Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

УТОЧНЕННЯ В ПОРЯДКУ ОРГАНІЗАЦІЇ БЮДЖЕТНОГО ПРОЦЕСУ

Постановою КМУ від 24.02.2010 р. № 171

унесено зміни до п.п. 7 п. 4 постанови КМУ «Про заходи щодо організації бюджетного процесу у 2010 році» від 29.12.2009 р. № 1414. У цьому підпункті було передбачено, що кошти державного бюджету в січні — лютому 2010 року використовуються згідно з відповідними порядками використання бюджетних коштів у 2009 році.

Однак через те що

Закон про держбюджет на 2010 рік досі не прийнято, із зазначеної норми виключено словосполучення «у січні — лютому 2010 року», унаслідок чого дію цього підпункту фактично продовжено на невизначений строк.

Постанова

набула чинності 27.02.2010 р.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ПОЛОЖЕННЯ ПРО ДОСЛІДНИЦЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Постановою КМУ від 17.02.2010 р. № 163

затверджено Положення про дослідницький університет (далі — Положення).

Цим

Положенням визначено порядок надання національному університету статусу дослідницького (підтвердження або позбавлення такого статусу), основні засади його діяльності, особливості кадрового забезпечення, фінансування, матеріального забезпечення наукових і науково-педагогічних працівників, права та обов’язки дослідницького університету. У додатку до цього документа наведено критерії діяльності університету, за якими надається (підтверджується) статус дослідницького.

Вищі національні навчальні заклади, яким надано статус дослідницьких до набуття чинності

Положенням, підтверджують наданий статус через п’ять років з дня прийняття зазначеного документа.

 

КАТЕГОРІЇ ПОСАД КЕРІВНИКІВ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Відповідно до

розпорядження КМУ від 17.02.2010 р. № 225-р посади керівників управлінь, відділів у складі департаментів міських (міст обласного та республіканського в АР Крим значення) рад та їх заступників, заступників керівників відділів у складі управлінь міських (міст обласного та республіканського в АР Крим значення) рад належать до п’ятої категорії посад в органах місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що категорії посад в органах місцевого самоврядування встановлено

ст. 14 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 07.06.2001 р. № 2493-III.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПЕРЕВІРКУ ОСІБ, ЯКІ ПРЕТЕНДУЮТЬ НА ПОСАДИ В ОРГАНИ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Постановою КМУ від 08.12.2009 р. № 1432

затверджено Положення про організацію проведення спеціальної перевірки щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних з виконанням функцій держави або органів місцевого самоврядування.

Цим

Положенням визначено порядок організації проведення перевірки кандидатів на зазначені посади, у тому числі щодо відомостей, поданих такими кандидатами особисто (спеціальна перевірка).

Як передбачено

Положенням, спеціальній перевірці підлягають особи, зазначені в п. 1 і пп. «а» — «ґ» п. 2 ч. 1 ст. 2 Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції» від 11.06.2009 р. № 1506-VI.

Положення

набуде чинності з дня втрати чинності Указом Президента України «Про обов’язкову спеціальну перевірку відомостей, що подають кандидати на зайняття посад державних службовців» від 19.11.2001 р. № 1098.

Крім зазначеного

Положення, постановою КМУ № 1432 внесено зміни до деяких постанов КМУ а також визнано такими, що втратили чинність, деякі постанови КМУ згідно з додатками до зазначеної постанови (набудуть чинності з дня введення в дію Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції» від 11.06.2009 р. № 1506-VI, тобто з 01.04.2010 р.).

 

ВІДРЯДЖЕНОГО ПРАЦІВНИКА МОЖНА ЗАБЕЗПЕЧУВАТИ ДОДАТКОВИМИ КОШТАМИ

На думку Мінфіну, якщо відрядженому працівнику було видано кошти на відрядження, проте для виконання завдання їх не вистачило, то йому можна перерахувати додаткові кошти на банківську картку

(лист від 04.12.2009 р. № 31-18030-07-10/33138).

Пов’язано це з тим, що згідно з Інструкцією про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженою наказом Міністерства фінансів від 13.03.98 р. № 59, підприємство (установа, організація), що відряджає працівника, зобов’язане забезпечити його грошовими коштами (авансом) у межах суми, установленої на оплату проїзду, наймання житлового приміщення та добові. При цьому зазначена Інструкція не містить положень щодо заборони видачі працівнику додаткової суми коштів на одне й те саме відрядження в межах установлених чинним законодавством граничних норм відшкодування видатків на відрядження, у тому числі шляхом перерахування на платіжну картку працівника.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі