Теми статей
Обрати теми

Харчування в академвідпустці

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ХАРЧУВАННЯ В АКАДЕМВІДПУСТЦІ

 

Людмила КУНГУРЦЕВА, головний спеціаліст відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Міністерства освіти і науки України

 

Чи має право студент з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, який навчається за держзамовленням, на виділення коштів на харчування під час перебування в академвідпустці?

 

Студенти з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які навчаються на денній формі навчання у вищих навчальних закладах за кошти державного бюджету, знаходяться на повному державному забезпеченні, крім тих, які перебувають під опікою (піклуванням).

Під час перебування такого студента в академічній відпустці за медичними показаннями, за ним зберігається на весь період академічної відпустки повне державне забезпечення. Це визначено в

Законі України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» від 13.01.2005 р. № 2342-IV.

Повне державне забезпечення передбачає забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа, які навчаються в навчальних закладах, одягом, взуттям і м’яким інвентарем, а також безкоштовним харчуванням, за встановленими нормами. Норми матеріального та нормативи фінансового забезпечення визначені

наказом МОН України «Про затвердження норм матеріального та нормативів фінансового забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також вихованців шкіл-інтернатів» від 17.11.2003 р. № 763, а норми харчування — постановою КМУ «Про затвердження норм харчування у навчальних і оздоровчих закладах» від 22.11.2004 р. № 1591.

Студенти з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають в академічній відпустці за медичними показаннями, не можуть бути забезпечені триразовим повноцінним харчуванням, тому їм згідно з приміткою 7 до додатка 4 до постанови № 1591 виплачується грошова компенсація у розмірі вартості харчування у школах-інтернатах відповідного регіону з урахуванням торговельних націнок.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі