Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ЯК ПІДТВЕРДИТИ ТРУДОВИЙ СТАЖ ЗА ВІДСУТНОСТІ ТРУДОВОЇ КНИЖКИ

Кабмін

постановою від 02.03.2010 р. № 223 вніс зміни до Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, затвердженого постановою КМУ від 12.08.93 р. № 637.

Відомо, що за відсутності трудової книжки або необхідних у ній записів трудовий стаж визначається на підставі інших документів, виданих за місцем роботи, служби, навчання, а також архівними установами.

Унесеними Кабміном змінами було уточнено перелік документів, якими може підтверджуватися час догляду непрацюючої матері за малолітніми дітьми. Це:

— свідоцтво про народження дитини або паспорт (у разі смерті дитини — свідоцтво про смерть);

— документи про те, що до досягнення дитиною 3-річного віку мати не працювала.

Час догляду одного з батьків за дитиною, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи, до досягнення нею 12-річного віку встановлюється на підставі:

— свідоцтва про народження дитини або паспорта (у разі смерті дитини — свідоцтва про смерть);

— посвідчення дитини, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи, або довідки про видачу такого свідоцтва;

— заяви особи, яка звернулася за призначенням пенсії, про те, що ніхто з батьків не скористався пільгою згідно з

п. 13 ст. 30 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.91 р. № 796-XII;

— документів про те, що до досягнення дитиною 12-річного віку один із батьків не працював.

Документами, які підтверджують, що до досягнення дитиною 3-річного віку мати не працювала, а також те, що до досягнення дитиною 12-річного віку один із батьків не працював, є:

— виписка з трудової книжки;

— довідка з податкової про те, що особа не перебувала на обліку як фізособа-підприємець;

— інформація з системи персоніфікованого обліку Пенсійного фонду.

Постанова № 223

набула чинності 15.03.2010 р.

 

ПОРЯДОК РЕАЛІЗАЦІЇ РУХОМОГО ВІЙСЬКОВОГО МАЙНА

Постановою КМУ від 11.02.2010 р. № 118

затверджено Порядок реалізації рухомого військового майна на аукціонах. Цим Порядком визначено процедуру продажу рухомого військового майна Збройних Сил на внутрішньому ринку згідно з переліками, які затверджуються відповідно до Положення про порядок відчуження та реалізації військового майна Збройних Сил, затвердженого постановою КМУ від 28.12.2000 р. № 1919, крім виробів військового призначення і товарів подвійного використання.

Дію зазначеного

Порядку поширено на військові формування, правоохоронні органи спеціального призначення і Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації.

Крім того,

постановою № 118 унесено зміни до зазначеного Положення про порядок відчуження та реалізації військового майна Збройних Сил.

Постанова № 118

набула чинності 19.02.2010 р.

 

ЩОДО ПРОДОВЖЕННЯ КОНТРАКТІВ З ДИРЕКТОРАМИ: ДУМКА МОН

Міністерство освіти і науки України в

листі від 01.03.2010 р. № 1/9-127 роз’яснило нюанси оформлення контрактів з керівниками державних професійно-технічних навчальних закладів (далі — ПТНЗ).

Розпорядженням КМУ «Питання управління окремими державними професійно-технічними навчальними закладами, підпорядкованими МОН» від 21.01.2009 р. № 42-р

обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям передано для тимчасового виконання функцію щодо укладення та розірвання контрактів з керівниками державних ПТНЗ. Зокрема тих, що проводять підготовку кваліфікованих робітників за професіями для регіональних ринків праці. Перелік ПТНЗ наведено в додатку до розпорядження.

Виходячи із зазначеного Міністерство освіти і науки проінформувало, що трудові відносини з директорами ПТНЗ, не внесених до додатка до згаданого

розпорядження та в яких закінчується термін дії контракту, установлюються з відповідною обласною (міською) державною адміністрацією або її структурним підрозділом. При цьому вносяться відповідні зміни до контрактів.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі