Теми статей
Обрати теми

Якими штатними нормативами користуватися при складанні штатного розпису сільської амбулаторії

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ЯКИМИ ШТАТНИМИ НОРМАТИВАМИ КОРИСТУВАТИСЯ

ПРИ СКЛАДАННІ ШТАТНОГО РОЗПИСУ СІЛЬСЬКОЇ АМБУЛАТОРІЇ

 

Тетяна РЯБУХА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Працівники сільської амбулаторії звільнені з районного територіального медичного об’єднання та прийняті за переводом у сільську раду, про що у трудових книжках зроблені відповідні записи. Сільська амбулаторія не є самостійною юридичною особою і входить до складу сільської ради. Згідно з довідкою з Єдиного державного реєстру сільська рада є органом місцевого самоврядування та має вид діяльності — управління на рівні сіл та селищ. Яким нормативним документом слід керуватися бухгалтеру сільської ради під час складання штатного розпису сільської амбулаторії?

(Рівненська обл.)

 

На сьогодні явище, коли різні соціальні бюджетні установи та заклади, як лікарні, амбулаторії, бібліотеки, школи, дитячі садки тощо входять до складу сільських рад та не є окремими юридичними особами, досить поширене.

З одного боку, це дуже зручно, адже обслуговування всіх закладів здійснюється бухгалтерією сільради і всі документи підписуються головою сільради та її головним бухгалтером. Але, з іншого боку, така централізація може мати і негативні наслідки, такі, наприклад, як проблеми з отриманням сільською радою певних ліцензій для підрозділів (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2009, № 32, с. 22).

Відповідно до

ст. 88 Бюджетного кодексу України від 21.06.2001 р. № 2542-III із сільського бюджету можуть здійснюватися видатки на медичні амбулаторії, клуби та бібліотеки, дошкільну освіту, фельдшерсько-акушерські та фельдшерські пункти.

Нагадаємо, що згідно з

наказом Міністерства фінансів України «Про бюджетну класифікацію та її запровадження» від 27.12.2001 р. № 604 фінансування амбулаторій проводиться за КФК 080300 «Поліклініки і амбулаторії».

Штатний розпис працівників сільської амбулаторії (є вона самостійною юридичною особою, чи входить до складу сільської ради), повинен складатися відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров’я» від 23.02.2000 р. № 33, як і для всіх інших установ охорони здоров’я.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі