Теми статей
Обрати теми

Щодо виплати спеціалістам ветеринарної медицини доплати за роботу зі шкідливими умовами праці

Редакція ББ
Лист від 04.12.2009 р. № 07-14/1494

ГОЛОВНЕ КОНТРОЛЬНО-РЕВІЗІЙНЕ УПРАВЛІННЯ УКРАЇНИ

ЩОДО ВИПЛАТИ СПЕЦІАЛІСТАМ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ ДОПЛАТИ ЗА РОБОТУ ЗІ ШКІДЛИВИМИ УМОВАМИ ПРАЦІ

Лист від 04.12.2009 р. № 07-14/1494

 

Відповідно до Закону України «Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні» до компетенції органів державної контрольно-ревізійної служби не належить повноваження щодо надання роз’яснень чинного законодавства. Однак при цьому повідомляємо свою позицію щодо порушеного питання.

Відповідно до Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.92 р. № 442 (далі — Порядок № 442), атестація робочих місць за умовами праці проводиться на підприємствах і організаціях незалежно від форм власності й господарювання, де технологічний процес, використовуване обладнання, сировина та матеріали є потенційними джерелами шкідливих і небезпечних виробничих факторів, що можуть несприятливо впливати на стан здоров’я працюючих, а також на їхніх нащадків як тепер, так і в майбутньому.

Основна мета атестації згідно з Порядком № 442 полягає у регулюванні відносин між власником або уповноваженим ним органом і працівниками у галузі реалізації прав на здорові й безпечні умови праці, пільгове пенсійне забезпечення, пільги та компенсації за роботу у несприятливих умовах.

Постановою Кабінету Міністрів України від 11.12.98 р. № 1960 «Про умови оплати праці працівників підприємств, установ і організацій державної ветеринарної медицини» (далі — постанова № 1960) працівникам підприємств, установ і організацій державної ветеринарної медицини, безпосередньо зайнятим на роботах зі шкідливими умовами праці і на роботах з особливо шкідливими умовами праці, установлено доплати в розмірі відповідно до 12 і до 24 відсотків посадового окладу.

Працівники підприємств, установ і організацій державної ветеринарної медицини, які обіймають посади, визначені додатками до постанови № 1960, вважаються постійно зайнятими на роботах зі шкідливими (особливо шкідливими) умовами праці незалежно від фактичного часу роботи в таких умовах.

Враховуючи викладене вище, вважаємо, що

виплати спеціалістам ветеринарної медицини доплати за роботу зі шкідливими умовами праці відповідно до постанови № 1960 проводяться правомірно.

При цьому повідомляємо, що роз’яснення стосовно атестації робочих місць відповідно до Порядку № 442, надає Міністерство праці та соціальної політики України.

 

В. о. Голови І. Іскра

 

Коментар редакції

 

ДОПЛАТА ЗА ШКІДЛИВІСТЬ ПРАЦІВНИКАМ ВЕТМЕДИЦИНИ: ДУМКА ГОЛОВКРУ

У

листі, що коментується, ГоловКРУ відповіло на таке запитання: чи залежить розмір доплат за роботу зі шкідливими умовами праці та на роботах з особливо шкідливими умовами праці від часу зайнятості працівників ветеринарної медицини в таких умовах? Виникло це запитання ось чому.

Згідно з

п. 1 постанови КМУ «Про умови оплати праці працівників підприємств, установ і організацій державної ветеринарної медицини» від 11.12.98 р. № 1960 (далі — постанова № 1960) працівникам установ та організацій державної ветеринарної медицини, безпосередньо зайнятим на роботах зі шкідливими умовами праці та на роботах з особливо шкідливими умовами праці, провадяться доплати в розмірі:

до 12 % посадового окладу — для працівників, які обіймають посади, наведені в додатку 1 до постанови № 1960;

до 24 % посадового окладу — для працівників, які обіймають посади, наведені в додатку 1 до постанови № 1960.

З такого формулювання можна зробити висновок:

п. 1 постанови № 1960 установлено максимальний розмір доплат (а саме: до 12 % і до 24 %), але розмір доплати може бути менше зазначених відсоткових величин.

Однак заковика в тому, що

критерії для встановлення конкретних розмірів зазначених доплат постановою № 1960 не визначено. Крім того, не надано право встановлювати такі критерії й керівнику установи ветеринарної медицини.

Як випливає з

листа , що коментується, ГоловКРУ вважає правомірним установлення таких доплат працівникам ветеринарної медицини незалежно від конкретної тривалості їх роботи у шкідливих умовах. Ґрунтується ця позиція на тому, що п. 1 постанови № 1960 передбачено: працівники установ та організацій державної ветеринарної медицини, які обіймають посади, зазначені в додатках до цієї постанови, вважаються постійно зайнятими на роботах зі шкідливими (особливо шкідливими) умовами праці незалежно від фактичного часу роботи в таких умовах.

Зокрема, це означає, що не вважатиметься порушенням, якщо працівникам, які обіймають посади згідно з додатками 1 і 2 до

постанови № 1960, буде встановлено максимальні розміри доплат. При цьому немає необхідності відстежувати, скільки часу вони працювали у шкідливих умовах праці.

Також працівник, який працює на неповну ставку (наприклад, 0,5 ставки), має право на доплату за шкідливі умови праці в повному розмірі, за умови, що він обіймає посаду згідно з додатком 1 чи 2 до постанови № 1960. При цьому доплата встановлюється до його посадового окладу (0,5 ставки).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі