у консультації «Що робити, якщо є заперечення до акта ревізії КРУ» (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2007, № 11, с. 43).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі