Теми статей
Обрати теми

За яким КЕКВ проводити видатки на харчування спортсменів

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ЗА ЯКИМ КЕКВ ПРОВОДИТИ ВИДАТКИ НА ХАРЧУВАННЯ СПОРТСМЕНІВ

 

Тетяна РЯБУХА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Під час відрядження спортсменів на змагання за кошти районного бюджету видатки на відрядження, у тому числі харчування учасників під час змагань та навчально-тренувальних зборів, проводяться за КФК 130102 та КЕКВ 1140. Чи вірно застосування цього КЕКВ? Харчування учасників під час змагань та навчально-тренувальних зборів проводиться за місцем розташування спортивної організації, де проживають спортсмени.

(Львівська обл.)

 

Відповідно до чинного законодавства учасники спортивних заходів (спортсмени, тренери, тренери-лікарі, тренери-масажисти, керівники і представники команд чи груп спортсменів, начальники учбово-тренувальних зборів та їх заступники) на час перебування на учбово-тренувальних зборах чи спортивних змаганнях

забезпечуються безплатно харчуванням за Нормами витрат на проведення спортивних змагань та навчально-тренувальних зборів, затвердженими наказом Державного комітету України з фізичної культури і спорту від 06.05.98 р. № 917 (далі — Норми № 917).

Як визначено у спільному

листі Міністерства фінансів України та Головної державної податкової адміністрації України від 08.10.93 р. № 13-112/36-203/31, безплатне харчування учасників спортивних заходів на час проведення цих заходів провадиться замість добових. Добові виплачуються лише за час перебування в дорозі.

Виплата

добових відповідно до Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Державного казначейства України від 25.11.2008 р. № 495 (далі — Інструкція № 495), повинна проводитися за КЕКВ 1140 «Видатки на відрядження».

Що стосується видатків на харчування учасників спортивних змагань, зазначимо таке.

Згідно з

п.п. 2.1.3 Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 13.03.98 р. № 59, витрати на харчування, вартість якого визначена і включена до рахунків на оплату вартості проживання в готелях або до проїзних документів, оплачуються відрядженим за рахунок добових.

Але на сьогодні сума добових на території України відповідно до

Норм відшкодування витрат на відрядження у межах України та за кордон для державних службовців і працівників підприємств, установ та організацій, що повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів, затверджених постановою КМУ від 23.04.99 р. № 663, складає 30 грн. у той час, як відповідно до Норм № 917 норми витрат на харчування набагато більші, зокрема, при проведенні навчально-тренувальних зборів збірних команд для юніорів, юніорок та дорослих норма витрат на харчування складає 102 грн., для юнаків та дівчат — 68 грн. тощо. Ці норми повинні суворо дотримуватися при проведенні змагань.

Тому витрати на харчування при проведенні спортивних змагань слід проводити за

КЕКВ 1172 «Окремі заходи по реалізації державних (регіональних) програм, не віднесені до заходів розвитку» адже всі спортивні заходи проводяться, як правило, у рамках державних або регіональних програм.

Так, відповідно до

Інструкції № 495 зазначено, що за КЕКВ 1172 «Окремі заходи по реалізації державних (регіональних) програм, не віднесені до заходів розвитку» здійснюються видатки на проведення навчально-тренувальних зборів і змагань.

Що стосується застосування КФК, то в цьому випадку застосування КФК 130102 «Проведення навчально-тренувальних зборів і змагань» є вірним.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі