Теми статей
Обрати теми

Допомога при працевлаштуванні студентів

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ДОПОМОГА ПРИ ПРАЦЕВЛАШТУВАННІ СТУДЕНТІВ

 

Людмила КУНГУРЦЕВА, головний спеціаліст відділу праці і нормативно-інформаційного забезпечення Міністерства освіти і науки України

 

Який розмір допомоги при працевлаштуванні необхідно виплачувати студентам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які закінчили навчальний заклад І — ІІ рівнів акредитації у лютому 2010 року?

 

Відповідно до

пп. 4 і 5 п. 13 постанови КМУ «Про поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування» від 05.04.94 р. № 226 розмір допомоги при працевлаштуванні становить шість прожиткових мінімумів, виходячи з прожиткового мінімуму на одну особу з розрахунку на місяць, який встановлений законом України про Державний бюджет України на відповідний рік.

Законом України «Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати» від 20.10.2009 р. № 1646-VI

з 1 листопада 2009 року збільшено розмір прожиткового мінімуму та передбачено подальше його зростання у 2010 році.

Правову основу для встановлення, затвердження та застосування прожиткового мінімуму визначено

Законом України від 15.07.99 р. № 966 «Про прожитковий мінімум», згідно з яким цей стандарт має щороку затверджуватися Верховною Радою України в законі про Державний бюджет України на відповідний рік.

Відповідно до

Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» від 06.11.2009 р. № 1715-VI з 1 листопада 2009 року загальний розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць дорівнює 701 гривні.

Що стосується розміру прожиткового мінімуму у 2010 році, то норми щодо його підвищення мають бути введені в дію законом України про Державний бюджет на 2010 рік, в якому будуть передбачені відповідні видатки.

На сьогодні порядок надання і виплати одноразової грошової допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, після закінчення навчального закладу за умови працевлаштування не затверджений, тому звертаю увагу, що виплата допомоги здійснюється до закінчення поточного фінансового року у готівковій (грошовій) формі районними (міськими) відділами (управліннями) освіти, навчальними закладами, що ведуть самостійний бухгалтерський облік, професійно-технічними та вищими навчальними закладами усіх рівнів акредитації, який закінчили зазначені категорії осіб на підставі заяви, паспорта та довідки про працевлаштування. Розмір такої допомоги для випускників з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які закінчили навчальний заклад

у лютому, складає 4206 грн. Однак цей розмір буде змінюватися протягом року.

Контроль за виплатою допомоги здійснюється керівниками навчальних закладів та органами управління освіти.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі